Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Svētku sajūta un operete ir draudzenes!

Redakcija
Redakcija

Izsludināts papildkoncerts 30. decembrī, koncerti 14. un 29. decembrī plkst. 18, kultūras pilī Ziemeļblāzma (Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā) – tie ir Operetes Jaungada koncerti, kuros skatītājus priecēs saksofonists Artis Gāga, solisti: Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Laura Teivāne, Marlēna Keine, Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs, Guntars Ruņģis, dejotāji, Operetes orķestris un diriģents Guntars Bernāts. Koncertus vadīs Liene Jakovļeva.

Jautras, muzikāli krāsainas koncertprogrammas Jaunā gada noskaņās, kuros vijoties caur Ziemassvētku melodijām, spilgti uzmirdzēs operešu tēlu vitālie raksturi un skaistākās populārās melodijas – tā raksturojami Operetes Jaungada koncerti. Izsmalcināto operešu mūzikas svētku noskaņu papildinās horeogrāfa Alberta Kivlenieka asprātīgās horeogrāfijas.

“Svētki un operete ir draudzenes un draugi vienmēr ir labi būt kopā! Un mēs priecāsimies būt kopā ar mūsu draugiem, – operetes cienītājiem. Viņiem koncertā skanēs gan labi pazīstamas melodijas, gan kaislīgas un enerģiskas dejas, kas dos pacilājošu enerģiju līdz pat jau martā gaidāmajām operetes Jautrā atraitne pirmizrādēm,” stāsta Latvijas operetes fonda valdes priekšsēdētāja, producente Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Jau pavisam drīz – 14. decembrī koncertā, skatītāju iemīļotie solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, uzlecošā zvaigzne Laura Teivāne un saksofonists Artis Gāga, tad 29. decembrī un papildkoncertā 30.decembrī klausītājus priecēs populārie Latvijas trīs tenori, Marlēna Keine, Artis Gāga, dejotāji, neiztrūkstoši – Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Jau šo svētdien, Arta Gāgas aizrautīgi ekspresīvā lasījumā dzirdēsiet gan improvizācijas par Ziemassvētku tēmām, gan operešu grandu melodijas, gan populāro Č.Čaplina melodiju “Smile” u.c. Ziemassvētku tēmu turpinās Ādolfa Čarlza Adama „Ak svētā nakts” (O, holy night) u.c.. Mīlestības nekad nav par daudz, tā uzskata Nikolajs Brodskis dziesmā „Esi mana mīla” (Be my love), kas īpaši skanēs Inga Pētersona samtainajā tembrā. Slavenais kankans no Ž. Ofenbaha operetes “Orfejs pazemē” uzmirdzēs Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Izcilā horeogrāfa domas lidojums vienmēr “nesas” uz kādiem pārsteigumiem! Kā būs šoreiz? Jaunā, talantīgā soprāna Lauras Teivānes dziedātā “Safijas ārija” raksturos ungārisko koncerta akcentu. Solistu, divu skaistu soprāna balss īpašnieču Vaices un Teivānes balsis savīsies Žaka Ofenbaha “Barkarolas” šūpojošajās skaņās. Operetes orķestri pa elegantajām un briljantajām J.Štrausa melodijām“Pie skaistās zilās Donavas”, “Franču polka”, “Ungāru gallops”, “Anniņas polka” vadīs diriģents Guntars Bernāts. Skatītāju iemīļoto solistu Sonoras Vaices un Inga Pētersona sniegumā - arī J. Štrausa “Čardašs” no operetes “Sikspārnis”, “Bariņkaja kuplejas” no operetes “Čigānu barons”, populāras Hannas Glavari un grāfa Danilo ārijas un dueti no topošās F.Lehāra operetes “Jautrā atraitne”, un daudz kas cits Jūsu dvēseles priekam un svētku noskaņai.

Smalkais improvizācijas meistars, saksofonists Artis Gāga uzskata par īpašiem savulaik iepazītos operetes teātra mūziķus un uzskata: “Dzīvesprieks, kas virmo operetē, ir pasakains un mums šodien nepieciešams. Operetei ir, bija un būs sava vieta kultūras uztverē, operete mūsu konceros skan moderni!

Latvijas operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā Operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs.
Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem.