Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Kādi vecāki jūs esat? Horoskops katrai zodiaka zīmei

Redakcija
Redakcija

Astroloģija ļauj noskaidrot katras zodiaka zīmes attieksmi pret saviem bērniem. Ja plānojat bērniņu, nenāks par sliktu uzzināt, kā pats un jūsu otrā pusīte pieskatīsiet un audzināsiet bērnus.

Auns

Auns mīl bērnus un lepojas ar viņiem. Viņš saprot savus bērnus un ir viņu draugs un padomdevējs. Auni - vīrieši mīl lutināt bērnus. Bieži vien viņi atļauj pārāk daudz, un bērns izaug par kaprīzu pusaudzi, kurš pēc tam sēž vecākiem uz kakla. Sievietes - Auni, gluži pretēji, ir ļoti stingras, principiālas un prasīgas pret bērniem. Viņas cenšas visu izlemt bērna vietā: ar ko draudzēties, kādu multfilmu skatīties, uz kuru koledžu iet utt. Sievietēm var būt ļoti grūti saprast, ka bērni laikus jāiemāca būt neatkarīgiem un patstāvīgiem.

Aunu dabiskā vēlme ir visur būt pirmajam, ko viņi cenšas ieaudzināt bērnos, neņemot vērā viņu dabiskās īpašības un tieksmes. Viņiem nevajadzētu uzspiest bērniem savu pieredzi, bet gan ļaut mācīties no savām kļūdām un izvēlēties savu ceļu.

Vērsis

Vērsis prasa un gaida no bērniem daudz. Viņi paši ir godīgi, patiesi, uzticami un cenšas ieaudzināt bērnos kārtīgumu, atturību un apdomību. Viņi ir pacietīgi un necieš steigu. Bērns vienmēr jūt atbalstu no vecākiem.

Vērši kā vecāki ļoti koncentrējas uz materiālo pusi - viņu bērniem vienmēr jābūt visam vislabākajam un dārgākajam! Vēršiem vajadzētu uzmanīties, lai neizaudzinātu bērnus par izteiktiem materiālistiem. Luksusa priekšmetu, dārgu apģērbu un bezjēdzīgu rotaļlietu vietā dodiet bērniem priekšmetus, kas veicina attīstību, mūzikas instrumentus, vingrošanas rīkus utt.

Vēršu vidū visbiežāk var atrast fanātiskus vecākus, kuri pilnībā nododas saviem bērniem. Dažkārt tā patiešām ir mīlestības izpausme, kas nāk par labu bērnam, ļaujot viņam justies vajadzīgam šajā pasaulē, taču šai pieejai ir arī mīnuss. Diemžēl Vēršu vidū ir daudz vecāku, kuri uzskata sevi par pārākiem, tāpēc pret citiem izturas augstprātīgi un noraidoši, un šī attieksme tiek nodota arī viņu bērniem.

Dvīņi

Dvīņi nav tie ideālākie vecāki, jo paši ir kā bērni. Viņi ir visai vieglprātīgi un bērniem agri jākļūst pieaugušiem, jo tāds vecāks diez vai var būt viņu drošais atbalsts. Bieži vien vecāku nasta viņiem ir pārāk smaga un nereti vecāku pienākumi tiek nodoti dzīvesbiedram vai vecākajai paaudzei. Dvīņi komunicē ar bērniem kā ar līdzvērtīgiem un bieži pozicionē sevi nevis kā vecākus, bet gan kā draugu un biedru, taču dažkārt bērnu audzināšanā pietrūkst stingrības un neatlaidības. Tāpēc vēlāk bērni neizturas pret Dvīni ar pienācīgo cieņu.

No materiālās puses viņi darīs visu, kas no viņiem atkarīgs: Dvīņu bērniem būs vislabākās drēbes, labākās rotaļlietas, labākā skola. Tomēr Dvīņu bērniem nevajadzētu gaidīt morālu atbalstu un sapratni. Ja veikalā esi novērojis tēvu, kurš sazvērnieciski brīdina savu bērnu: “Tikai nesaki mammai” un nopērk kādu aizliegtu saldumu vai ļauj pēc sirds patikas lēkāt pa netīro peļķi, visticamāk esi satikusi Dvīņu zīmes pārstāvi. Tādā brīdī bērni var būt sajūsmā par šādiem vecākiem, bet ilgtermiņā dažreiz trūkst stingras vecāku autoritātes.

Vēzis

Vēži ir lieliski vecāki - pacietīgi, mīloši, gādīgi un uzmanīgi. Vēži cenšas neļaut bērniem pārāk lielu vaļu, uztraucas par viņiem, un mīl pat vairāk nekā dzīvesbiedru. Viņi ir vērīgi un cenšas attīstīt bērnu talantus un spējas. Iespējams, bērnu audzināšanā trūkst stingrības. Šī zvaigznāja pārstāvji ļoti pieķeras saviem bērniem un kad tie kā pieaugušie vecāku mājas, Vēži ir ļoti noraizējušies un pārdzīvo.

Vēžiem bērns, tiklīdz viņš piedzimst, acumirklī kļūst par Visuma centru. Viss griežas ap viņu, visas sarunas tikai par viņu. Atšķirībā no Vēršiem viņi necenšas uzspiest savus bērnus citiem cilvēkiem, saprotot, ka tikai viņiem pašiem ir pienākums mīlēt šo bērnu. Bet, kas attiecas uz viņu pašu pasauli, tā pilnībā pieder bērniem. Vēžu vidū ir diezgan daudz vientuļo māmiņu, kuru audzināšana tomēr lieliski kompensē otrā vecāka neesamību. Parasti Vēžiem izaug veseli un psiholoģiski pilnvērtīgi bērni, taču šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem bieži vien pēc bērna piedzimšanas ir grūtāk saglabāt līdzsvaru attiecībās ar savu otro pusīti, veltīt viņai pietiekami daudz uzmanības nekā citām zīmēm.

Lauva

Lauvas ļoti mīl savus bērnus, tomēr ir valdonīgi un diezgan stingri vecāki. Lauvas parasti ir līderes dzīvē, tāpēc vēlas redzēt savus bērnus kā skaistākos, gudrākos utt. Viņu plānos ir izaudzināt bērnus - čempionus. Dažreiz viņi pat nepamana savu bērnu trūkumus. Lauvas necieš, ka bērni pret viņiem izturas rupji un izrāda necieņu. Bērni gan parasti novērtē vecāku centienus. Lauvas ir spītīgas, bet pat bērniem šķiet, ka "viņi vairāk rej, nekā kož". Gandrīz visu mūžu viņi risina savu bērnu problēmas un palīdz viņiem visā. Pēc tam viņi risina mazbērnu problēmas.

Lauvas cenšas bērnā attīstīt pēc iespējas vairāk prasmju, sniegt viņam vislabāko izglītību un garantēt drošu nākotni, tāpēc Lauvas bērniem brīvā laika praktiski nav. No skolas viņi dodas uz papildu angļu valodas stundām vai mākslas skolu, no turienes uz sporta nodarbībām, teātra pulciņu vai deju stundām. Centība nes augļus, un Lauvas bērns patiešām var kļūt par talantīgu mākslinieku un ar izcilību absolvēt skolu. Reizēm, noguruši no Lauvas despotisma, izrāvušies studentu dzīves brīvībā, šādi bērni cenšas atgūt zaudētos izklaides gadus. Lauvas laulātajiem vajadzētu sekot savu partneru iniciatīvai un ļaut bērnam patstāvīgi izvēlēties dzīves mērķus un tieksmes.

Jaunava

Jaunavas ir vispareizākie, prātīgākie un atbildīgākie vecāki. Viņas vienmēr centīsies atvieglot bērna dzīvi un nodrošināt viņam pienācīgu uzmanību, iemācīt bērnam visu, kas viņam dzīvē noderēs, neatlaidīgi ieaudzina disciplīnu un konsekventus ieradumus. Ja bērns ir slims, tad šāds tēvs vai māte sēdēs pie gultiņas, līdz būs pārliecināts, ka ar bērnu viss ir kārtībā. Taču nereti gadās, ka Jaunava tā baidās pārslogot bērnu, ka riskē izaudzināt absolūti nesagatavotu dzīvei nepatstāvīgu un neizlēmīgu cilvēku.

Jaunavām - tēviem parasti trūkst pacietības, viņus kaitina bērnu trokšņošana un kustīgums. Jaunavas lielu uzmanību pievērš bērnu intelekta attīstībai un panākumiem skolā. Labprāt palīdz mācībās, jo augstu vērtē intelektuālās spējas un vēlas, lai bērni ne ar ko neatpaliktu no vienaudžiem.

Tajā pašā laikā Jaunavas vecāki ir skarbi diktatori, kuri necieš bērnu iebildumus. Ja jūsu dzīvesbiedrs pieder šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem, tad esiet droši: bērns ir labās rokās. Vienīgais, kam vajadzētu pievērst uzmanību - lai Jaunava nekristu galējībās un izrādītu mēra sajūtu gan stingrībā, gan rūpju izpausmēs.

Svari

Svari ir brīnišķīgi vecāki. Viņi labi izjūt robežas: kad un kā paslavēt un par ko sodīt, audzina bērnus ar mīlestību, cieņu un rūpēm. Svari prot pārliecināt un palīdz bērniem pašiem apzināties savas kļūdas un izdarīt pareizos secinājumus. Tie ir vecāki, kuri jebkurā konfliktsituācijā vienmēr atradīs kompromisu.

Viņi ciena bērnus un ieaudzina viņos cieņu pret citiem, “sadarbojas” ar bērniem. Svaru vēlme ir harmonija ģimenē. Bērni, kuriem ir šādi tēvi, ir laimīgi, viņi vienmēr var paļauties uz viņu līdzdalību, palīdzību un padomu. Svariem kā vecākiem piemīt apbrīnojama spēja taktiski un viegli audzināt, pārliecināt, un rezultātā – viņi ir autoritāte bērnu acīs.

Parasti Svaru mājās var redzēt, cik labvēlīga vide tur ir un cik labi veidojas paaudžu attiecības. Svari ir ceļvedis otrajam laulātajam, kas spēj tulkot no “bērnu” valodas uz “pieaugušo” valodu un izdomāt ideālas brīvā laika pavadīšanas iespējas, kas apmierinās visus ģimenes locekļus. Ja jūsu dzīvesbiedrs ir Svari, varat būt droši, ka jūsu bērni ir aizņemti ar kādu interesantu nodarbi, labi paēduši, apģērbti un laimīgi. Parasti šīs zodiaka zīmes pārstāvji visu mūžu uztur lieliskas attiecības ar bērniem.

Skorpions

Skorpioni ļoti lepojas ar saviem pēcnācējiem. Bērni viņiem, pirmkārt, ir dzimtas turpinājums. Tomēr viņiem bieži trūkst pacietības un piekāpības (mātēm – maiguma), necieš nepaklausību un izturas pret bērniem rupji. Bet viņi ātri piedod un solītie draudi gandrīz vienmēr netiek izpildīti. Skorpioni nepieņem nekādus padomus par bērnu audzināšanu, viņi vienmēr ir pārliecināti, ka dara pareizi un audzina sev cienīgu aizstājēju.

Skorpioni kā vecāki ir ļoti prasīgi un stingri pret saviem bērniem, taču prot ar viņiem labi saprasties. Skorpioniem piemīt apbrīnojama enerģija, kas var kompensēt gan pieredzes trūkumu saskarsmē ar bērniem, gan priekšstatus par audzināšanu. Vienīgais, kas nedaudz sabojā iespaidu par Skorpiona attiecībām ar bērnu, ir tas, ka Skorpionu šāda laika pavadīšana maz interesē. Ar bērniem viņiem ātri kļūst garlaicīgi, jo nav par ko runāt, un iespējamās aktivitātes neatbilst Skorpiona interesēm. Tomēr Skorpioni ir lieliski padomdevēji un var aizrauties, kaut ko mācot savam bērnam.

Strēlnieks

Strēlnieki mīl bērnus. Viņi ir enerģiski un aktīvi un neiebilst spēlēties ar mazuli. Viņiem patīk būt vecākiem un būt atbildīgiem par savu bērnu audzināšanu. Bērniem viņi ir gan vecāki, gan draugi un uzticami padomdevēji.

Strēlnieks ir viesmīlīgs, un viņa māja ir pilna ar kaimiņu bērniem. Viņš vienmēr ir lietas kursā par visām bērnu lietām, problēmām un notikumi skolā viņam ir labi zināmi, tāpat kā visi sīkumi par bērnu attiecībām ar draugiem, ar kuriem labi saprotas arī pats Strēlnieks. Bieži piedalās bērnu spēlēs. Strēlnieks ir tāds pats bērns, kas spēj mesties jebkurā piedzīvojumā. No Strēlnieka sievas var dzirdēt daudzus stāstus par to, kā dēls un vīrs izdomāja kādu bērnu palaidnību, viņus tā aizrāva un pēc tam abi ilgi apsprieda rezultātu.

Mežāzis

Tie ir vecāki, kuru ģimenē valda stingra disciplīna. Mežāži audzināšanai vienmēr pieiet konstruktīvi un izsver katru lēmumu. Ir konservatīvi, nevar ciest mūsdienu teorijas un eksperimentus izglītībā, ievēro vienkāršas un pārbaudītas metodes. Viņi izvēlas saviem bērniem labāko un nodrošina visu nepieciešamo. Mežāzis savu bērnu nesūtīs uz daudziem pulciņiem un skolām, bet izvēlēsies vienu, bet elitāru. Šādā vidē nereti aug patiesi atbildīgi un strādīgi bērni.

Viņiem patīk ģimenes pulcēšanās un ģimenes tradīcijas. Praktiskos jautājumos nav labāku vecāku un padomdevēju par Mežāžiem. Bet sirds un dvēseles noslēpumus viņi nepalīdzēs atrisināt un sirdslietās konsultēt nevarēs. Pārāk tradicionāli un paredzami savā uzvedībā, mēdz pārāk kontrolēt bērnus.

Ūdensvīrs

Ūdensvīru ģimenē un attiecībās ar bērniem parasti valda harmonija, savstarpēja sapratne un draudzīgas attiecības. Ūdensvīri kā vecāki ir autoritāte bērniem. Bērni viņus novērtē un ciena. Šīs zīmes pārstāvjus vienmēr interesē viņu atvases viedoklis, audzināšana balstās uz savstarpēju uzticēšanos un rūpēm.

Reizēm viņi ļauj bērnam kļūdīties un iegūt svarīgu pieredzi, kas veido neatkarīgu un atbildīgu personību. Bet tas nenozīmē, ka Ūdensvīri ļauj visam ritēt savu gaitu, šāds vecāks vienmēr atradīs kopīgu valodu ar bērnu, pat kļūstot par viņa labāko draugu un padomdevēju. Un viņi bieži vien iegūst bērna uzticēšanos sarunu ceļā, kas ne katram vecākam izdodas. No saviem hobijiem Ūdensvīrs gan neatsakās, un, ja kāds no taviem draugiem nolēma doties uz rokfestivālu, līdzi ņemot divus mēnešus vecu mazuli, visticamāk, runa ir par Ūdensvīru.

Zivis

Zivis kā vecāki bieži kļūst par savas audzināšanas upuriem. Viņi pakļaujas visām savu bērnu viltībām un kaprīzēm. Viņiem ir svarīgi iepriecināt bērnu, nevis sarūgtināt. Zivis cenšas nodrošināt bērniem vieglu un patīkamu dzīvi. Šādas audzināšanas sekas ir infantili, patstāvīgi dzīvot pilnīgi nespējīgi bērni, kuri visu mūžu sēž uz kakla saviem vecākiem.

Cilvēki, kas dzimuši zem Zivju zīmes, bieži krīt galējībās gan audzināšanas jomā, gan visā pārējā. Viņi var atdot pēdējo santīmu par dārgu un ne gluži vajadzīgu pirkumu, ja bērns tādu sagribējis, vai arī pamatīgi norāt par nelielu kļūdu. Var iedomāties neiegādāties lētu, bet nepieciešamu lietu, tikai lai neļautu bērnam izaugt izlutinātam.

Zivju audzināšanas stratēģija balstās uz to, ko viņi paši piedzīvoja bērnībā. Galvenais motīvs - izvairīties no savu vecāku kļūdām. Piemēram, ja Zivis juta, ka viņām nav nopirktas pietiekami skaistas drēbes, tad viņu bērnam būs milzīgs drēbju skapis. Vērot Zivis ir ļoti interesanti, un no viņu piemēra var pārliecināties, ka jebkurš šīs zodiaka zīmes pārstāvis bērnos saskata sevi bērnībā, kura vajadzības cenšas apmierināt.

Iespējams, aprakstītajās situācijās atpazini sevi vai kādu pazīstamo. Kaut kas noteikti nesakrita - tas ir dabiski, jo cilvēka dzīve nav pakļauta tikai tīrai matemātikai, astroloģijai vai jebkurai citai precīzai zinātnei. Tieksmes, noslieces, kas mums dotas piedzimstot, saglabājas visu mūžu, dažreiz atkāpjoties tālu fonā. Atcerieties galveno: nav sliktu vai labu vecāku, jebkura zodiaka zīme audzināšanas jautājumos brīnišķīgi izpaužas savā veidā.