Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātrī gaidāma “Nasing spešal” pirmizrāde

Redakcija
Redakcija

29. augustā plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī gaidāma pirmizrāde darbam “Nasing spešal”. Nākamās izrādes 4. septembrī plkst. 18.00 Ventspils koncertzālē “Latvija” un 18. septembrī plkst. 19.00 Ģertrūdes ielas teātrī.

Izrādes “Nasing spešal” pamatā ir viena no ilgākajām Saeimas sēdēm atjaunotās Latvijas vēsturē – tā sākās 2008. gada 11. decembrī, turpinājās līdz nākamās dienas rītam un pēc nedēļu ilga pārtraukuma noslēdzās 2008. gada 18. decembrī, kopā ilgstot 28 stundas un 16 minūtes. Sēdes darba kārtībā bija nākamā gada valsts budžeta un tā pavadošo likumprojektu grozījumi un Administratīvi teritoriālās reformas likums. Tobrīd Latviju skāra pasaules ekonomiskā un vietējā politiskā krīze, un, kaut gan valdības un Saeimas īstenotie pasākumi vēlāk tika nodēvēti par “veiksmes stāstu”, tie būtiski iedragāja Latvijas sabiedrības uzticību valdībai un parlamentam nākotnē.

“Nasing spešal” tekstu veido Saeimas deputātu un valdības pārstāvju runātais sēdes laikā, ko izrādes radošā komanda pārstrādājusi krāsainā dokumentālā mozaīkā, skatītājiem tuvplānā atklājot aizrautīgu cīņu par varu un vēlētāja balsi.

Izpildītāji: Ansis Bētiņš, Artūrs Čukurs, Jana Ļisova, Elizabete Skrastiņa, Mārtiņš Upenieks
Dramaturģija, režija: Andrejs Jarovojs
Komponiste: Linda Leimane
Video un kostīmi: Ieva Kauliņa
Producents: Ģertrūdes ielas teātris
Pirmizrāde: 29/08/2021

Biļetes uz izrādi Rīgā Ģertrūdes ielas teātrī: Biļetes - GIT Biļetes uz izrādi Ventspilī: Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā... un Biļešu Paradīzes kasēs.

Izrāde “Nasing spešal” tapusi ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas Domes finansiālu atbalstu.