Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:442, Did:0, useCase: 3


Roulingas jaunā grāmata “Ziemassvētku Cūks” iznāk visā pasaulē

Redakcija
Redakcija

Mazs zēns kopā ar savu rotaļlietu dodas aizraujošā dēkā, kas mainīs visu...Apgāds Zvaigzne ABC ar prieku paziņo, ka Dž. K. Roulingas jaunās grāmatas bērniem “Ziemassvētku Cūks” latviešu izdevums jau šodien, 12. oktobrī, pieejams visās labākajās Latvijas grāmatnīcās!

Grāmata “Ziemassvētku Cūks” vienlaicīgi tiek izdota visā pasaulē, padarot to par patiesi globālu notikumu. Izdevējs Hachette Children’s Group to publicē Lielbritānijā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Īrijā un Indijā, izdevējs Scholastic – ASV un Kanādā, Apgāds Zvaigzne ABC – Latvijā, un daudzi citi izdevēji – vairāk nekā trīsdesmit dažādās valodās citviet pasaulē!

“Ziemassvētku Cūks” ir sirsnīgs un aizraujošs piedzīvojumu stāsts par kādu mazu zēnu un viņa mīļāko rotaļlietu, kā arī par visu, ko zēns ir gatavs paveikt, lai atrastu pazudušo draugu. Šī grāmata ir atsevišķs stāsts, un tai nav saiknes ar citiem Dž. K. Roulingas sarakstītajiem darbiem. “Ziemassvētku Cūks” ir piemērots bērniem no astoņu gadu vecuma – tas ir stāsts, kuru iemīlēs visa ģimene un kuru ir sarakstījusi viena no pasaules labākajām stāstniecēm.

Par grāmatu
Džekam ir ļoti mīļa rotaļlieta – Tas Cūks. TC vienmēr ir bijis Džekam līdzās gan baltās, gan nebaltās dienās. Taču tieši Ziemassvētku priekšvakarā notiek kaut kas briesmīgs – TC tiek pazaudēts. Tomēr nakts pirms Ziemassvētkiem ir brīnumu un neticamu izdošanos nakts, kurā spēj atdzīvoties visas lietas... arī rotaļlietas. Un Džeka jaunajai rotaļlietai – Ziemassvētku Cūkam (TC aizstājējs, kurš Džekam nemaz nepatīk) rodas pārdrošs plāns. Abi kopā viņi dosies brīnumainā ceļojumā, lai atrastu kaut ko pazudušu un glābtu Džeka vislabāko draugu...

Vija Kilbloka, Apgāda Zvaigzne ABC vadītāja:
“Ir brīnišķīgi būt Ziemsvētku Cūka stāsta daļai - izdot šo grāmatu latviešu valodā vienlaikus ar daudziem citiem izdevējiem visā pasaulē! Pati labprāt lasu bērnu grāmatas, un šī man šķita izcila. Kā bērns izbaudīju piedzīvojumu, kā pieaugušais – novērtēju grāmatā iekodēto mīlestības formulu!”

“Ziemassvētku Cūks” pēc Harija Potera grāmatām ir pirmais Dž. K. Roulingas sarakstītais romāns bērniem. Dž. K. Roulinga atkal pievērsās literatūrai, kas veltīta mazākiem bērniem, sarakstīdama pasaku “Ikabogs”, kuru 2020. gada mājsēdes laikā publicēja brīvi pieejamu tīmeklī, un vēlāk visus par šo darbu saņemtos honorārus ziedoja savam labdarības fondam Volant, lai palīdzētu tiem, kuri cietuši no Covid-19 pandēmijas. Autore ar nepacietību gaida tikšanos ar jaunajiem lasītājiem pēc grāmatas “Ziemassvētku Cūks” iznākšanas gada nogalē.

Par rakstnieci

Dž. K. Roulinga ir autore septiņām Harija Potera grāmatām, kas pasaulē pārdotas vairāk nekā 500 miljonos eksemplāru, pārtulkotas vairāk nekā 80 valodās un ekranizētas astoņās filmās. Viņa arī sarakstījusi trīs nelielus darbus labdarībai, tostarp “Fantastiskās būtnes un kur tās meklēt”, kas pēc tam pārtapa jaunā filmu sērijā. Pieaugušā Harija stāsts tika atainots lugā “Harijs Poters un nolādētais bērns”, ko Dž. K. Roulinga sarakstīja kopā ar dramaturgu Džeku Tornu un režisoru Džonu Tifaniju.

2020. gadā Dž. K. Roulinga atkal pievērsās literatūrai, kas veltīta mazākiem bērniem, sarakstīdama pasaku “Ikabogs”, kuru mājsēdes laikā publicēja brīvi pieejamu tīmeklī, bet vēlāk ziedoja visus par šo darbu saņemtos honorārus savam labdarības fondam Volant, lai palīdzētu tiem, kuri cietuši no Covid-19 pandēmijas.

Dž. K. Roulinga ir saņēmusi daudzus apbalvojumus par savām bērnu un pieaugušo grāmatām, tostarp arī par detektīvromāniem, ko publicējusi ar Roberta Galbraita vārdu. Ar sava fonda Volant starpniecību Dž. K. Roulinga atbalsta ļoti daudzus humānās palīdzības projektus un ir nodibinājusi arī starptautisku labdarības fondu Lumos bērnu aprūpes reformai.

Cik vien Dž. K. Roulinga spēj sevi atcerēties, viņa vienmēr ir vēlējusies kļūt par rakstnieci un vislaimīgākā jūtas vienatnē, kad rada jaunus stāstus. Viņa ar ģimeni dzīvo Skotijā.