Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:424, Did:0, useCase: 3


Jauna bērnu grāmata no Nīderlandes - "Zirrenis"

Redakcija
Redakcija

Grāmata apraksta desmitgadīgā Hides un viņa brāļa Jepes sāpīgo dzīves pieredzes iegūšanas ceļu gan ģimenē, gan skolā. Stāsts ir veidots kā dienasgrāmata, kurā teksta tiešumu uzsver notikumus ekspresīvi paskaidrojošie zīmējumi, arī pievienotie kukaiņu attēli, situāciju plāni un zīmītes rada tikai dienasgrāmatas formātam raksturīgo lasīšanas aizrautību.

Hide kolekcionē – vāc un audzē kukaiņus. Tieši Līkei (klasesbiedrene, kur viņam ārkārtīgi patīk) viņš izdomāja un salīmēja zirnekļa un taureņa krustojumu – Zirreni, kas pamatīgi izbiedēja meiteni. Kopš tā laika brālis un visa skola Hidi sauc par Zirreni. Hides kukaiņi apdzīvo tikai abiem ar brāli zināmo pagrabu zem viņu mājas. Un nu brālis liek Hidem ar viņa zvēriņiem izvākties no pagraba, kurā pats izlēmis uzsākt savu bundzinieka karjeru un izveidot mēģinājumu telpu. Ar to sākas brāļu karš, kurā Hide bezpalīdzīgi nolemj dienasgrāmatā atklāt abu brāļu Noslēpumu, kas saistīts ar trešo, mirušo brāli……..

Grāmata “Zirrenis” ir ieguvusi prestižo Nīderlandes literatūras balvu “Zelta Grifele 2013” un Jana Volkersa balvu.

No nīderlandiešu valodas tulkojusi Inese Paklone.

Par grāmatas autoru
Simons van der Hēsts (Simon van der Geest) ir viens no pazīstamākajiem nīderlandiešu bērnu grāmatu autoriem. Autora grāmatas ir ieguvušas prestižas Nīderlandes literatūras balvas.
Grāmata “Dzeltenā zāle” ir tikusi ekranizēta, autors raksta arī lugas teātriem, vada dažādas radošās meistardarbnīcas un lasa lekcijas. Vairāk par autoru skatīt viņa mājas lapā: https://ej.uz/6zpj

Grāmatas tulkojums tapis ar Nīderlandiešu literatūras izdošanas un tulkošanas fonda finansiālu atbalstu.