Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Izdota bērnu grāmata no Polijas "Karalis"

Redakcija
Redakcija

„Fraņai nepatīk sestdienas.Tas ir – sešdienas. Jo tajā viņai kopā ar aukli vienmēr ir jāiet uz rotaļlaukumu.Un rotaļlaukumā ir viņi. Tie abi,kuri kaitina Fraņu un kam nepatīk Rišo – viņas plīša zirdziņš.Taču šajā sešdienā rotaļlaukumā uzrodas vēl kāds.Karalis.Īsts! Un turklāt ar lidojošu zirgu....” Poļu rakstnieces Evas Madejskas “Karalis” ir otrā grāmata sērijā „Mazās katastrofas”. Stāsts atklāj vienu dienu mazās Fraņas dzīvē, kurā viņa ar auklīti un mazo brāli dodas pastaigā uz parku. Parkā spēlējas dažāda vecuma un raksturu bērni, kuru atšķirīgā uzvedība izraisa mazu katastrofu!

Taču par laimi, parādās glābējs - zēns invalīdu ratiņos, kurš katastrofu novērš.....
Zēnu sauc Artūrs, taču vēlāk atklājas, ka viņu visi dēvē par Karali Artūru, savukārt viņa invalīdu ratiņi pārvēršanas par lidojošu zirgu uz riteņiem.

Arī mazā Fraņa no rotaļlaukuma apmeklētājas pārvēršas par Karaļa Artūra bruņinieci,kļūstot par liecinieci tam, ka nekādi kustību traucējumi nav šķērslis Karaļa Artūra un Bruņinieces kopīgajam lidojumam invalīdu ratiņos virs parka, atstājot mazās un lielās katastrofas uz zemes.

2018.gada Eiropas labākā grāmatizdevēja balvu ieguvusī poļu izdevniecība Dwie Siostry ( Divas Māsas) īpaši lepojas ar bērnu grāmatu sēriju “Mazās katastrofas”, kuru atklāj grāmata “Brillītes” un tagad Latvijas lasītājus iepriecinās sērijas otrā grāmata “Karalis”.