Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:342, Did:0, useCase: 3


Ģertrūdes ielas teātris viesosies festivālā “New Baltic Dance” Viļņā

Redakcija
Redakcija

Šonedēļ Ģertrūdes ielas teātris dosies uz Viļņu, kur starptautiskā mūsdienu dejas festivāla “New Baltic Dance” ietvaros 10. maijā tiks spēlēts iestudējums “Future Freak”, kas pirmizrādi piedzīvoja šīs sezonas sākumā un tika nominēts jaundibinātajai “Dejas balvai” kā “Laikmetīgās dejas iestudējums vai notikums”, savukārt Agate Bankava saņēma “Dejas balvu” kā “Laikmetīgās dejas horeogrāfe”. Rīgā, Ģertrūdes ielas teātrī “Future Freak” šosezon pēdējoreiz tiks spēlēts 18. maijā.

Profesors Juvals Noa Harari nākotnes cilvēka definīcijai piedāvā versiju Homo Deus, radošā komanda – daudz vieglprātīgāku un ne tik cildinošu – Future Freak. Izrādē “Future freak” uzburtas trīs no tūkstošiem iespējamajām versijām, kā ekoloģiskais piesārņojums, informācijas blīvums, vēsturiskā bagāža, kanonizētā māksla, vēlme būt mūžīgi jaunam un veselam varētu ietekmēt nākotnes cilvēku. Neviens nezina, kā būs. Šī ir tikai spekulācija.
Dejas balvas žūrija par izrādi: “Oriģināls un inovatīvs ekoloģiskās drāmas tēmas mākslinieciskais risinājums. Autentiska un iztēli rosinoša horeogrāfija sinerģijā ar mūziku un video rada sirreālas ainas, kuras daļēji jau ir realitāte.”

No 9. līdz 11. maijam Viļņā festivāla “New Baltic Dance” ietvaros norisināsies Baltijas Dejas platformas pilotprojekts. Notikums pulcēs laikmetīgās dejas māksliniekus no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. No Latvijas būs skatāmas izrādes “Future Freak” (hor. Agate Bankava un Andris Kačanovskis) un “Bedre” (hor. Sintija Siliņa), saīsinātā versijā tiks prezentētas izrādes “Divotne” (hor. Rūta Pūce un Anna Novikova) un “Rokzvaigne” (hor. Agnese Bordjukova) un darbi procesā “Labrys” (hor. Krišjānis Sants un Ieva Gaurilčikaite), “Vientuļais gans” (hor. Andris Kačanovskis) un “Let me get me” (hor. Jānis Putniņš un Eva Kronberga). Vairāk informācijas par festivālu “New Baltic Dance”: https://www.newbalticdance.lt/en/
Biļetes uz izrādi Rīgā 18. maijā pieejamas ĢIT biļešu sistēmā: Ģertrūdes ielas teātris | no miracle here

Viesizrādi finansiāli atbalsta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Kultūra”/ The Nordic-Baltic Mobility Programme for Culture.

Ģertrūdes ielas teātri finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.
AS “Attīstības finanšu institūcija Altum” atbalsta Eiropas Sociālā fonda projektu “Atbalsts sociālajai uzņēmējdarbībai” Nr.9.1.1.3/15/I/001.