Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:336, Did:0, useCase: 3


Operetes teātra teatralizētā koncertprogramma «Musique d'amour» izskanēs Tukuma Kultūras namā

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 29.oktobrī, plkst.19 Tukuma Kultūras namā pirmo reizi viesosies Operetes teātris ar teatralizēto galā programmu "Musique d'amour" (Mīlestības mūzika). Koncertā priecēs solisti Sonora Vaice, Anta Jankovska (Itālija), Laura Purena-Kancāne, Alfr. Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkne Patrīcija Kozlovska, Dainis Skutelis, Dainis Kalnačs, Kārlis Rūtentāls, Nauris Indzeris, vijolnieks Gidons Grīnbergs, diriģents Atvars Lakstīgala un Operetes teātra orķestris. «Šī programma ir kā dzīves krāšņuma apliecinājums un mīlestības eksplozija,» saka koncerta veidotāji.

Aicinot apmeklēt koncertprogrammu «Musiq d’amour» Cēsīs, Operetes teātra valdes priekšsēdētāja Agija Ozoliņa-Kozlovska pauž: «Laikā, kurā šobrīd dzīvojam, mēs skaudrāk kā jebkad agrāk saprotam, ka ir ārkārtīgi svarīgi saglabāt līdzcietību, cilvēcību un spēju sadzirdēt un mīlēt vienam otru. Mīlestība ir dzīvības kodols, dzīvotspējas eliksīrs, kas rada dzīvesprieku un piešķir mūsu dzīvei vērtību un jēgu. Mūsu koncerta vadmotīvs ir mīlestības mūzika kā iedvesmas un stiprinājuma avots, kā dzīvesprieka un mīlestības eksplozija iepretim pasaulē notiekošajam.»

«Varbūt esmu pārāk konservatīvs vai «akadēmisks», taču, ja man ir dota iespēja izvēlēties, labprātāk izpildu mūziku, ko caurvij ausij tīkama melodiskā līnija un loģiska harmonija. Ja pirms pārsimt gadiem par mūzikas «huligānu» tika uzskatīts, piemēram, dižais Bēthovens, tad šodien viņa radītajos opusos, salīdzinājumā ar dažu labu laikmetīgās mūzikas skaņraža veikumu, varam veldzēties. Tieši tādēļ ar prieku piedalos Operetes teātra veidotajās programmās, jo šī žanra klasiķu radītās mūzikas interpretēšana ikreiz man ir kā svaiga gaisa malks,» piebilst izcilais vijolnieks Raimonds Ozols.

Pārdomās dalās arī viena no Operetes teātra vadošajām solistēm Sonora Vaice: «Šobrīd dzīvojam ļoti samezglotā un sabiedrību šķeļošā laikā. Tāpēc mēs labprātāk meklējam tiltus, kas spētu saliedēt. Mūsu tilts ir mūzika. Tā cilvēkus nedala kastās un nešķiro, jo dzimusi kā brīva gara auglis. Šajā koncertā uz skatuves būsim kopā ar mūsu brīnišķīgajiem ukraiņu kolēģiem, ne tikai atbalstot viņus, bet arī sniedzot klausītājiem iespēju novērtēt maģisko un mīlestības pilno mūzikas valodu.»

Ar visiem operetes žanra komponentiem – dziesmu, deju, runātiem dialogiem, asprātīgu humoru – mākslinieki Operetes teātrim raksturīgā ekspresīvā izteiksmes manierē radīs īstu svētku piedzīvojumu, ko papildinās skatuves noformējums, multimediji un skaistie, greznie solistu tērpi, kas tiks mainīti atbilstoši programmai.

Skanēs iedvesmojoša un populāra mūzika no publikas iemīļotākajām Operetes teātra izrādēm: Franča Lehāra operetēm «Jautrā atraitne», «Grāfs fon Luksemburgs», «Paganīni», «Skaista ir pasaule», «Džūdita», «Smaidu zeme», Lelles Olimpijas ārija no Žana Žaka Ofenbaha operas «Hofmaņa stāsti», fragmenti no Karla Cellera operetes «Putnu pārdevējs», Imres Kalmāna operetes «Silva. Čardaša karaliene», Karla Millekera operetes «Laupītājs Gasparone», Johana Štrausa operetes «Čigānu barons», Čarlza Lekoka operetes «Roka uz sirds», Imres Kālmāna operetēm «Silva», «Mārica», Roberta Planketa operas «Korneviļas zvani» un Vitorio Monti «Čardašs», kā arī muzikāli ukraiņu mūzikas pārsteigumi.

Programmas veidotāji: horeogrāfes Olga Spridzāne un Ieva Kemlere, kostīmu māksliniece Elīna Milta-Niedrāja, scenogrāfe Rasa Cirvele, grima māksliniece Liāna Repule, mākslinieciskā vadītāja un producente Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...

Biļešu cenas: 15 – 25 EUR. Ar ISIC un ITIC atlaide 20% un ar Goda ģimenes apliecību (3+ Ģimenes karti) – atlaide 40%.
Informācija par koncertu un māksliniekiem: https://www.facebook.com/OperetesTe... OPERETES TEATRIS - JAUNUMI