Layout: current: getSitedefLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 1


Nākamā lapa

Mazsālīti gurķi ziemai 27.06.2022 22:42

Gribat baudīt mazsālītus gurķīšus ne tikai vasarā, bet arī ziemā? Tad pagatavojiet tos pēc Tavavirtuve.lv piedāvātās receptes. Gurķīši būs ļoti aromātiski un kraukšķīgi.

Pārlocītā omlete 27.06.2022 08:36

Mazliet citāda, gandrīz vai svētku galdam paredzēta, omlete.

Dažas idejas pret paģirām 25.06.2022 11:47

Nu ko, svētki pagājuši uz "urrā!". Laiks doties uz darbu. Tikai no rīta pamostoties, jūtaties kaut kā ne visai labi, jo paģiras liek sevi manīt? Parsti mēdz teikt: "Ja no rīta slikti, tad iepriekšējā vakarā bijis pārāk labi". Jā, bija jautri, bet šobrīd tamdēļ vieglāk nekļūst. Ir taču tik grūti atteikties no lieka alus kausa... Bet nākošajā rītā sāp galva, ir slikta dūša, sausa mute, moka slāpes, karstuma sajūtu nomaina drebuļi, sirds tā dīvaini sitas. Moka vājums, ir nomākts noskaņojums un vainas sajūta.

Paģiras parasti pāriet diennakts laikā, taču šis process var būt arī ilgāks. Kas darīt? Protams, cīnīties,- gribas taču atkal justies kā cilvēkam.

Marinējam paši! 9 dažādas šašlika receptes 24.06.2022 14:41

Jāņos latviešiem pierasts ēst paštaisītu Jāņu sieru un dzert pašbrūvētu Jāņu alu, bet pēdējā laikā par tik pat neatņemamu sastāvdaļu, manuprāt, ir kļuvis arī ne tik latviskais šašliks. Taču tā nu tas ir, un dažas dienas pirms svētkiem ir jāķeras pie gaļas iemarinēšanas, lai Jāņos šašliks sanāktu makten gards. Galu galā, pašrocīgi marinēta šī gaļa ir daudz gardāka nekā veikalā pirkta.

Tradicionālie un vegānu pīrādziņi Līgo galdam 22.06.2022 11:01

Tuvojas vasaras gaidītākie svētki, un līgotājus nodarbina daudzi jautājumi, piemēram, kur svinēt, ar ko kopā svinēt un ko celt svinību galdā! Pīrādziņi ir viens no tiem gardumiem, kuru izvēlēsies katrs līgotājs – vai tas būs speķa, biezpiena vai vegāniskais pīrādziņš. Pīrādziņi vienmēr būs nekļūdīga izvēle. Turklāt ierastos speķa pīrādziņus var pielāgot arī vegānu interesēm, piemēram, aizstāt ar pīrādziņiem, kas pildīti ar sēnēm vai ķirbi. Izklausās taču gardi, vai ne!

Kā pagatavot Jāņu sieru 22.06.2022 11:00

Dodi sieru, Jāņu māte,
Jāņu zāļu plūcejam;
Ja sieriņa man nedosi,
Paliks govis ālavites.

Dārzeņu sautējums ar šķiņķi un šampinjoniem 21.06.2022 11:29

Ja kārojas kas sātīgs, sulīgs un vienlaikus kraukšķīgs, šis sautējums būs īstais ēdiens, ko pagatavot. Tas remdēs izsalkumu, lieliski garšos un sniegs patiesu baudījumu pat izlutinātām garšas kārpiņām.

Mazkaloriju banānu kūka 20.06.2022 21:47

Šādi pagatavota banānu kūka ir ne tikai ļoti garšīga, bet arī satur krietni mazāk kaloriju. 100 g šādas kūkas satur tikai 100 kkal.

Skābeņu aukstā zupa ar paipalu olām 20.06.2022 09:54

Nedaudz citādāka vasaras zupa ar skābenēm. Tās garša ir maigāka, gaisīgāka un krēmīgāka.

Kāpostu tīteņi 19.06.2022 22:22

Šis ir viens no gardākajiem kāpostu ēdieniem ar senu vēsturi. Tas tiek gatavots ar dažādiem pildījuma variantiem, cepts un sautēts, tomēr itin visos veidos varen labs. Protams, kāpostu tīteņu gatavošana prasa nedaudz pacietības un laiku, taču galarezultāta deļ ir vērts pacensties.

Grilētas butes ar citroniem 17.06.2022 15:45

Siltajos, rāmajos vasaras vakaros turpinām grilēt un baudīt maltīti svaigā gaisā.

Padomi, kā izvadīt lieko holesterīnu 17.06.2022 13:21

Holesterīna problēma aktuāla bijusi vienmēr, bet ienākot rietumu ēšanas paradumiem un sēdošajam dzīvesveidam, tā kļuvusi vēl nopietnāka. Ir virkne produktu, kas neļauj holesterīnam uzsūkties un veicina tā izvadīšanu no organisma.

Biezpiena mērce – lieliska alternatīva majonēzei 16.06.2022 13:20

Šāda mērcīte lieliski aizstās salātu majonēzi un būs arī gards papildinājums kartupeļu ēdieniem, siļķei vai sacepumiem. Turklāt tā ir krietni vien liesāka, veselīgāka un garšīgāka. Mērces biezumu varat regulēt ar pievienotā piena daudzumu.

Ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu – mīts vai patiesība? 15.06.2022 23:55

Kurš gan no mums nav dzirdējis šo viedo vecmāmiņu padomu, kas vēsta - ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu. Bet - vai arī mūsdienās šī senču paruna joprojām darbojas? Un kā īsti uztvert tās vēstījumu?

Kraukšķīgais šašliks piknikam 15.06.2022 10:24

Aiz loga silda saule un jāiet ārā gatavot - laiks piknikam. Pikniks bez šašlika Latvijā kā govs bez piena. Piedāvājam šašliku recepti, kuras pagatavošanā izmanto eļļu. Pateicoties tai, gatavā gaļa ir gan sulīga, gan kraukšķīga.

Sojas šašliks 14.06.2022 22:43

Tiem, kas uzturā nelieto gaļu, svētkos nav jāpaliek bez tik ļoti latviešiem iemīļotā šašlika. Pagatavojiet to no sojas.

Vegāna aukstā biešu zupa 14.06.2022 13:49

Vegāna biešu aukstā zupa ir viegls, veselīgs un ātri pagatavojams ēdiens. Tajā ir ļoti maz kaloriju, līdz ar to zupa ideāli piemērota arī tiem, kas vēlas novājēt.

Pikantie meksikāņu čipsu salāti 13.06.2022 08:44

Šie salāti būs tik pikanti, cik pats vēlēsies. Jo vairāk pievienosi čili, jo ugunīgāki tie kļūs. Taču daudz svarīgāk šo salātu izpildījumā ir izvēlēties pareizos čipšus, jo tikai tad to garša būs fantastiska. Piemērotākie būs lielveikalos nopērkamie

Ātri pagatavojama kūka 11.06.2022 21:04

Netērējot daudz laika un pat neizmantojot cepeškrāsni, var pagatavot gardu kūku. Tam būs nepieciešami tikai daži produkti.

Padomi veselīgam uzturam - kas jāēd, lai neslimotu 11.06.2022 11:29

Tu esi tas, ko Tu ēd. Sava ēdienkarte jāveido sabalansēti, lai varētu lepoties ar labu veselību. Ar pārmērībām aizrauties nebūtu prātīgi, labāk visu ar mēru un prātu. Tāpēc ieklausieties padomos veselīgam uzturam.

Vista ar šampinjoniem 10.06.2022 15:04

Pikanti apcepta vista ar speķi un šampinjoniem - tādam kārdinājumam drēgnā septembra brīvdienā ir grūti pretoties. Bez tam sīplolu un ķiploku ēteriskās eļļas aizsargā pret iespējamajām infekcijām, kā arī šampinjoni satur daudz B2 vitamīna, kas ir nepieciešami, piemēram, ādas veselībai.

Apgāztā brūkleņu kūka ar riekstiem 10.06.2022 11:20

Vienkārši pagatavojams našķis ar saldi rūgtajiem vitamīnu avotiem - brūklenēm -, kas īpaši piemērots svētdienas pēcpusdienai visai ģimenei. Brūkleņu vietā var ņemt dzērvenes, bet valriekstus aizstāt ar citiem riekstiem. Recepti piedāvā Dansukker.

Rudzu maizes un krēmsiera deserts ar smiltsērkšķu mērci 09.06.2022 09:05

Īsti latvisks gardums rudenīgiem vakariem vai brīvdienu pēcpusdienām.

. Recepte tapusi kopā ar pavāru Mārtiņu Sirmo.

Pieneņu ievārījums 08.06.2022 14:46

Pieneņu ievārījums ir ne tikai garšīgs; tam piemīt arī izteiktas žulti dzenošas īpašības.

Džeimija Olivera vasaras veģetārā fritata ar kazas sieru 08.06.2022 10:49

„Vasarā nekas nevar būt labāks par ātri pagatavojamiem un veselīgiem ēdieniem, kuru gatavošana un baudīšana sagādā prieku visiem ģimenes locekļiem,” ir pārliecināts slavenais pavārmākslas virtuozs Džeimijs Olivers.

Šāda maltīte var būt tradicionālā itāļu omlete – fritata. Tas ir lielisks veids, kā jūsu bērni var ēst zaļumus ar prieku. Olas ir gardas un mazajiem parasti patīk, taču vēl jautrāk ir tās iesist bļodā un sakult. Saldos zirņus un pupiņas, kurām ir patīkama tekstūra, ir iecienījuši pat izvēlīgi ēdāji. Īpaši labi fritata garšos, ja pievienosiet pašaudzētus, iespējams, pašu bērnu audzētus un aprūpētus dārzeņus. Protams, derēs arī saldēti dārzeņi.

Ja vēlaties padarīt maltīti sātīgāku, fritatai var pievienot dažus vārītus un sagrieztus jaunos kartupeļus. Tas ir vienkāršs un veselīgs ēdiens, ar kuru papildināt pusdienas, turklāt labi garšo arī auksts, brīvā dabā.

Jēra zupa ar zaļajām ķīnas pupiņām 07.06.2022 15:03

Jēra gaļas zupa ir viens no populārākajiem ēdieniem daudzām austrumu tautām, un lai arī tās gatavošana aizņem ne mazums laika, ticiet- rezultāts ir tā vērts. Zupa ir sātīga, sildoša un samtaini tumīga.

Rabarberu čatnijs 07.06.2022 08:53

Šādi pagatavotu rabarberu čatniju var sapildīt nelielās burciņās un uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku. Tā ir lieliska piedeva gaļas ēdieniem.

Siltie kvinojas salāti 06.06.2022 09:56

Siltie kvinojas salāti ir ne tikai bagāti vitamīniem un vērtīgām uzturvielām, bet arī lieliski noder steidzīgajiem ātri pagatavojamai ēdienreizei vai līdzņemšanai sātīgām pusdienām. Labi garšo gan siltā, gan aukstā veidā.

Rudenīgi zeltainais puķkāpostu sacepums 05.06.2022 09:52

Puķkāposts ir lielisks produkts ar vērtīgu sastāvu un apbrīnojamu garšas īpašību buķeti. Gatavojams gan svaigā, gan vārītā un ceptā veidā. Šoreiz to liksim viegli un ātri pagatavojamā sacepumā, kas iederēsies gan uz vakariņu, gan vieglu pusdienu galda.

Klasiskā siera kūka 04.06.2022 20:41

Garda, viegli pagatvojama klasiskā siera kūka, kas pati kūst mutē. Maskarpones sieru var aizstāt ar pilnpiena neskābu biezpienu. Šajā gadījumā biezpiens jāizberž caur sietiņu vai jāsablendē.

Kraukšķīgās saldās rozītes 03.06.2022 23:21

Piedāvājam vienkāršu veidu, kā pagatavot gardu saldo ēdienu - eļļā vārītas saldās rozītes.

Dārzeņu un žāvētas vistas salāti 03.06.2022 10:56

Salātus varat likt kārtās vai arī vienkārši visu samaisīt kopā. Vistu salātos var aizstāt arī ar krabju nūjiņām vai mazsālītu lasi. Garšīgi ir visis varianti.

“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas 02.06.2022 10:12

Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Kas ir dekanters un kāpēc tas vajadzīgs? 01.06.2022 22:59

Dekanters ir trauks, kurā no pudeles pārlej vīnu (gan izturētu, gan jaunu vīnu), pakļaujot to aerācijai (apgādāšanai ar skābekli). kā arī atbrīvojot no nogulsnēm. Bez tam daudziem dekanteriem ir arī estētiska nozīme,- tie izveidoti no kvalitatīva materiāla un tādās formās, ka dažus var nodēvēt pat par mākslas darbiem.

Hurma – garšīgs, vērtīgs un maģisks auglis 01.06.2022 10:04

Šis oranžais auglis ir ne tikai sulīgs un garšīgs, tam piemīt arī milzum daudz vērtīgu īpašību kā fiziskās veselības jomā, tā arī smalko enerģiju līmenī. Hurma ir patiesi maģisks auglis. Taču sāksim ar tās praktisko pielietojumu.

Pārpalikumu plācenīši. Taupīgas saimnieces virtuvei 01.06.2022 08:36

Plācenīši ir ēdiens, kuru tik tiešām var pagatavot reizēs, kad mājās gandrīz nekā nav. Tos var cept no jebkā. Atveriet savu ledusskapi, atrodiet tajā visdažādākos produktu pārpalikumus, sarīvējiet tos vai samaliet gaļas mašīnā, samaisiet kopā (ja vajadzīgs, pievienojiet nedaudz miltu) un droši veidojiet plācenīšus. Tas nekas, ka katru reizi tie būs citādāki. Šeit svarīgi nebaidīties eksperimentēt, jo rezultāts jebkurā gadījumā būs izdevies.

Pikantā ķirbju krēmzupa 31.05.2022 13:50

Lieliska un veselīga Helovīnu vakara maltīte! Mitrajā gadalaikā, kad netrūkst dažādu vīrusu, vakariņu vai pusdienu galdā lieti noderēs garšīga, pikanta un veselīga ķirbju zupa.

Pildīti kraukšķīgie siera groziņi 30.05.2022 22:07

Gardie kraukšķīgie siera groziņi būs jauks starteris svētku galdam vai neikdienišķas vakariņas. To pagatavošana nav sarežģīta un aizņem vien pusstundu jūsu laika.

Salāti ukraiņu gaumē 30.05.2022 09:47

Reizēm patiesi noder draudzība ar ''daudzu tautību bērniem''. Kad pavisam nesen savai Rīgā dzīvojošajai ukraiņu paziņai stāstīju, ka atcerējos ebreju kaviāra recepti, viņa izbrīnā pacēla uzacis un pārjautāja, kāpēc tad neesmu atminējusies arī par salātiem ukraiņu gaumē, kuru pašaizmaksa ir zem lata? Pamēģināsim?

Kā tikt pie slaida auguma katrai horoskopa zīmei 29.05.2022 11:34

Kā zināms, ir 12 zodiaka zīmes, kur katra no tām pieder kādai no četrām stihijām - Zemei, Gaisam, Ugunij vai Ūdenim. Svarīgi, lai laikā, kad ievērojat diētu, savā ēdienkartē jūs iekļautu produktus, kas palīdz novājēt tieši jūsu zīmes pārstāvjiem. Šie produkti ne tikai palīdzēs atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, bet arī saglabās un pat uzlabos jūsu pašsajūtu un veselību.

Nākamā lapa