Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Zvaigzne ABC laiž klajā pirmo maģisko ceļvedi Harija Potera grāmatu pasaulē “Harija Potera burvju almanahs”

Redakcija
Redakcija

Apgāds Zvaigzne ABC paziņo, ka klajā tiek laists pirmais oficiālais ceļvedis Džoannas K. Roulingas septiņu fascinējošo Harija Potera sērijas romānu pasaulē “Harija Potera burvju almanahs”. Krāšņi ilustrētais izdevums par pasaulslaveno “puisēnu, kurš izdzīvoja” paredzēts visas ģimenes lasītpriekam.

“Harija Potera burvju almanahs” tiek laists klajā 2023. gada oktobrī. Tas ir unikāls rakstnieces radītās burvju pasaules izpētes darbs, kas savaldzinās jaunos sērijas fanus, kuri vēl tikai gatavojas savam pirmajam ceļojumam uz Cūkkārpas Burvestību un Raganības arodskolu, savukārt lasītājiem, kuri jau iemīlējuši šīs grāmatas, izdevums piedāvā bagātīgu jaunatklājumu, spilgtu detaļu un aizraujošu noslēpumu klāstu. Cietvāku sējums ar koši daudzkrāsainām ilustrācijām ikkatrā lappusē, atlokāmām papildlappusēm, krāsainām pēclapām un lentītes veida grāmatzīmi būs lieliska grāmata – dāvana, kas neapšaubāmi tiks pētīta un lasīta ne vienu vien gadu.

“Harija Potera burvju almanahs” ir balstīts Džoannas K. Roulingas oriģināldarbos, taču to papildina jaunas kartes un diagrammas, plaša atsauču sistēma un daudz dažādu maģisku detaļu, no kurām uzzināsim vairāk par burvju realitātes priekšmetu pasauli, augu un dzīvnieku valstību un pat kulināriju. Grāmatas septiņās nodaļās lasītāji labāk iepazīs iemīļotos sērijas tēlus, atkal izdzīvos satraucošākos stāstu mirkļus, apgūs jaunas zināšanas par maģiju un burvestībām, atklās rūpīgi glabātus noslēpumus un aizrautīgi izpētīs Cūkkārpas skolu un citas maģiskas vietas. Šeit ir viss – no Šķirmices līdz burvestībām!

Katru grāmatas nodaļu ilustrējis cits ievērojams mākslinieks, atainojot savu unikālo skatījumu uz rakstnieces uzburto maģisko pasauli. Ilustrācijas radījuši Pīters Gouzs, Luīza Lokhārta, Veitonga Maja, Olija Muza, Fams Kvangs Fuks, Levijs Pinfolds un Tomislavs Tomičs.

“Harija Potera burvju almanahs” tiek izdots 35 pasaules valodās. Latviešu izdevuma tekstus, kuru nav oriģinālgrāmatās, tulkojusi Laura Dreiže.

Latvijā “Harija Potera burvju almanahs” tirdzniecībā nonāk 2023. gada 10. oktobrī.
Cietie vāki, 267 x 226 mm. 208 lappuses, ISBN 978-9934-31-500-8, cena Zvaigznes grāmatnīcās 35,49 eiro.

Par autoriem

Pīters Gouzs ir pašnodarbināts mākslinieks un bērnu grāmatu ilustrators no Beļģijas. Viņš studējis animāciju Karaliskajā mākslas akadēmijā (KASK) Ģentē. Pīters meistarīgi apvieno rotaļīgus raganu, burvju un maģisko būtņu attēlus ar bagātīgām un smalkām detaļām.

Luīze Lokhārta ir studējusi ilustrēšanu Glāzgovas Mākslas skolā un tagad dzīvo Apvienotajā Karalistē, kur darbojas kā neatkarīga ilustratore un iespiedēja. Viņas stilu ir iedvesmojuši gaisīgi retro raksti un mīlestība pret spilgtām, košām krāsām.

Veitonga Maja ir ķīniešu izcelsmes māksliniece no Kanādas, kura pašlaik dzīvo Londonā. Viņa ir ieguvusi virkni balvu un lasa vieslekcijas Mākslas universitātē. Veitonga izmanto maigus, taču piesātinātus un neparastus toņus, lai uzburtu dūmu mutuļus virs virstoša katla un mirdzošas zižļu maģijas strēles.

Olija Muza ir dzimusi Ukrainas pilsētā Umaņā. Pēc grafiskā dizaina studiju pabeigšanas viņa atklāja, ka dievina grāmatu ilustrēšanu, un ar to nodarbojas līdz pat šodienai. Olija ir nepārspējama stāstniece, kas savus darbus piepilda ar rotaļību, maģiju un šķipsniņu haosa.

Fams Kvangs Fuks ir bērnu grāmatu ilustrators no Vjetnamas, kuram raksturīgs piesātināts, grezns stils. Viņš ir veidojis ilustrācijas veselai virknei grāmatu un uzskata stāstu radīšanu par savu iespēju atrast līdzsvaru ar realitāti. Kvangs Fuks ir saņēmis dažādas balvas, tostarp ASEAN balvu par labāko ilustrēto bērnu daiļliteratūras grāmatu.

Levijs Pinfolds zīmē, kopš iemācījās turēt zīmuli. Viņš ir publicējis vairākas augsti novērtētas grāmatas un ieguvis prestižo CILIP Keitas Grīnevejas medaļu. Levijs ir dzimis Dīna mežos, bet pašlaik par mājām sauc Jaundienvidvelsu Austrālijā.

Tomislavs Tomičs kopā ar ģimeni dzīvo Horvātijā. Viņš ir absolvējis Zagrebas Mākslas akadēmiju. Tomislavam vienmēr ir paticis ilustrēt bērnu grāmatas, un viņa darbi tika publicēti, vēl pirms viņš pabeidza vidusskolu. Viņš spēj radīt izsmalcinātus, detalizētus tintes zīmējumus, kas ļauj lasītājiem ieskatīties dažādās maģiskās vietās.

DŽOANNA K. ROULINGA ir autore septiņām pasaulslavenajām grāmatām par Hariju Poteru, kā arī vairākiem atsevišķiem literārajiem darbiem un populāru kriminālromānu sērijai. Ideja par Hariju Poteru autorei ienāca prātā 1990. gadā, braucot vilcienā, kurš kavējās. Pēc tam viņa izplānoja un sāka rakstīt septiņu romānu sēriju, no kurām pirmā, “Harijs Poters un Filozofu akmens”, Apvienotajā Karalistē tika publicēta 1997. gadā. Sērijas pabeigšana aizņēma vēl desmit gadus, un pēdējā grāmata “Harijs Poters un Nāves dāvesti” nāca klajā 2007. gadā. Sekoja arī ārkārtīgi populāras grāmatu ekranizācijas. Pašlaik grāmatas par Hariju Poteru tikušas izdotas vairāk nekā 600 miljonos eksemplāru, tulkotas 85 valodās, un vairāk nekā miljards stundu pavadītas, lietotājiem klausoties tās audiogrāmatu formātā. Lai atbalstītu labdarības mērķus, autore sērijai sarakstīja vēl trīs papildinājumus: “Kalambols laiku lokos”, “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt” (atbalstot Comic Relief un Lumos) un “Dziesminieka Ķestera pasakas” (atbalstot Lumos). Darbs “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt” iedvesmoja jaunu filmu sēriju par maģiskās zooloģijas eksperta Tritona Skamandera piedzīvojumiem. Stāsts par Hariju pieaugušā vecumā turpinājās lugā “Harijs Poters un Nolādētais bērns”, kuru Dž. K. Roulinga sarakstīja sadarbībā ar dramaturgu Džeku Tornu un režisoru Džonu Tifaniju un kuru šobrīd izrāda uz daudzu teātru skatuvēm visa pasaulē.
2010. gadā autore atgriezās pie rakstīšanas bērniem ar pasaku “Ikabogs”, no kuras gūtos ienākumus ziedoja labdarības fondam Volant, lai atbalstītu organizācijas, kas strādā pie Covid-19 sociālo seku novēršanas. Rakstnieces jaunākais darbs “Ziemassvētku cūks” tika izdots 2021. gadā.

Dž. K. Roulinga saņēmusi daudzus apbalvojumus un goda nosaukumus, to skaitā Britu impērijas ordeni, ordeņa Companions of Honour biedres statusu un BBC bērnu televīzijas balvu Blue Peter Gold Badge. Ar fonda Volant starpniecību viņa atbalsta daudzas labdarības iniciatīvas un ir dibinājusi starptautisko bērnu aprūpes reformas organizāciju Lumos. Rakstniece kopā ar ģimeni dzīvo Skotijā.

“Harija Potera burvju almanahs” pasaulē tiek izdots šādās valodās un izdevniecībās:

Bulgāru – izdevniecība Egmont Bulgaria
Katalāņu – izdevniecība Grup62
Ķīniešu (pilnā) – izdevniecība Crown Publishing Company
Ķīniešu (vienkāršotā) – izdevniecība People’s Literature Publishing House
Čehu – izdevniecība Albatros Publishing House
Dāņu – izdevniecība Gyldendal
Igauņu – izdevniecība Varrak
Fēru – izdevniecība Bókadeild Føroya
Somu – izdevniecība Tammi
Franču – izdevniecība Gallimard Jeunesse
Vācu – izdevniecība Carlsen
Grieķu – izdevniecība Psichogios Publications
Ungāru – izdevniecība Central Publishing Group Ltd. Animus Books
Ivrita – izdevniecība Books in the Attic & Yedioth Books
Itāļu – izdevniecība Salani
Japāņu – izdevniecība SayZanSha
Kazahu – izdevniecība Steppe and World
Korejiešu – izdevniecība Moonhak Soochup
Latviešu – izdevniecība Zvaigzne ABC
Lietuviešu – izdevniecība Alma Littera
Mongoļu – izdevniecība Monsudar Publishing
Norvēģu – izdevniecība Cappelen Damm
Poļu – izdevniecība Media Rodzina
Portugāļu (Brazīlija) – izdevniecība Rocco
Portugāļu (Portugāle) – izdevniecība Editorial Presenca
Rumāņu – izdevniecība Editura Arthur
Serbu – izdevniecība Carobna Knjiga
Slovēņu – izdevniecība Mladinska Knjiga
Spāņu – izdevniecība Penguin Random House Grupo Editorial
Zviedru – izdevniecība Rabén & Sjögren
Taju – izdevniecība Nanmeebooks
Turku – izdevniecība Yapi Kredi Yayinlari
Ukraiņu – izdevniecība A-BA-BA-HA-LA-MA-HA
Vjetnamiešu – izdevniecība Tre Publishing House