Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:125, Did:0, useCase: 3


Kas labs, kas podā? TV Lūriķa nedēļas raidījumu apskats (40.nedēļa)

Turpinām rubriku, kurā brīvprātīgais epadomi.lv lietotājs vārdā TV Lūriķis publicēs savas domas par redzēto kādā no Latvijas televīzijām katrā no nedēļas dienām. 5 televīzijas, 7 dienas, 7 raidījumi, viens tops un 2 nominācijas- "Nedēļas zelta PULTS", kurā Lūriķis nosauks labāko raidījumu, ko redzējis televīzijā un ''Nedēļas mēslu PODS", kurā kāds no raidījumiem tiek publiski iemests podā. Atgādinām, ka epadomi.lv nav neviena TV kanāla sadarbības partneris, rubrikas saturs netiek saturiski labots, tās ir viena cilvēka pilnīgi subjektīvas domas- kā saka pats Lūriķis: ''gribi lasi gribi nē, gribi piekrīti, gribi nē- man tas pilnīgi pie pults". Tālāk lai runā TV Lūriķis. Jautru lasīšanu!

TV Lūriķis svas otrās nedēļas vērtējumam atkal piedāvā 7 raidījumus- šoreiz sanācis LNT liels īpatsvars, apsolos laboties, tātad 3 raidījumi no LNT un pa vienam no LTV1, LTV2, TV3 un TV5. Šonedēļ sanācis būt mazliet skarbākam un podā metu 2 jaunus raidījumus un piebeidzu iepriekšējās nedēļas Mēslu poda uzvarētāju, kam devu iespēju laboties- nekā.

Tātad nominācijā Nedēļas zelta PULTS izvirzu:

LTV1 "Jauna nedēļa"- profesionāls Latvijas un pasaules notikumu apskats mierīgiem cilvēkiem,
TV3 "Kinomānija"- neierasti pozitīvs kinofilmu apskats
LNT, "Dziedošo ģimeņu šovs"- ģimenisko vērtību un tautas mūzikas baudīšana, izmantojot dažas digitālās viltības,
TV5 "Politika ar Juriju Sokolovski"- mācību grāmata latviešu medijiem, kā virzīt elektorātu vēlamā virzienā

Bet nominācijā Nedēļas mēslu PODS izvirzu un podā metu:

LNT Degpunktā stāstot par lielveikalu zagļiem, fonā rāda godīgu veikala apmeklētāju
LTV7, "Ātruma cilts"- sausa Latvijas autosacensību un vēstures faktu atrādīšana auto raidījumā
LNT izvēlas nepareizos izklaidētājus un izgāž "Karaliskā anekdošu turnīra" otro sezonu

Zemāk sīkāka argumentācija, kāpēc tieši šie raidījumi tieši kurā nominācijā, bet pēc tam mani, TV Lūriķa, nomināciju uzvarētāji. Labprāt uzklausīšu jūsu ieteikumus, kādus raidījumus man šonedēļ skatīties un vērtēt, bet pa lielam- gribi lasi gribi nē, gribi piekrīti, gribi nē- man tas pilnīgi pie pults

Pirmdiena, 26.09- "Degpunktā'" LNT

Šoreiz bez garas raidījuma analīzes. Raidījums atspoguļoja kādu sižetu, kas lika aizmirst par visu pārējo kas raidījumā redzēts un bez domāšanas piedāvāt raidījumu nominācijā nedēļas "Mēslu PODS". Tātad "Degpunktā" tiek stāstīts par zādzībām lielveikalos, tiekot fenderēts ļoti daudz un brīžiem pat ļoti izsmalcināti un kā stāsta Maxima tīkla pārstāvis, zagļu radītos zaudējumus sedzot pārējie pircēji. Laikam jāsaprot, ka zaudējumi tiek iekļauti cenas sadārdzinājumā. Raidījumu podā var mest jau par šīm blēņām vien. Domāju, ka veikalos strādājošās pārdevējas apstiprinās ( vismaz personīgi esmu dzirdējis no tieši Maximā strādājošām paziņām) ka zagļu radītie zaudējumi tiek brālīgi sadalīti uz darbinieku galviņām, algas dienā katru gaida pārsteigums un tieši tas esot lielās kadru maiņas noslēpums. Tātad Degpunktā palīdz izplatīt melus. Bet ne par šo faktu metu podā pirmdienas raidījumu.

Šis pats sižets, balss fonā stāsta par alkohola zādzībām. Esot smalki atstrādāta sistēma- viens zog, nodod otram, trešais pārdod utml. Laba lētā alkohola reklāma-tagad zinu, ka kaut kur ir iespēja tikt pie lētiem labiem dzērieniem, žēl ka nepateica, kur tieši var nopirkt labu konjaku par 5 latiem. Bet arī tas nav galvenais. ZAGĻU SHĒMAS IZKLĀSTA LAIKĀ TIEK RĀDĪTS MAXIMAS ALKOHOLA STENDS, KURĀ KĀDS SOLĪDS KUNGS IZVĒLAS SAVU DZĒRIENU. Sapratu tieši tā kā raidījuma veidotāji vēlējās- šis kungs acīmredzot ir bandas loceklis- pēc skata boss, kurš izvēlas tirgū laižamo produkciju. Ja tā arī ir, tad atvainojos Degpunktā veidotājiem, bet nojaušot ka tā ir tikai un vienīgi raidījuma veidotāju paviršība, neprofesionalitāte un takta trūkums, droši metu pirmdienas raidījumu podā kā pilnīgu mēslu un piešķiru nedēļas titulu "Mēslu PODS". Neaicinu uz vardarbību , bet muskatieru laikā raidījuma režisoram nāktos krustot zobenus ar šo nejauši veikalā iegājušo kungu godīgā duelī par goda aizskaršanu.

"Mēslu PODS" - LNT Degpunktā stāstot par lielveikalu zagļiem, fonā rāda godīgu veikala apmeklētāju

Otrdiena, 27.09- "Jauna nedēļa", LTV1

Raidījumu biju mēģinājis skatīties kaut kad agrāk. Formāts sekojošs- pazīstamais LNT ēdienu degustators Egils Zariņš LTV1 analizē nedēļas notikums Latvijā un pasaulē. Pareizāk sakot- analizē viesi, Egils Zariņa uzdevums laikam slēpjas mākā atrast gudrus cilvēkus, kas viņa vietā pateiks ko interesantu. Šis ir raidījums mierīgiem, prātīgiem ļaudīm, kuri negaida sensācijas, bet diezgan precīzu notikumu izklāstu. Zariņš neko sliktu nepateiks. Jau LNT mikslī daudzu gadu garumā simtiem ēdienu tikai un vienīgi slavēti (nu nereāli), tāpēc arī šeit no Zariņa Mamikina provokācijas vai Streipa maukas negaidiet.

Bet, ja gribas ko jaunu un laikam objektīvu uzzināt par notikumiem ārzemēs, tad šis būs īstais raidījums. Lūriķim politiskie notikumi ārzemēs īsti nespēj aizraut, bet raidījumā uzaicinātais Edvīns Inkēns par Turcijas vietu pasaules politikā un ekonomikā pastāstīja vienkāršā, saprotamā un interesantā valodā. Otrais viesis par notikumiem Latvijā arī trāpīts veiksmīgi- žurnālists Mamikins no LTV5 ir brends pats par sevi, tā kā raidījums nav zemē metams. Pats diez vai skatīšos raidījumu bieži, bet savai nišai atbilstošs un profesionāls, tāpēc nominācija "Zelta PULTS" godam pelnīta

"Zelta PULTS"- LTV1 "Jauna nedēļa"- profesionāls raidījums mierīgiem cilvēkiem

Trešdiena, 28.09- "Ātruma cilts", LTV7

Vēlais darba dienas vakara raidījums. Neesmu liels ne autosacīkšu ne autoraidījumu fans. Priekšstats
par auto raidījumiem līdz šim balstās uz Timroda "Zebru", ko agrāk bieži noskatījos inerces pēc Dombura šovam beidzoties. Timrods bija atraktīvs un interesantas bija epizodes par satiksmes noteikumu muļķībām Latvijā. Izrādās arī Ātruma cilti producē apvienība "Zebra"", tā kā cerīgs sākums.

Raidījumu vada meitene, kas nozīmē, ka laikam ņems uz vizuālo nevis saturu. Ja tā, tad neizdevās- meitene nav tik harizmātiska vai seksuāla, lai skatītos raidījumu tikai viņas dēļ. Tātad jāmēģina saprast runātais.Pirmie pāris sižeti par šosejas sacensībām Latvijā. Pāsteidz lielais dalībnieku skaits, kas brauc ar Žiguļiem un Volgām. Fakts kā tāds interesants, bet man dalībnieki sveši un rezultāti pilnīgi vienaldzīgi. Tātad šī raidījuma daļa pašiem dalībniekiem un viņu radiem vai tikai lieliem lieliem faniem. Nedomāju ka tādu Latvijā ir daudz.

Tālāk jau man uzmanība tiek piesaistīta vairāk- ekrānos parādās Latvijas autobraukšanas lepnums un skaistums- Katrīna Štāla, kura piedalās eksperimentā, kura jēga- kā ir braukt pa kartinga trasi pretējā virzienā. Mazliet pārsteidz, ka braukšana pa trasi pretējā virzienā tiek izcelta kā kaut kas superradošs un braucējiem neparasts- vai tiešām labam braucējam tas ir tik nozīmīgi? Nu ja nebūtu blondās Štālas, manu uzmanību ar šo eksperimentu nepiesaistītu.

Pēc tam vēstures fakti par formulām senākos laikos. Stāsts par sudraba bultām nav garlaicīgs, gan jau zinātājiem pat interesants, bet man sevišķi nesaista un secinu, ka šādā formātā raidījums nav domāts man un domājams arī lielajai daļai neautofanu, kuri nejauši ieslēdz televizorus LTV7 trešdienas vakarā pirms gulētiešanas. Lūriķa spriedums- pirmkārt, trūkst Zebrā redzēto problēmu vai muļķību sižets, ļaudīm nepatikšanas un kāzusi patīk, otrkārt, ar šādu saturu nepieciešama daudz spilgtāka raidījuma vadītāja un treškārt arī otrkārt neliktu Lūriķim skatīties Ātruma cilti atkārtoti. Nojaušot, ka raidījums domāts šaurākam lokam un arī raidlaiks it kā atbilstoši nepateicīgs, neveras mute nosaukt raidījumu par ļoti sliktu, tomēr arī šādā rāmī glezna prasās krāšņāka un autofanu svilpienu pavadīts, lieku raidījumu nominācijā:

"Mēslu PODS" - sausa Latvijas auto sacensību un vēstures faktu atrādīšana auto raidījumā "Ātruma cilts" LTV7

Ceturtdiena, 29.09- "Kinomānija", TV3

Nejauši starp raidījumiem pamanīts kinoteātros apskatāmo filmu raidījums. Kopš LTV redzētajām briesmām kinokritiķes Ditas Rietumas (un vēl vienas sievietes- neatceros vārdu) pārgudro kino analīžu raidījumā, kura laikam vairs nav, šāda veida kinoraidījumus neskatos. Kino un teātra kritiķus ( arī politologus) uzskatu par parazītiem, bez kuriem pilnīgi var iztikt un kategoriski atsakos uzklausīt viņu viedokli kā gudrāku par citiem. Tāpat nojaušu, ka raidījuma veidotājiem ir sadarbības partneri un atbalstītāji, kas nu nemaz nav ieinteresēti, lai raidījums ieteiktu neiet uz kādu no filmām un nosauktu redzēto par pilnīgu mēslu (feini, ka Lūriķis pagaidām to var atļauties).

Tātad raidījumu sāku skatīties ar vēsu galvu un jāsaka, ka biju pārsteigts- nekā fenomenāli jauna nav, bet raidījuma vadītāji Jānis ( liekas, ka dziedātājs kādā no jaunajām grupām) un Anna ir patīkami, nav drūmās kinokritiķa pārgudrās sejas, tiek aptaujāti kino apmeklētāji un parādīti arī ne tik filmu slavinoši teikumi. Tad vēl patīkama fona balss un kaut kāds konkurss, visā visumā prīmā raidījums- labākais šai žanrā redzētais. Lūriķis gan arī šo raidījumu droši vien neskatīsies, bet lai gūtu aptuvenu priekšstatu, kas notiek kinopasaulē ieteikt varu bez sirdsapziņas pārmetumiem un iesaku nominācijā

"Zelta PULTS"- neierasti pozitīvs kinofilmu apskats raidījumā "Kinomānija" TV3

Piektdiena 30.09- "Karaliskais anekdošu turnīrs", LNT

Raidījums, ko solīju mēģināt skatīties vēlreiz. Pirmās nedēļas TV Lūriķa godpilnā nosaukuma Mēslu PODS ieguvējs. Ja atceraties, galvenais podā mešanas iemesls bija milzīgais stulbu seksa joku īpatsvars raidījumā, tāpēc ar nelielām, bet cerībām raidījumu skatījos atkal. Dalībnieku sastāvs pa pusei nomainījies- palikuši valmierieši, bet Dailes vietā Leļļu teātra puiši cerības gan nevairo, jo tieši Valmieras teātra aktieri pirmajā raidījumā stipri pārspēlēja- nu nevajag vilkt garumā joku, ko visi sen jau ir sapratuši tikai tāpēc, lai parādītu savas aktierprasmes.

Pirmās anekdotes pirmā frāze "Kungs-jums ir erekcija..." un saprotu, ka viss kārtībā- raujam ūdeni, sūds kas podā mests, lai peld prom. Tālāk gan seksuāli nomākto joku skaits mazliet izlīdzinās ( no pirmajām 10 tikai 4), bet labu joku gandrīz nav un raidījuma vadītāja piedāvātās situācijas ātra improvizācija aktieriem abās komandās padodas tik neveikla un netalantīga ( iesaku aktieriem paskatīties krievu KBH ātros improvizācijas konkursus studentu izpildījumā), ka atkal raidījumu līdz galam neskatos un pilnīgu un galīgi metam podā. Salīdzinot ar pirmo sezonu, uzskatu, ka šovs pilnīgi sačakarēts- pie vainas gan laikam neveiksmīgi izvēlētais aktieru sastāvs, kuru joku izvēle un darbs uz skatuves pilnīgi nesaista.

"Mēslu PODS"- LNT izvēlas nepareizos izklaidētājus un izgāž "Karaliskā anekdošu turnīra" otro sezonu

Sestdiena 1.10- Politika ar Juriju Sokolovski

Raidījumu sāku skatīties pirmo reizi un ar ar lielām bažām- raidījumu vada bijušais vienai partijai pietuvināts deputāts, nekā objektīva tur nevarētu būt. Gaidu Saskaņas centra slavināšanu, citu zākāšanu, vienpusēju viedokli, bet nekā tāda nav- raidījuma mērķis tiek noslēpts tik meistarīgi, ka grūti pamanīt. Esošā situācija ap koalīciju tiek apskatīta no visām pusēm, intervētas visas ieinteresētās puses, bet raidījumā jūtams profesionāli ielikts vēstījums- latvieši nav spējīgi uz konstruktīvu darbu un drīz nāks mūsu laiks. Pilnai laimei uz ielas veiksmīgi noķerts (vai sarunāts) Jānis Jarāns, kurš savā stilā caur jokiem ar smaidu sejā retoriski uzjautā - varbūt Latvijai nav vajadzīgs vadītājs - nopietnais, skaudīgais latvietis? derētu vismaz kārtīgs latgalietis ar atvērtu dvēseli. Jarānam grūti nepiekrist- skaudība un nespēja vienoties ir ļoti jūtama latviešu īpašība kas var pazudināt vienu otru cēlu mērķi

Tālāk raidījumā saimnieciskas dabas jautājumi, kas neuzkrītoši parāda Rīgas Domes ieinteresētību problēmu risināšanā nostiprina pārliecību, ka kanālu vada ļoti profesionāla- uz konkrētu mērķi orientēta roka. Latvijas televīzijās nekā tāda nav- mērķi ir daudz un katram raidījumam savs. Un laikam tāpēc arī nonāksim situācijā, kad runājot basketbola terminoloģijā, komandai uzvarai pietiek ar rezultātu 31:69. Par konkrētu virzienu un prodfesionālitāti, raidījums nominācijā:

"Zelta PULTS"- TV5 Politika ar Sokolovski- mācību grāmata latviešu medijiem, kā virzīt elektorātu vēlamā virzienā

Svētdiena, 2.10- "Ģimeņu dziedāšanas šovs", LNT

Šova 3. sezona. Visticamāk, ka ceturtās nebūs- prakse rāda, ka 4 gadus vienu formātu Latvijas šovmīļi nepanes un LNT būs jādomā atkal jauna svētdienas izklaide. TV Lūriķis svētdienās parasti priekšroku dod TV3 Zelta dziesmām, bet šoreiz šovu jāskatās apsolītā vērtējuma dēļ. Tas gan nenotiek ļoti piespiedu kārtā, parasti šovu skatos, bet sev ērtā laikā, ātri un bez reklāmām, pārtinot ( Lattelecom digitālā TV rullē) arī sev neiepatikušos priekšnesumus un atsevišķu žūrijas locekļu vārsmas. Pie žūrijas vēl atgriezīšos.

Šovu vada tētis un meita- super atbilsoša ideja, nav ne vainas. Nenoliedzami Normunda Rutuļa visādā ziņā jaukai meitai ļoti daudz jāmācās, īsti gatava brīvi un baudāmi vadīt tik liela mēroga šovu viņa nav. Ļoti jūtams, ka dialogi ir iestudēti, stīvi un smaids liekas ieoperēts, bet ņemot vērā augstāk minēto- tētis un meita ģimeņu šovā- tas ne pārāk traucē.

Tātad šovs, ko uztveru ar dalītām jūtām- ideja par ģimeņu kopā dziedāšanu ir apsveicama, bet ar vienu noteikumu- ĢIMEŅU KOPĀ DZIEDĀŠANAS ŠOVS, nevis labāk dziedošo radu, draugu un kaimiņu kopas iznešanās. Ieteiktu šova rīkotājiem izlemt, ko mēs uzskatām par ģimeni un novilkt mūsdienās populārās sarkanās līnijas. Domāju, ka ne es viens nespēju salīdzināt ģimeni, kura uzstājas pilnā sastāvā ar mistisku radu kopu vai pat duetu, kur ļoti tālredzīgi atšūti tēti, mammas un brāļi, kas ne tik labi dzied vai izskatās un pieaicināti astotā ceļa brālēni vai pat draugi un paziņas tāpēc, ka dzied vienā korī.

Ar šo gribu pateikt, ka kaut neesmu liels pašdarbnieku šovu izklaides cienītājs, īstas ģimenes kopā dziedāšanu( nevis izrādīšanos), skatos ar baudu un māksliniecisko kvalitāti nevērtēju. Un nu esam nonākuši līdz 3 vērtētājiem, kuri sēž žūrijā. Viņi šim formātam noteikti ir vajadzīgi, tas pievelk. Bet līdz tam brīdim, kamēr žūrijā nesēž pārlieku augstu savas zināšanas vērtējošs skolotājs.

Un tagad saprotu, ka tūlīt iegūšu daudz ienaidniekus, krievi teiktu ņetrogai svetoje. Ja ģimeņu dažādie sastāvi un raidījuma vadītāju stīvums pārāk netraucē, tad šova nemainīgās žūristes Katrīnas Pasternakas vērtējumi ir parādība, ko jau kopš otrās sezonas nespēju skatīties un klausīties. Šķiet visādā citādā ziņā droši vien mīļā, labā un izpalīdzīgā Kate (bez ironijas), pārāk iegājusi žūrijas tēlā un vērtējumi ( arī nopietnā sejas izteiksme) skan tik profesionāli un pārliecinoši zinoši, ka nav baudāmi un liekas pilnīgi lieki. Nekā personīga, bet ja Marhileviča un Auzāna vērtējumu klausos ar zināmu cieņu, tad Katrīnas uzstāšanās laikā tā pat kā reklāmas laikā izmantoju Lattelecom digitālās iespējas (uz pults divas bultiņas pa labi).

Bet kopumā vēl joprojām ģimeņu dziedāšanas pasākumu vērtēju pozitīvi, brīvā brīdī šovu ar pārtīšanas ekstrām skatīšos arī turpmāk un droši nominēju:

"Zelta PULTS"- ģimenisko vērtību un jaukas mūzikas baudīšana LNT Ģimeņu dziedāšanas šovā, izmantojot dažas digitālās viltības

Otrās nedēļas 26.09- 2.10 TV Lūriķa uzvarētāji

Nedēļas zelta PULTS
( TV Lūriķis iesaka skatīties vienmēr) - 1.10 raidījums "Politika ar Sokolovski", TV5

Nedēļas mēslu PODS
(TV Lūriķis neiesaka kavēt laiku, raidījums metams podā)- 26.09 raidījums "Degpunktā", LNT

     [+] [-]

, 2011-10-03 15:39, pirms 13 gadiem
Lūk,beidzot,kāds pasaka patiesību par to Katrīnas Pasternakas(visu cieņu viņai),vērtējumu stilu...tāds sīrups!!!

     [+] [-]

, 2011-10-03 16:37, pirms 13 gadiem
pievienojos vērtējumam par Pasternaku.

     [+] [-]

, 2011-10-03 17:04, pirms 13 gadiem
Man arii vinja nu taa, megjina teelot ka visu zina, bet neko jau iisti nezin vairaak apr dziedosajaam gimeneem

     [+] [-]

, 2011-10-03 17:30, pirms 13 gadiem
nav ko pirkt šnabi ja filmē

     [+] [-]

, 2011-10-03 19:00, pirms 13 gadiem
?????

     [+] [-]

, 2011-10-03 23:30, pirms 13 gadiem
podaa, visu podaa

     [+] [-]

, 2011-10-04 00:26, pirms 13 gadiem
lielako dalu no seit apskatita neskatos; neliekas interesanti

     [+] [-]

, 2011-10-04 15:32, pirms 13 gadiem
Man patik dziedosas gimenes un ari zurija laba. Varbut Pasternaka isti tur neiederas, bet ari uz nerviem man nekrit.

     [+] [-]

, 2011-10-09 14:14, pirms 13 gadiem
Man nepatīk Pasternaka. Vienmēr rodas sajūta, ka viņa pārspīlē to savu labsirdību un līdzjūtību un tas ne tikai dziedošajās ģimenēs...nu neticu es viņai.

     [+] [-]

, 2011-10-11 15:27, pirms 13 gadiem
ku jaunais apskats?

     [+] [-]

, 2012-03-29 12:08, pirms 12 gadiem
Un kas tu tāds esi. Paslēpies zem segvārda un "gudri" runā. Jau viss internets piekomentētsar vienām vienīgām negācijām. Raksra autors acīmredzot pats citu neko rokā nav turējis kā karoti un savu čurīti, bet kritizē ka nemetas. Un pulcina ap sevi visus depresīvos, seksuāli neapmierinātos un kompleksainos komentētājus. Nu,ko! Lai jums sokas, mēslukastes!

     [+] [-]

, 2012-07-16 23:27, pirms 12 gadiem
TV Lūriķi, pirms ķeries pie rakstiņu cepšanas, vispirms derētu atgriezties skolas solā un atkārtot latviešu valodas pareizrakstību, citādi tie Tavi gara darbi ir vienkārši nebaudāmi.