Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Idejas taupīgām, bet aizraujošām brīvdienām

Idejas taupīgām, bet aizraujošām brīvdienām
Zīmējiet portretus - šī aktivitāte attīsta bērnos arī koncentrēšanās spējas.
Publicitātes foto

Sēdēšana pie televizora vai datora, kino vai iepirkšanās centru apmeklējums nav vienīgie brīvā laika pavadīšanas veidi kopā ar bērnu. Pastāv milzums iespēju laiku pavadīt jautri, turklāt neiztērējot lieku naudu.

Mākslas darbs no dabas materiāliem

Dodieties pastaigās, kuru laikā savāciet dažādus priekšmetus no dabas. Mājās veidojiet kolāžas no atrastajiem materiāliem. Veidojiet tās pa gadalaikiem un mēnešiem. Kopīgi meklējiet atšķirības starp dažādu koku materiāliem, lapām u.c. dabas materiāliem. Bērniem būs interesanti uzzināt ko jaunu. Starp citu, kolāžas lieliski noderēs kā dāvanas vecvecākiem un draugiem.

Ekspedīcijas uz pilsētas parkiem

Dodieties ekspedīcijā uz pilsētas parkiem, nav obligāti doties uz atrakciju parkiem, kur ieejas biļetes ir ļoti dārgas. Iepriekš izveidojot pastaigu maršrutus, iekļaujot tajos pieminekļus un citas nozīmīgas apskates vietas, kas jāatrod pēc iepriekš uzzīmētas kartes. Pastāstiet bērniem par aplūkojamajiem objektiem un iemāciet pie viena orientēties kartē.

Dārgumu meklēšana

Bērniem šī aktivitāte šķitīs ļoti interesanta. Vecākiem iepriekš nepieciešams paslēpt dažādus priekšmetus un sagatavot kartes, pēc kurām atrast priekšmetus. Tas ļauj bērniem izzināt problēmas risināšanas tehniku un māca darboties komandā. Meklējamajiem dārgumiem nav jābūt ļoti dārgiem, šīs aktivitātes azarts ir meklēšanas procesā.

Radiet paši savus kārumus!

Izcepiet kūku vai cepumus, pagatavojiet picu vai izdekorējiet ēdienu ar smaidošām sejiņām! Palutiniet sevi ar kaut ko garšīgu! Bērniem patīk piedalīties ēdienu gatavošanas darbos vēl vairāk nekā pats gala rezultāts! Šī aktivitāte attīstīs bērnos spēju darboties komandā!

Zīmējiet portretus!

No sākuma tas var šķist grūti un garlaicīgi, bet pēc pāris gadiem būs interesanti, varbūt pat pārsteidzoši, paskatīties, kā jūs viens otru redzējāt tad un kā tagad. Šī aktivitāte attīstīs bērnos arī koncentrēšanās spējas.

Dodieties uz mājas kino!

Došanās uz kino visai ģimenei ir dārgs prieks. Izveidojiet kino savās mājās – iznomājat sev patīkamu filmu, uztaisiet popkornu, izslēdziet gaismu un baudiet kino. Tas ir pat labāk, jo vienmēr, kad dodaties uz virtuvi pēc popkorna vai citiem gardumiem, jūs filmu varat apstādināt un turpināt skatīties no tās pašas vietas, kur pārtraucāt.

Balonu kaujas

Šī aktivitāte īpaši jautra liksies ne tikai bērniem, bet arī vecākiem. Piepildiet mazos balonus ar ūdeni, dodieties dārzā un, lai ūdens kauja sākas! Šai spēlei ir noteikumi, kas jāievēro – nedrīkst mest pa seju vai galvu u.tml. Savukārt, pēc kaujas bērni var doties dārgumu meklējumos - salasīt visus saplēstos balonus. Nevajadzētu tos atstāt dārzā, kur mājdzīvnieki tos nejauši varētu apēst.