Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Baltmaizes salāti ar tomātiem un baziliku

Augustā sulīgo tomātu ēdieni, manuprāt, vispār nav iedomājami bez draudzības ar garšaugu karali - baziliku, kuru senajā Grieķijā vispirms izmantoja kā līdzekli pret depresiju un nomāktu garastāvokli. Izmēģināsim?

Nepieciešams:

1/2 kukulītis baltmaizes,
300 g tomātu,
20 - 25 melno olīvu,
4 ķiploka daivas,
4 ēdk. etiķa,
1 ēdk. sinepju,
5 -6 ēdk. olīveļļas,
maltie melnie pipari,
saišķītis bazilika lapu.

Pagatavošana:

1. Sasmalcina ķiplokus un sajauc ar 2 -3 ēdk. olīveļļas.

2. Baltmaizi griež plānās šķēlēs un no abām pusēm apziež ar ķiploku maisījumu. Cep cepeškrāsnī apmēram 5 - 7 minūtes 200 grādu temperatūrā.

3. Tomātus sagriež daiviņās, pievieno sasmalcinātu baziliku un olīvas. Pievieno grauzdētās maizītes un visu uzmanīgi izcilā.

4. No etiķa, sinepēm, eļļas, pipariem un sāls gatavo mērci, ko pārlej salātiem. Pirms pasniegšanas rotā ar bazilika lapām.