Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


Kad ir visizdevīgāk iegādāties jaunas riepas?

Redakcija
Redakcija

Auto riepas ir vienīgais automašīnas saskares punkts ar ceļa segumu. Tādēļ riepu kvalitāte un nodilums ietekmē gan brauciena komfortu, gan automašīnas vadāmību un stabilitāti uz ceļa jebkuros laikapstākļos. Atkarībā no braukšanas stila, lietošanas intensitātes un ceļa apstākļiem jauns riepu komplekts kalpo vidēji no trim līdz pieciem gadiem, tomēr nevienmērīgs riepu protektora nodilums ar likt nomainīt riepas daudz ātrāk.

Kad ir jānomaina riepas?

Pārāk liels vai nevienmērīgs riepu protektora nodilums ir biežākais iemesls, kādēļ ir nepieciešams iegādāties jaunas ziemas, vasaras vai vissezonas riepas.

Nelietotas vasaras riepas protektors ir aptuveni 6-8 mm dziļš, bet ziemas riepām – 8-10 mm dziļš. Lai arī normatīvajos aktos noteiktais minimālais riepas protektora dziļums ir daudz mazāks (vasaras riepām 1,6 mm un ziemas riepām 4 mm), ir vēlams negaidīt līdz riepas būs pilnībā nodilušas.

Riepas ar salīdzinoši nelielu riepu protektoru dziļumu ir pakļautas lielākam mehānisku traumu riskam, ātrāk zaudē gaisa spiedienu un ietekmē automašīnas vadāmību, samazinot saķeri ar mitru vai slidenu ceļa segumu. Tieši tādēļ šādu riepu izmantošana nav droša.

Kad ir visizdevīgāk iegādāties jaunas riepas?

Rūpējoties par savu un citu drošību uz ceļa, jaunas riepas automašīnai tiek mainītas divreiz gadā – agrā pavasarī un vēlā rudenī. Visbiežāk tās tiek iegādātas tieši pirms riepu maiņas.

Tomēr savlaicīgai sezonas riepu iegādei riepu izpārdošanās sezonas beigās ir daudz vairāk priekšrocību. Šāda riepu iegāde ļauj atlasīt vispiemērotāko riepu modeļus par izdevīgākām cenām, neekonomējot uz riepu kvalitāti. Jo savlaicīgāk tiek iegādātas sezonas riepas, jo daudzveidīgāki ir pieejamie riepu zīmoli un riepu modeļi, no kuriem ir iespējams izvēlēties.

Lai savlaicīgi iegādātās riepas nedeformētos un nezaudētu riepu sastāva īpašības, visas riepas ir pareizi jāuzglabā. Optimāli riepu glabāšanas apstākļi ir sausa telpa, kurā tiek uzturēta vienmērīga temperatūra, kas nav augstāka par +15oC un zemāka par 0oC.

Riepu serviss “Riepu Garāža” piedāvā pilnu riepu servisa pakalpojumu klāstu no riepu iegādes un montāžas līdz uzglabāšanai tam piemērotos apstākļos. Lai uzzinātu vairāk par “Riepu Garāža” servisa pakalpojumiem, apmeklējiet uzņēmuma interneta vietni www.riepugaraza.lv.