Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0


Nākamā lapa

Seleriju un kabaču sacepums ar ķiplokiem un sieru 20.10.2021 11:34

Selerijas sakne ir veseligs, taču nepelnīti reti virtuvē izmantots produkts. Lai gan sautēta kopā kabaci un ķiplokiem, tā garšo vienkārši fantastiski. Ja vēl krāsai pievienojam sarkanu papriku, bet smeķim- sieru, iegūstam nepārspējamu garšu salikumu, kas pārsteigs ne vienu vien gardēdi.

Neparastie gardēžu salāti 19.10.2021 07:59

Tiešām neparasti, taču ļoti garšīgi salāti, kuros apvienojas tik dažādas nianses, veidojot savā starpā īstu garšu mozaīku. Sulīgi tomātiņi, kraukšķīgs puķkāposts, krēmīgs siers, riekstaini šampinjoni un pikanti lociņi.... Prieks ne tikai vēderam, bet arī acīm.

Ar vistu un dārzeņiem pildītas tortiljas 18.10.2021 08:53

Gards, sulīgs un sātīgs vakariņu ēdiens, kas tikpat labi var būt veģetārs, ja vien nepievienosiet sautējumam vistas fileju. Ideāli iederēsies uz galda ikvienā gadalaikā, noderot arī reizēs, kad jāpacienā viesos atnākušie draugi. Turklāt šādi pildītas tortiljas labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā,

Lēcu zupa 16.10.2021 12:52

Lēcas vēstures gaitā ir piedzīvojušas gan uzvaras gājienu, gan kritušas nežēlastībā. Patiesībā lēcas būtu pelnījušas lielāku uzmanību - tās ir garšīgas, tajās ir daudz vērtīgu vielu, turklāt tās var ļoti daudzpusīgi izmantot.

Biešu biezzupa 11.10.2021 10:21

Mēdz teikt, ka zupas - tas ir nesteidzīgo ēdiens. Taču šīs zupas pagatavošana jums aizņems tikai 30 minūtes.

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti 16.09.2021 11:48

Ar biezpienu un zaļumiem pildīti tomāti ir lieliska uzkoda launagā, vieglas vakariņas vai burvīgs svētku galda rotājums. Turklāt arī veselīgs.

Burkānu ruletītes ar laša pildījumu 14.09.2021 09:36

Dārzeņi, protams, iekļaujami ēdienkartē ikvienā gadalaikā, taču rudens ir īstā sezona, lai gatavotu gardas receptes no burkāniem, ķirbjiem un bietēm. Mēs iesakām izmēģināt krāsainās dārzeņu ruletes, kas lieliski garšos gan brokastu, gan vakariņu reizē, kā arī noderēs tiem, kas pusdienas ņem līdzi uz darbu trauciņā. Gatavot šādas ruletītes varat no visdažādākajiem dārzeņiem vai pat no to sajaukuma, tādējādi iegūstot vēl interesantākas un krāšņākas uzkodas.

Brokastīs – kvinoja 10.09.2021 08:42

Kvinoja ir Dienvidamerikā augošs graudaugs (bezglutēna produkts), kas bagāts ar proteīniem, dzelzi, kalciju, dažādiem vitamīniem, minerāliem un šķiedrvielām. Turklāt tā satur visas deviņas cilvēkam svarīgās aminoskābes. Tieši tāpēc kvinoja ir viens no lieliskākajiem produktiem veģetāriešu virtuvē. Taču arī visiem citiem nekaitētu sākt dienu ar kārtīgu proteīnu devu.

Kvinoja labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā. Turklāt tās pagatavošana ir ļoti vienkārša un ātra.

Krāsnī ceptu ķirbju biezzupa ar čili 08.09.2021 15:43

Krēmīga, maigi pikanta un bezgala garšīga zupa, kas patiks gan lieliem, gan maziem kārumniekiem. Turklāt tā ikvienu priecēs ar savu saulaino krāsu un sasildīs punčus vēsajos rudens vakaros. Labi sader ar grauzdētām baltmaizes šķēlēm vai bageti.

Pasta ar olīvām un baklažāniem 26.08.2021 12:56

Piedāvājam mazliet pavasarīgu nokrāsu un garšu tavā pusdienu vai vakariņu šķīvī šajā rudenī.

Karstie rudens salāti 24.08.2021 09:40

Piedāvājam laika pārbaudi godam izturējušu karsto rudens salātu recepti. Tā, pirmkārt, ir ātri pagatavojama, otrkārt, ir ļoti lēta, un treškārt - mazliet variējama būs gana laba gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri ne dienu nevar iztikt bez gaļas.

Spinātu, nātru un balandu pudiņš 19.08.2021 09:05

Savvaļā augošo augu lapiņas var izmantot ne tikai salātu pagatavošanai, bet arī siltajiem ēdieniem. Piedāvājam garšīgu pudiņu no spinātiem, nātrēm un balandām.

Dadžu lapas salātos un zupā 18.08.2021 14:01

Vasaras pie mums īsas, tāpēc jāpaspēj uzņemt vitamīni garajam rudens un ziemas periodam. Svaigā veidā šobrīd pļavās atrodami augi, ko ne katrs pazīst kā ēdamus un pat ārstnieciskus. Piemēram, dadžu lapu zupa ieteicama kuņģa čūlas ārstēšanai, akmeņu izvadīšanai no urīnpūšļa, kā arī cukura diabēta slimniekiem.

4 veģetāras garšīgas receptes no Vidusjūras virtuves 17.08.2021 08:28

Piedāvājam pārsteidzoši vieglas receptes no burvīgās un garšām bagātās Vidusjūras virtuves. Tās būs piemērotas gan ikdienai, gan atslodzei pēc bagātīgi klātiem svētku galdiem.

Biešu un siera salāti 16.08.2021 09:51

Ļoti vienkārši pagatavojami un izmaksās lēti salāti, kuru garša pārsteigs pat tos, kam bietes garšo ne sevišķi. Šādā produktu savienojumā bietes iegūst pavisam jaunas garšas nianses. Bet salāti ir vinlīdz maigi un reizē pikanti.

Kartupeļu un gaileņu sacepums 10.08.2021 09:27

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Zaļo zirnīšu krēmzupa ar svaigām piparmētrām 02.08.2021 13:03

Atspirdzinoša un fantastiski garšīga zupa ar neatvairāmu aromātu un neatkārtojamu garšu. To var baudīt gan karstu, gan aukstu.

Svaigie salāti ar ciedru riekstiem 26.07.2021 11:56

Vienkārši, bet interesanti salāti, kuru neparastās garšas noslēpums meklējams avokado un ciedru riekstu savienojumā. Tie būs lieliska piedeva pamatēdienam vai vieglas un veselīgas vakariņas.

Zupa ātrai tauku dedzināšanai 22.07.2021 18:56

Šo moderno mūsdienu diētu parasti izmanto TOP modeles. Diētas efekts ir patiešām satriecošs,- septiņu dienu laikā var atbrīvoties no 5 kg liekā svara.

Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem 22.07.2021 07:43

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Jauno kāpostu salāti ar ķiršu tomātiņiem 21.07.2021 11:55

Atsavaidzinoši jauno kāpostu salāti, kas lieliski noderēs kā piedeva pie jebkura pamatēdiena. Pēc vēlēšanās tos var variēt, pievienojot arī, piemēram, svaigu gurķi.

Grilēta kukurūza piknikam 09.07.2021 12:12

Šī ir recepte, par kuru vienkāršāku atrast būs grūti. Tās pagatavošanai nepieciešamas tikai dažas kukurūzas vālītes, sāls un pavisam nedaudz sviesta. Minimums pūļu un maksimums baudas, jo grilēta kukurūza ir ēdiens, kas vēl ilgi paliek atmiņā. To var baudīt vienu pašu vai pasniegt kā piedevu uz oglēm ceptiem vai grilētiem gaļas ēdieniem.

Un atcerieties- lai grilētu, nav jāgaida vasara. To itin labi var darīt arī ziemā uz elektriskā grila.

Ātri pagatavojamie zemeņu jogurta mafini 09.07.2021 08:50

Mafini vienmēr saistās ar kaut ko trauslu, gaisīgu un pasakaini gardu. Ziemā šādus mafinus gatavoju no jogurta, bet vasarā no sablendētām zemenēm. Garša ir fantastiska abējādi.

Svaigie rukolas un tomātu salāti 06.07.2021 08:34

Šādus salātus var gatavot visu gadu. Tie ir svaigi un kraukšķīgi, labi sader ar grauzdētu bageti un karpačio, kaut gan, pateicoties saldskābajai mērcītei, lieliski garšo arī tāpat. Turklāt salātiem pievienotās rukolas lapiņas ir ne vien garšīgs, bet arī veselīgs produkts, kura sastāvā ir A, C, E, K un B grupas vitamīni, kā arī cinks, magnijs, dzelzs, nātrijs un daudas citas vērtīgas vielas.

Nātru krēmzupa ar fenheli 02.07.2021 17:59

Pavasarīga zupiņa, kas noteikti jāizmēģina. Tās pamatā ir kartupeļi, fenhelis un nātres, kas zupai piešķir pavisam nemanāmu skābumiņu un neuzbāzīgu, smalku mandeļu aromāta noti.

Tomātu un pupiņu biezzupa ar burtiņu makaroniem 30.06.2021 08:40

Tomātu zupa ļoti garšo manam dēliņam, tāpēc gatavoju to itin bieži, sevišķi šajā gadalaikā, kad tomāti nemaksā pārāk dārgi. Zupas pagatavošana ir ļoti vienkārša un arī izmaksas nav lielas, bet bērns priecājas par šķīvī nomakšķerētiem burtiņiem, kas starp citu, ir labs palīgs alfabēta apgūšanā. Iesmel karoti un skaties, kādi burtiņi tajā iekļuvuši.

Veģetārie Līgo svētki. 6 gardas receptes 22.06.2021 21:37

Jāņu nakti jālīgo,
Vai iet labi, vai iet slikti;
Tautiņās jādzīvo,
Vai ir labi, vai ir slikti.Tad nu, lai, tautiņās dzīvojot, latvju veģetārietim Jāņu naktī nenāktos badu mirt, lūk, dažas idejas, ko pagatavot uz kārā zoba, kamēr citi ēdīs Kaukāza tautu ēdienus:

Lakšu zupa 15.06.2021 21:48

Lakši ir ļoti vērtīgs produkts. Tajos ir daudz C vitamīna, vērtīgas ēteriskās eļļas un citas veselībai un imunitātes spēcināšanai noderīgas uzturvielas. Lakšiem piemīt arī spēcīgs ķiploku aromāts. Ja kādam tas netīk, to var likvidēt, ja pirms gatavošanas lakšu lapiņas aplej ar verdošu ūdeni, kuram pievienots etiķis.

Kabaču torte ar tomātiem un sieru 08.06.2021 09:58

Kabaču torte ir gardums, kas neatstās vienaldzīgu nevienu gardēdi. Tā garšos pat tiem, kuri parasti kabacim saka nē!

Vegāna aukstā zupa ar portobello sēnēm 06.06.2021 09:07

Aukstā zupa ar portobello sēnēm un konservētiem ananāsiem ir ļoti neparasta, taču neizsakāmi garšīga un pikanta zupa, kurai raksturīga austrumu tautām tik ļoti iecienītā saldeni skābā garša. Vēl viens zupas pluss- tajā nav nekā tāda, ko nedrīkstētu ēst veģetārieši vai vegāni. Atliek vien izmēģināt!

Pikantā aukstā zupa ar savvaļas lakšiem 30.05.2021 09:16

Pamēģiniet pagatavot auksto zupu ar savvaļas ķiploku lakstiem (lakšiem); tā iegūs interesantu un savdabīgi pikantu garšu.

Pikantie kabači 24.05.2021 07:29

Viegls launags vai vakariņas 5 minūtēs!

Kartupeļu un tomātu sacepums 19.05.2021 23:18

Kartupeļu un tomātu sacepums - gards un satur tikai 1100 kkal

Spinātu salāti 19.05.2021 01:18

Vasara mūs iepriecina ar pirmajiem svaigajiem redīsiem un maigajām salātu lapiņām. Veselīgie un ātri pagatavojamie svaigo dārzeņu un zaļumu salāti var būt gan viegla vasarīga maltīte, gan piedeva pie kāda pamatēdiena.

Mannas biezputra ar augļiem 14.05.2021 07:35

It kā tik vienkāršs un kopš bērnības iepazīts ēdiens, kas vienmēr un visos laikos sevišķi mazo mutīšu un vēderiņu novērtēts. Taču, lai tas būtu bez kunkulīšiem, kā arī ne par biezu un ne par šķidru, tomēr jāzina daži knifi, kas pārsvarā saistīti ar sastāvdaļu proporcijām un pareizo mannas pievienošanas brīdi.

Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA 09.05.2021 08:43

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Apelsīnu keksiņi vai mafini 06.05.2021 07:55

Gardi un pufīgi apelsīnu keksi vai mafini, kas gatavojami ne tikai svētku reizēs, bet arī ikdienā.

Cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera jogurta PANNA COTA 04.05.2021 22:35

Rudenī sevisķi svarīgi lietot uzturā vitamīniem bagātu pārtiku, tāpēc tiem, kas vēlas ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi ēst, piedāvājam Aikāgaršo šefpavāra Normunda Baranovska cidoniju, gaišā greipfrūta un ingvera PANNA COTAs recepti.

Burkānu pudiņš ar apelsīnu mērci 03.05.2021 18:42

Burkānu pudiņš jeb halava ir tradicionāls Ziemeļindijas deserts. Es to papildināju ar asu mērci. Jo šādi, manuprāt, tas garšo vēl labāk!

Pikantie kabači un briseles kāposti cepeškrāsnī 01.05.2021 21:46

Piedevām, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem, ne vienmēr jābūt rīsiem, griķiem vai kartupeļiem. Ikvienu gaļu lieliski papildinās cepeškrāsnī cepti brokoļi un kabači, kur asumiņam pievienots čili pipars.

Nākamā lapa