Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:415, Did:0, useCase: 3


Skaidiņās rīvētu kartupeļu pankūkas

Garšīgas kartupeļu pankūkas (ar citādu garšu) var izcept, ja kartupeļus sarīvē uz rupjās sakņu rīves. Šādai kartupeļu masai nav jāpievieno ne ola, ne milti, ne arī kādas citas piedevas.

Nepieciešams:

Kartupeļu pankūkām:
1 pankūkai- 1 paliels vai 2 mazi kartupeļi,
sāls pēc garšas;
eļļa cepšanai.

Krējuma mērcei:
100 g skāba krējuma;
saišķītis zaļo lociņu;
1 skābs gurķis;
šķipsniņa sāls.

Pagatavošana:

1. Kartupeļus sarīvē (ņem tik daudz kartupeļu, cik pankūku grib izcept) skaidiņās uz rupjās sakņu rīves vai kombainā.

2. Pannā uzkarsē eļļu un izkārto skaidiņas pankūkas formā, apkaisa ar sāli un apcep no abām pusēm zeltainas. Kartupeļu skaidiņām nav nepieciešams neko pievienot, tās tāpat labi turas kopā un arī apgriezt uz otru pusi tādu pankūku nesagādā grūtības.

3. Krējumu ieliek bļodiņā, pierīvē (uz sakņu rīves) skābo gurķi, pievieno sasmalcinātus lociņus un sāli. Visu kārtīgi samaisa.

4. Šķīvī liek kartupeļu pankūku; tai virsū krējuma mērcīti.

Labu apetīti!