Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Latviešu rakstnieku kaķu un suņu stāsti

Redakcija
Redakcija

Šoruden iznākušas divas īpaši jaukas un sirsnīgas stāstu grāmatas dzīvniekmīļiem. Tie ir “Latviešu rakstnieku kaķu stāsti” un “Latviešu rakstnieku suņu stāsti”. Priecīgi un skumji, sirsnīgi un mīļi – gan par tādiem suņiem un kaķiem, kas patiešām dzīvojuši, gan tādiem, kas radušies vien iztēlē.

Uzrunājot rakstniekus radīt darbus šīm grāmatām, atsaucība bija liela, jo ļoti daudziem ir mīļdzīvnieki un krājumā interesanti piedzīvojumi. Tā nu kopdarbs noslēdzies ar brīnišķīgiem stāstiem, kuri Zvaigznes grāmatnīcās jau nokļuvuši visvairāk pirkto grāmatu TOP 10!

Ir stāsti, kurus lasot, sejā nevilšus ievelkas smaida krunciņas un turas līdz pat pēdējām lappusēm. Ir stāsti, pēc kuriem var nākties notraukt pa asarai. Taču kopumā abi krājumi vēsta par mīlestību un dzīvi, par attiecībām, kādas veidojas starp cilvēku un viņa aprūpē nonākušu dzīvnieciņu. Suņi un kaķi ir palikuši kopā ar mums, kad mēs no dabai tuvas vides laukos pārcēlāmies uz pilsētām. Viņi ir te, lai ikdienā atbalstītu mūs, vestu mūs pastaigās un dziedinātu mūsu vainas. Kaķus mēs mīlam, jo saskatām viņos cilvēkus. Suņus mēs mīlam, jo saskatām viņos eņģeļus. Raibi un melnbalti, svītraini, pūkaini, lieli un mazi, suņi un kaķi ir mūsu tuvākie līdzbiedri un kopā ar viņiem mēs piedzīvojam daudz neparasta.
Sākumā šķita, ka visi stāsti būtu apkopojami vienā krājumā, taču tapšanas gaitā vairākkārt nācās dzirdēt, ka “īsts kaķists/ sunists nemūžam negribēs grāmatu, kurā atvēlēta vieta arī citiem dzīvniekiem”, tāpēc gan suņi, gan kaķi dabūja paši savu grāmatu. Glīto noformējumu abām radīja mākslinieks Toms Kalninskis, bet vāciņus veidoja Natālija Kugajevska.

Suņu stāstus rakstījuši: Anna Skaidrīte Gailīte, Guntis Tālers, Astra Filipsone, Diana Bogdanova, Kristīne Ilziņa, Ilze Lāce, Ramona Indriksone, Gunita Lagzdiņa, Maija Migla-Streiča, Jana Veinberga, Sandra Švarca, Mārtiņš Volfs, Modris Pelsis, Vladis Spāre, Guntis Eņģelis un Inga Grencberga.

Kaķu stāstus: Dzintars Tilaks, Ilze Eņģele, Astra Filipsone, Evija Gulbe, Diana Bogdanova, Sandra Švarca, Olita Tidomane, Ramona Indriksone, Zane Zusta, Maija Pohodņeva un Kristīne Ilziņa.

Pieejamas arī e-grāmatas.