Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:15, Did:0, useCase: 3


Jūtama ziemas dvaša? Ir pienācis laiks jaunam sildītājam!

Redakcija
Redakcija

Jūtama ziemas dvaša? Ir pienācis laiks jaunam sildītājam!
Foto: https://www.pexels.com


Apkure ir neaizvietojama, jo īpaši aukstākajos ziemas mēnešos, kad šķiet, ka ziemai nav gala. Bez siltuma mājas būtu aukstas un neomulīgas un diez vai tādā mājā būtu vēlme ilgi uzturēties. Sniegotā naktī nekas nav labāks par mājīgas liesmas klātbūtni, ietinoties segā un baudot labu kompāniju. Šodien tirdzniecībā ir pieejamas plašas izvēles iespējas, bet kā izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko? Lasiet tālāk, lai izvēlēties piemērotāko sildītāju vai apkures variantu, jo ziema jau ir sākusies!

Ūdens vai eļļas radiatori

Metāla radiatoriem ir vairākas priekšrocības, tostarp tie nodrošina ātru siltuma padevi, kas neprasa lielu apkopi. Lai ilgāk saglabātu siltumu izslēgtā režīmā, ieteicams izmantot elektriskos modeļus, kurus var uzkarsēt ar eļļu. Lai gan daži dizaina modeļi var būt dārgāki, lielākā daļa radiatoru ir par pieņemamu cenu un ir viegli uzstādāmi.

Viens no šo radiatoru trūkumiem ir tas, ka tie izstaro koncentrētu siltumu, sniedzot nevienmērīgu temperatūru visā mājā. Turklāt, tie aizņem daudz vietas un, ja nav pareizi izvietoti, tie var izjaukt telpas plānojumu.

Grīdas apsilde

Apsildāmajām grīdām ir vairākas priekšrocības. Viena no priekšrocībām ir to spēja vienmērīgi sadalīt siltumu visā mājoklī, nodrošinot optimālu komfortu jebkurā brīdī.

Atšķirībā no tradicionālajām radiatoru apkures sistēmām, grīdas apsildei nav jāsasniedz augsta temperatūra, lai sasildītu visus telpas stūrus, tādējādi samazinot enerģijas patēriņu.

Turklāt, karstajos vasaras mēnešos grīdas apsildi var izmantot kā dzesēšanas sistēmu, nodrošinot daudzpusīgu funkcionalitāti. Vēl viena šāda veida apkures priekšrocība ir tās "neredzamais" dizains, jo tā neaizņem vērtīgo vietu jūsu dzīvojamā telpā.

Krāsnis vai kamīni

Krāsnis un kamīni nodrošina divas galvenās priekšrocības: omulīgu atmosfēru, ko rada siltā uguns, un izcilu apkures efektivitāti, kas pārspēj citas šajā sarakstā minētās apkures sistēmas. Taču tiem ir arī savi trūkumi.

Lai tāda apkure, kā piemēram, granulu krāsnis varētu darboties, ir nepieciešams pastāvīgs kurināmais (malka vai granulas), un tam ir jāparedz uzglabāšanas vieta. Turklāt, krāsnīm ir nepieciešama regulāra apkope un tīrīšana, lai novērstu aizsprostojumus, un pareiza ventilācija, lai izvadītu dūmus.

Labākie sildītāji telpām vai terasēm, ir atrodami tonro.lv!

Neaizmirstiet arī par āra apkures nozīmi. Lai gan tas var šķist neparasti, dažām āra telpām, piemēram, verandai, ir nepieciešama papildu apkure, lai tā būtu patīkama arī ziemas sezonā. Kāpēc gan neapskatīt mūsu piedāvājumu jau šodien?