Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:125, Did:0, useCase: 3


Ko skatīties svētdienas vakarā? Nekā personīga, De Facto vai TOP10

Labāk vēlāk, nekā nekad. TV Lūriķis jau saņem pirmos portāla lietotāju aizrādījumus par kavēšanos. Ļoti atvainojos- ir attaisnojoši iemesli- pagājušonedēļ ļoti maz skatījos televizoru, tāpēc būs būtiskas atkāpes no ierastā iknedēļas raidījumu apskata. Šoreiz tikai svētdiena, bet savādāks skatījums un vērtējums- trīs tematiski līdzīgi raidījumi- katrs savā kanālā. Tātad kas labāks- LTV "De Facto", TV3 "Nekā personīga" vai LNT "TOP 10"?

Trīs nedaudz atšķirīgi, bet pēc mērķa diezgan līdzīgi raidījumi- katra kanāla uzdevums ir pēc labas atpūtas otrās brīvdienas vakarā atgādināt latviešiem, ka katru nedēļu valstī notiek blēdības, muļķības, zagšanas un korupcija. LNT tikai izklaidē atgādinot šīs drazas sarindojot TOP10, bet LTV1 un TV3 rok dziļāk un blēdības atrod arī paši, tādējādi bieži pārsteidzot arī labi atpūtušos ministrus, deputātus, ierēdņus un citus blēžus svētdienas vakarā.

Visi trīs raidījumi tiek rādīti svētdienas vakarā. Kas interesanti- NEJAUŠI sakārtoti tā, lai skatītājs varētu noskatīties visus trīs ar nelielu pārklāšanos. Vispirms 19:00 LNT sāk ar TOP 10, pēc tam 19:50 TV3 Nekā Personīga un 20:45 LTV1 De facto. Ja atmiņa neviļ, TV3 un LTV1 raidījumi sākotnēji tika rādīti vienā laikā, vēlāk savu raidījuma laiku koriģēja TV3 Nekā personīga. Iemeslus katrs var minēt pats, TV Lūriķis riskē teikt, ka TV3 nespēja un līdz ar to negribēja konkurēt ar vecāko šī žanra brāli un izvēlējās vieglāko ceļu skatītāju saglabāšanai.

Tātad svētdienas vakarā 3 pēc kārtas saturiski līdzīgus raidījumus bieži diez vai būtu vērts skatīties, tāpēc TV Lūriķis ziedoja vienu svētdienas vakaru, lai noskatītos visus trīs, sarindotu tos savā ranga tabulā un izteiktu verdiktu- kam nedēļas Zelta pults, kam Mēslu pods.

LNT ziņu TOP 10

Raidījumu vada Haralds Burkovskis- smaidīgs, asprātīgs un savdabīgu humora izjūtu apveltīts žurnālists.Līdz pagājušā gada vasarai viens no Lūriķa favorītiem notikumu komentēšanas jomā. Kāpēc līdz pērnai vasarai, vēlāk. Tagad pie raidījuma.

TOP 10 tiek sarindoti dažādi nedēļas laikā notikuši notikumi- protams tikai sliktie, par labām lietām Latvijā nerunā. Viss pareizi- skandāli un sliktais cilvēkus pievelk vairāk. Nu kurš skatītos šādu raidījumu, ja 9. vietā marihuānas audzētāju vietā rādītu veselīgu tomātu audzētāju vai 1. vietā koalīcijas veidošanas murgu vietā slavētu partijas par intensīvu darbu pie valdības veidošanas. Katrs notikums vēl tiek asprātīgi nokomentēts, fonā jautras bildītes, principā it kā labs raidījums, bet pietrūkst pārsteigumu- viss jau tā kā redzēts un zinot, ka LNT un Burkovskis pats mēslus nemeklē, bet tikai iepako un sarindo jau nedēļas laikā savārītos, godīgi sakot trūkst motivācijas ziedot svētdienas vakara stundu šādai nodarbei.

Un atgriežoties pie pērnās vasaras. Lūriķa ( un gan jau ne tikai) acīs LNT kā nopietna televīzija un Burkovska kungs personīgi sevi kā neatkarīgu žurnālistu noraka vadot Par Labu Latviju mērkaķošanās šovu cirka aplī, mēģinot to iesmērēt skatītājam kā debates par Latvijas nākotni. Pēc šī cirka diezgan grūti vērtēt Burkovski kā politikas un notikumu apskatnieku. Pērkams aktieris- ko liks to teikšu.

Visā visumā ne pārāk lietderīgi pavadīts laiks un raidījums tiek norakstīts, kā svētdienas vakaram nederīgs- nominācija ''Nedēļas mēslu PODS"

TV3 "Nekā personīga"

Raidījums veidots pēc LTV1 De facto parauga un tas ir loģiski, jo Nekā personīga veido un vada bijušie Latvijas televīzijas rokošie žurnālisti. Un tas nav slikti, jo vairāk žurnālistiskās izmeklēšanas un konkurences, jo labāk.

Arī šoreiz ,bez zināmo notikumu ap koalīcijas veidošanu apskata, sižeti, kas droši vien liks dažiem ļaudīm gulēt ne tik mierīgi- stāsts par aizdomīgi lieliem drošības budžeta palielinājumiem lidostā principā Latvijā nav nekas jauns- esam pieraduši, ka valsts iestādes par visu maksā vismaz 3 reizes dārgāk. Parasti šādi sižeti beidzas ar lielu kaunināšanu, varbūt ar nelielu naudas apgriešanu pieklājības pēc, retāk ar vainīgā atlaišanu, ja mainās politiskā situācija, tad ar publisku afēras likvidēšanu, bet gandrīz nekad ar reālu sodu vai atbildību. Arī ļaudis jau pieraduši pie tā, ka katrs sevi cienošs ierēdnis, mēģinās savējiem sakārtot lietas un samaksāt pēc pilnas programmas.

Bet jebkurā gadījumā, šādi sižeti ir vajadzīgi un kaut kādas bailes no afēras publicitātes tomēr rada. Arī jautājums- kas palīdz raidījuma veidotājiem uzzināt par afērām, ir interesants, bet nav būtisks, lai stučī, mums labāk.

Pēc tam sižets par Moldovas ieročiem- jā izklausās skandalozs, bet neticu, ka sižetam būs turpinājums. Viss, ka saistās ar ieroču tirdzniecību un pārvadāšanu, visticamāk notiek ar Drošības iestāžu ziņu un atbalstu tādā līmenī, ko neliela atrādīšana raidījumā nevar ietekmēt.

Raidījuma pluss arī spēcīgā komanda- Jaunalksne, Krēvics, Krenberga, bet īpaši Semjonovs un vēl īpašāk šobrīd labākais atmaskojošo sižetu autors- Ansis Pūpols. Īsāk- raidījumu ir vērts noskatīties un nominācija "Zelta PULTS" godam nopelnīta.

LTV1 "De facto"

Tikko raidījumu pameta Ilze Nagle. Pirms pāris gadiem sāka bikli, bet ātri kļuva par vienu no top žurnālistēm un VID Kiberhakera atrašana un kratīšana pašas mājā bija Nagles zvaigžņu stunda. Raidījumu sistemātiski pamet to vadītāji un veidotāji- daudzu ceļš ved uz TV3. Vairāk maksā? Ļauj vairāk izpausties? Varbūt vaina LTV1 galvā? To nezinu, tāpēc pie raidījuma.

Pēc uzbūves identisks Nekā personīgi- precīzi tāpat raidījums sākas ar nedēļas apskatu, tad koalīcijas mezglošana, kas jau īpaši vairs nespēj aizraut un pēc tam pats galvenais- atmaskojošie sižeti. Šoreiz nav lieli superskandāli- tas, ka VID direktore Nellija Jezdakova ātrāk vai vēlāk sašmucēsies vai pareizāk sakot, ātrāk vai vēlāk kāds to parādīs, ir neizbēgami. Un ir pilnīgi vienalga vai ieņēmuma dienestu vada Nellija, Dzintars vai Einārs- Latvijā principā uz šo amatu nekandidē, lai iekasētu nodokļus un nopelnītu sev algu. Šeit noteikti algu varētu nemaksāt. Paši nopelnīs.

Tāpat nevienu Latvijā vairs nespēj pārsteigt pāris tūkstošu Vējoņa sev un draugiem piešķirtās kompensācijas par 2 dienu bezdarbu. Par to runā jau gadiem un kamēr paši nemainīs šo sistēmu, tikmēr paši sev maksās. Nu nemainīs .Bet pievērst uzmanību vajag un Vējonim mazliet mundieris tomēr pabružāts tika- pārāk pareizs izskatījās

De facto šoreiz ieintriģēja ar sižetu par jauniem faktiem pirms gada bojāgājušā režisora Streiča aviokatastrofas lietā. Atceroties LNT uz karstām pēdām radīto, uz pilota stāstiem balstīto un ļoti subjektīvo dokumentālo filmu par notikumu, cerēju ieraudzīt ko citu. Nebiju vīlies- korekti atskaņoti telefona zvani glābējiem un parādīts atrastais liecinieka video. Bez vainīgā meklēšanas- principā neko vairāk varēja arī nerādīt- tālāk secinājumus un vērtējumus var izdarīt katrs pats. Visvairāk šai lietā izbrīna pilota, kurš vispirms neprofesionāli vadot lidaparātu izraisījis avāriju, pēc tam vēl neprofesionālāk meklējis ( vai nemeklējis) palīdzību, vēlme pabūt visās iespējamās publikācijās, kas saistās ar šo notikumu. Klusējis būtu. Pārsteidz arī fakts, ka uzfilmētais materiāls pēc gada nonāk žurnālistu rokās un to nav redzējušas iestādes, kurām tas noteikti būtu bijis jāredz.

Kopumā raidījums patika, laiks pavadīts nemanot un palikusi viela gan skumjām gan pārdomām un noteikti pelnījis nomināciju Zelta PULTS

Lai noteiktu nedēļas uzvarētāju, salīdzināšu divus pēdējos raidījumus pa punktiem ( TOP 10 savu podu jau dabūjis, tā kā salīdzināšana atkrīt):

Raidlaiks- 1:0 LTV labā- 20:45 tomēr svētdienas vakarā liekas labāks laiks nekā 19:50

Žurnālisti- komandas abos raidījumos spēcīgas un līdzvērtīgas, tomēr sižetu tapšanā un intervēšanā TV3 Ansis Pūpols pārliecinoši labāks par LTV1 Ingu Šņori. Tātad 1:1

Saturs- šoreiz De facto sižeti piesaistīja vairāk , tāpēc 2:1 un šonedēļ par labāko TV Lūriķis nosauc LTV1 raidījumu De facto

Nedēļas zelta PULTS
( TV Lūriķis iesaka skatīties vienmēr) - 9.10 raidījums "De facto", LTV1

Nedēļas mēslu PODS
(TV Lūriķis neiesaka kavēt laiku, raidījums metams podā)- raidījums "Ziņu TOP 10", LNT

     [+] [-]

, 2011-10-12 10:37, pirms 13 gadiem
Vienmēr skatos "Nekā personīga" un "De facto". Tie ir ievērības cienīgi raidījumi.

     [+] [-]

, 2011-10-12 11:53, pirms 13 gadiem
pūpols labākais

     [+] [-]

, 2011-10-12 12:13, pirms 13 gadiem
Mn ļoti patīk TV Lūriķa apskati. Lasu ar interesi.

     [+] [-]

, 2011-10-13 11:47, pirms 13 gadiem
Svētdienas vakarā nav jāskatās nekas, bet jāiet laicīgi gulēt, jo nākamā ir pirmdiena un jāiet uz darbu.

     [+] [-]

, 2011-10-18 23:06, pirms 13 gadiem
interesnts viedoklis

     [+] [-]

, 2011-10-20 18:54, pirms 13 gadiem
es neskatos nevienu no trijiem, ir interesantaki raidijumi

     [+] [-]

, 2011-10-24 13:03, pirms 13 gadiem
forss skatijums uz raidiijumiem, nejausi izlasiiju, tad keros pie paareejo lasiisanas, gribu veel...

     [+] [-]

, 2011-11-10 17:09, pirms 12 gadiem
Man patīk šāda tipa raksti.