Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


Operetes teātrī top Latvijā pirmais multimediālais džūkboksa mūzikls

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 20. decembrī, plkst.19 VEF Kultūras pilī par godu Operetes teātra desmitās jubilejas sezonai gaidāma pirmizrāde – Latvijā pirmais multimediālais jukebox mūzikls «Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās» ar Raimonda Paula mūziku Matīsa Žilinska aranžējumā. Mūzikla libreta autore ir dramaturģe Dace Micāne-Zālīte, režisors – Mārtiņš Kagainis. Galvenajās lomās – dziedātāji Dināra Rudāne un Dainis Skutelis.

Mūzikla pamatā ir Maestro Raimonda Paula populāro dziesmu «Laternu stundā», «Nepārmet man», «Mežrozīte», «Tumši zilā», «Cik klusa nakts», «Undīne» u.c. melodijas ar dzejnieku Jāņa Petera, Alfrēda Krūkļa, Leona Brieža, Dagnijas Dreikas un Dainas Avotiņas vārdiem, kuras mīlam un labi pazīstam, un kuras organiski integrētas dramaturģes Daces Micānes-Zālītes jaunradītā libreta vēstījumā. Melodijas krāšņā Brodvejas džeza stilistikā aranžējis jaunais, talantīgais džeza pianists, improvizators, komponists Matīss Žilinskis, kurš pats arī piedalīsies izrādē – pie klavierēm instrumentālā ansambļa sastāvā.

Iestudējuma patroni ir Robins un Ieva Hulli (Hull). «Raimonds Pauls ir Latvijas vispopulārākais un pazīstamākais latviešu komponists. Viņš ir dzīva leģenda, kura mūzika skan ne tikai Rīgā, bet arī cilvēku sirdīs no Almati līdz Tallinai un no Varšavas līdz Sanktpēterburgai. Viņa melodijas ģeopolitiskā neprāta laikmetā atgādina, ka cilvēcei ir kopīgas saknes un, ka kultūra būvē saprašanās tiltus tur, kur tos nodedzina politika,» uzsver Robins.

Maestro Raimonda Paula un tekstilmākslinieces Edītes Pauls Vīgneres tēvs Voldemārs un vectēvs Ādolfs Pauli bija stikla pūtēji Iļģuciema stikla fabrikā. Pagājušā gadsimta 60. gados gandrīz visa Iļģuciema mazstāvu apbūve tika nojaukta, un tās vietā uzceltas padomju laika blokmājas. Pazuda pat veselas ielas, arī mazā Nordeķu ieliņa, kur kādreiz atradās Paula vecāku māja. Taču Nordeķu parka zaļums vilina joprojām... Rīgas pilsētas ielu ritmos, tramvaja un cilvēku dzīves motīvos risinās mūzikla varoņu Evas un Raimonda stāsts par mīlestības alkām un piedošanu, par radoša cilvēka, sievietes – mākslinieces dzīves izaicinājumiem un izvēlēm.

Lomās arī Kārlis Rūtentāls, jaunie mūziklu dziedātāji – aktieri: Toms Kalderauskis, Austra Elza Kozuliņa. Edvards Grieze, Maija Punka, Sarma Liede, Emīls Gilučs u.c. Izrādē piedalīsies arī dejotāji Zane Prokofjeva, Asnate Rikse, Rolands Šteinbergs, Kārlis Kemlers un instrumentālais ansamblis Matīsa Žilinska vadībā. Jāpiebilst, ka jukebox mūzikla analogs ir, piemēram, populārais mūzikls «Mamma mia!».

Izrādes radošā komanda: muzikālais vadītājs, aranžētājs, pianists – Matīss Žilinskis, režisors – Mārtiņš Kagainis, dramaturģe – Dace Micāne-Zālīte, horeogrāfe – Ieva Kemlere, scenogrāfe – multimediju māksliniece Ineta Sipunova, kostīmu māksliniece – Antra Hanna Elerta («Cinnamon»), rotu māksliniece – Inga Hermane, gaismu mākslinieks – Ivars Vācers, projekta radošā direktore – Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Mūzikls «Mežrozīte. Pilsētas romance divās daļās» būs skatāms:

20.decembrī plkst.19 Rīgā, VEF Kultūras pilī
14.februārī pl. 19 Alūksnes novada Kultūras centrā
16.februārī plkst19 Valkas pilsētas Kultūras namā
3.martā plkst.17 Jelgavas Kultūras namā
8.martā plkst. 19 Latgales vēstniecībā GORS
26.martā plkst.19 VEF Kultūras pilī
6.aprīlī plkst.19 Ogres novada Kultūras centrā
19.aprīlī plkst. 19 Koncertzālē Cēsis
21.aprīlī plkst.19 Ventspils teātra namā «Jūras vārti»

Biļetes var iegādāties «Biļešu Paradīzes» tīklā:
https://www.bilesuparadize.lv/lv/pe...

Vairāk informācijas: facebook.com/OperetesTeatris, operetesteatris.lv