Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:125, Did:0, useCase: 3


Kā sliktie komunisti vakaros bērnus čakarēja

Kā sliktie komunisti vakaros bērnus čakarēja
Kādreiz mūs gulēt lika maziņš "Jārāniņš"

Nesen kādā pasākumā socioloģe izteikusi bažas par pētījuma rezultātiem- 48% latviešu esot nostaļģija pēc Padomju laikiem. Nevar būt, muļķības- kliegs lielākā daļa. Pēc laikiem kā tādiem nav, bet pēc labām lietām, kas šodien aizmirstas vai aizstātas ar mēsliem, ir gan. Sliktajā iekārtā ap deviņiem vakarā televīzijā un radio bija īsi raidījumi bērniem. Ko rādām bērniem miegam šodien?

Latvijas nākotne esot bērnos. To, ka par to aktīvi domā arī Latvijas televīzijas kanāli, redzam ieslēdzot jebkuru televīzijas kanālu vakarā ap pulksten 21.00-21.30, kas būtu tas laiks, kad mūsu nākotnei jādodas pie miera. Nepareizi- nevajag nogulēt visu bērnību, vakars ir informācijas uzņemšanas laiks. Vakars tikai sācies.

Riebīgie komunisti to saprata un, lai bērns neuzzinātu par daudz, ap deviņiem vakarā mums un mūsu vecākiem atgādināja, ka bērnu laiks pie ekrāniem ir beidzies un rādīja tādus raidījums kā "Miedziņš nāk", "Vakara pasaciņa" un līdzīgas blēņas, tādējādi aizmidzinot jaunos 6-gadīgos valsts glābējus, neļaujot iegūt vērtīgu informāciju. Tagad viss ir savādāk- jaunie censoņi neko nenoguļ un tiek laicīgi sagatavoti dzīvei. Spriediet paši- ko tad rāda Latvijas televīzijas kanāli ap deviņiem vakarā

LTV1- Panorāma un kāds politiski izglītojošs raidījums. Viss pareizi- to, ka visi tur ir lohi un zagļi, jaunajam latvietim jāuzzina pirms miega no vistuvākā- fātera, kurš jūs midzina ar aliņu rokās pie televizora, lamājot visus ekrānā redzamos blēžus. Vēl ir vakari, kad labākam miegam jaunajam censonim piedāvā pārbaudīt LatLoto cipariņus- protams, bez azartspēlēm lielajā dzīvē izsisties grūti. Un starp citu, azartspēļu reklāma televīzijā Latvijā ir aizliegta ar likumu. Izņemot šo! Kāds zina, kāpēc?

LTV7- parasti ap pusdeviņiem ikdienā kāds izglītojošs raidījums miegam. Nu kas var būt vērtīgāks, kā, piemēram, Izdzīvotāji 5. Nakts pārdomām un no rīta 5-gadīgais Kārlis gatavs jebkurām dzīves situācijām.

LNT- Svētdienas vakaros brīnišķais Ģimeņu dziedāšanas šovs, kurš beidzas ideālā bērnam laikā- uzreiz pēc pusnakts. Tas, lai pilnvērtīgāk sagatavotos pirmdienas bērnudārzam vai skolai. Vēl labāk dzīvei tiek sagatavoti tie bērni, kas piedalās šajā šovā- uzminiet cikos savās mājās Balvos pārrodas 11-gadīgā Dagmāra no dziedošās Laicānu ģimenes?!? Arī darbadienās viss kārtībā- aizmiegam ar Degpunktā. Nu beigas nākotnē žuļikiem un slepkavniekiem- jūs vēro jaunie valsts aizstāvji un visu nakti kaļ plānus jūsu iznīcināšanai. Vai vismaz izvērtē- ko es darītu gudrāk, lai mani nenoķertu. Izglītojoši un ideāli nakts miegam.

TV3- seriāls bērniem "UgunsGrēks". Pareizi- jaunajai paaudzei ir jābūt nomodā, lai padauza Ramona neapčakarētu padumjo, bet godīgo Leonu. Ja ar to par īsu, uzreiz pēc tam bērnu humora raidījums "Ekstrasensu cīņas" vai vakara filmiņa bērniem "Nozieguma skelets".

TV5- shēma līdzīga kā LNT. Arī krievu valodā runājošiem bērniem jāzina, kas notiek kriminālajā pasaulē. Tātad krievu bērnu modrībai raidījums "Kriminal+", pēc tam bērnu filmiņa "Jūras velni". Ar labu nakti!

Ideāli! Ar Latvijas jauno paaudzi viss būs kārtībā! Bet stulbie komunisti Padomju laikos katru vakaru bojāja bērnus ar kaut kādu mazu vīriņu pilnīgi iemidzinošā bērnišķīgā raidījumā "Miedziņš nāk!".



Taisnības labad jāsaka, ka bērnu raidījumi vakaros nav atrodami arī Krievijas televīziju kanālos. Reitingi ,TOP laiki "progresīvajā kapitālismā" nosaka visu. Bet arī tas būtu atrisināms. Piemēram, ar Lukašenko cienīgu rīkojumu, visām televīzijām no 9:15-9:30 obligāti rādīt raidījumu bērniem. Un televīzijas tieši tāpat sacenstos par labāko raidījumu un arī tas būtu TOP reklāmas laiks veselai industrijai, bet vecākiem ideāla robežšķirtne, kad pateikt- "draudziņ, ar labu nakti!"...un atgrieztos pie saviem nakts murgiem televīzijas ekrānos.

Un, ja teiksiet, ka bērniem nav ko darīt pie televizora vakarā, tad teorētiski taisnība, bet praktiski tās ir blēņas. Lielākā puse vecāku tieši televizora vai interneta dēļ jau sen aizmirsuši par pasaciņu vai dziesmiņu bērniem un bērni aizmieg kopā ar vecākiem pie televizora, skatoties vecākiem tik ļoti interesējošo ekstrasensu teātri vai Leona murgu daudzu gadu garumā.

Vai televīzijā nepieciešams bērnu vakara raidījums?

  • 382

  • 13


     [+] [-]

, 2012-10-27 21:00, pirms 11 gadiem
labiem buržujiem tai laikā laba nauda nāk...

     [+] [-]

, 2012-10-28 00:50, pirms 11 gadiem
Taisnības labad jāsaka, ka bērnu raidījumi vakaros nav atrodami arī Krievijas televīziju kanālos
Autors baidās savu garadarbu parakstit ar savu vārdu un pareizi dara.Nevajag rakstit par lietām,par kuram nav ne mazākās nojēgas.Krievu valodā ir vairāki bērnu kanāli,kuri raida bērniem 24 h diennaktī.piem.-Detskoje TV,Karuseļ,Ulibka rebjonka.Pirms gulētiešanas var ieslēgt bērnam kādu no šiem kanāliem,lai mazais noskatās vakara pasaciņu.Latviski runājošajiem bērniem tāds prieks ir liegts.

     [+] [-]

, 2012-10-28 08:08, pirms 11 gadiem
viens humors liels

     [+] [-]

, 2012-10-28 10:48, pirms 11 gadiem
Jā, tie kanāli, kas domāti latviski runājošiem bērniem, par tiem diemžēl nedomā. Visu nosaka nauda!

     [+] [-]

, 2012-10-28 11:04, pirms 11 gadiem
Kamēr nebiju izlasījusi šo rakstu, jāsaka, ka nebiju par šo tēmu aizdomājusies. Pēkšņi sapratu - ārprāts! Tā taču ir taisnība! Mēs nedomājam par saviem bērniem, tikai par naudu, par pašlabumu, par reitingiem un tamlīdzīgām lietām. Tas ir vairāk nekā šausmīgi. Tas nozīmē, ka nav nevienas Latvijas TV, kas aizdomājas par cilvēkiem. Viņus interesē tikai personīgie reitingi un, ņemot vērā, ka tos var sasniegt tikai ar skandāliem, briesmīgām filmām un lētiem seriāliem, to visu arī rāda.
Skaļi kliegt gribas! Latvieši, ko mēs darām ar savu dzīvi, savu zemi un savu bērnu nākotni?!

     [+] [-]

, 2012-10-28 18:02, pirms 11 gadiem
Taisnība,jauki ,ja raidījumu veidotāji par to aizdomāsies. Ne jau visas ģimenēs ir apzinīgie,priekszimīgie vecaki,kas uzliks bērnu filmiņu vakarā.Vakarā tētis skatas agresīvus raidījumus-klaigas,saushana,negatiiva informaacija,stress garantēts visiem parejiem gimenes locekliem. Pameegini nonemt pulti vai izsleegt TV ,kaskis garantets.

     [+] [-]

, 2012-11-01 12:05, pirms 11 gadiem
Jā, tiešām, es ari atceros sevi, vienmēr gaidīju svētdienas rītus un raidījumu- ciemos pie pasakas- visa svētdiena pēc tam likās daudz jaukāka

     [+] [-]

, 2012-11-01 12:25, pirms 11 gadiem
Jā, tiešām, es ari atceros sevi, vienmēr gaidīju svētdienas rītus un raidījumu- ciemos pie pasakas- visa svētdiena pēc tam likās daudz jaukāka

     [+] [-]

, 2012-11-04 21:39, pirms 11 gadiem
protams daudzi bērni prātu var izčakarēt internetā, bet brīvdienas rītā nejauši pārtinot tos pašus LV kanālus: multene- Nāvīte un Ļaunums2??
ko viņiem no tā mācīties?, kas zombē mūsdienu bērnus?

     [+] [-]

, 2012-11-12 15:42, pirms 11 gadiem
Dzintra rakstīja: Taisnības labad jāsaka, ka bērnu raidījumi vakaros nav atrodami arī Krievijas televīziju kanālos
Autors baidās savu garadarbu parakstit ar savu vārdu un pareizi dara.Nevajag rakstit par lietām,par kuram nav ne mazākās nojēgas.Krievu valodā ir vairāki bērnu kanāli,kuri raida bērniem 24 h diennaktī.piem.-Detskoje TV,Karuseļ,Ulibka rebjonka.Pirms gulētiešanas var ieslēgt bērnam kādu no šiem kanāliem,lai mazais noskatās vakara pasaciņu.Latviski runājošajiem bērniem tāds prieks ir liegts.
Mīļā, esi taču reāla! Kurš pieaugušais pašā seriāla/sporta spēles/TV šova karstumā ies pārslēgt kanālus?! Daudz loģiskāk būtu vienā konkrētā laikā ieplānot bērnu raidījumu kā robežu starp bērnu un ne-bērnu TV laiku. Uuuun - paskaties kādreiz tos it kā bērniem domātos multeņu kanālus. Nu tā, informācijai.

     [+] [-]

, 2012-11-13 23:47, pirms 11 gadiem
@Dzintra, nu arī latviski runājošajiem bērniem nekāktu par ļaunu paskatīties tās multenes krievu valodā, jo kāda cita valoda dzīvē var noderēt, lieku zināšanu nemēdz būt, arī valodu ziņā. Krievu multenes arī mūsdienās ir tīri labas un kvalitatīvas, labākas tomēr par tiem amerikāņu samurgojumiem

     [+] [-]

, 2012-11-25 19:03, pirms 11 gadiem
Es piekrītu šim rakstam!
..un nevaru ciest, ka mums ar "VARU" uzspiež Lozungu: "Kāds pieprasījums- tāds piedāvājums!"
Televīzija, liela daļa žurnālistu pēdējos gados ļaudis par muļķiem veido.
Diemžēl.

     [+] [-]

, 2012-11-29 13:50, pirms 11 gadiem
Raksts derīgs,ir vērts kanālu veidotājiem aizdomāties.