Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Zaļo zirnīšu krēmzupa ar svaigām piparmētrām

Redakcija
Redakcija

Atspirdzinoša un fantastiski garšīga zupa ar neatvairāmu aromātu un neatkārtojamu garšu. To var baudīt gan karstu, gan aukstu.

Nepieciešams:

300 g svaigu zaļo zirnīšu,
1 saišķītis svaigu piparmētru lapiņu,
1 sīpols,
1 ēdamkarote sviesta,
200 ml buljona,
100 ml krējuma (saldā vai skābā- pēc jūsu izvēles),
2-3 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas,
sāls,
malti melnie pipari,
linsēklas pārkaisīšanai (pēc vēlēšanās)

Pagatavošana:

1. Sīpolu notīra, sasmalcina un apcep katliņā 1 ēdamkarotē sviesta apmēram 6 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Svarīgi, lai sīpoli neapceptos brūni.

2. Ieberiet katlā pie apceptajiem sīpoliem zaļos zirnīšus, pievienojiet buljonu, pusi no svaigajām piparmētrām un vāriet. Kad zupa sāk vārīties, samziniet liesmu, pievienojiet sāli, piparus un turpiniet vārīt 10 minūtes, līdz zirnīši ir mīksti.

3. Noņemiet katlu no uguns un zupu sablendējiet. Pievienojiet svaigi spiestu citrona sulu.

4. Saputojiet krējumu stingrās putās, pievienojiet to zupai un samaisiet.

5. Katrā zupas šķīvī ieberiet sasmalcinātus piparmētru zaļumus, tiem pāri pārlejiet biezzupu un rotājiet ar linsēklām.