Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:29, Did:0, useCase: 3


Fen šui: kā panākt harmoniju bērnistabā

Jau sen zināms, ka starp mums un mūsu mājokli pastāv savstarpēja mijiedarbība. Nereti gadās, ka veicot remontdarbus vai nomainot dzīvesvietu, mēs izjūtam stresu, sākam uztraukties, slikti gulēt un pat slimot. Un ja jau mēs, pieaugušie, tā reaģējam uz pārmaiņām, iedomājieties, kā jūtas bērni? Mēs vismaz varam pārrunāt savas problēmas ar draugiem, bet bērns...un ko darīt, ja viņš vēl ir pavisam maziņš?

Mazulis atšķirībā no pieaugušajiem ir daudz uzņēmīgāks pret apkārtējās pasaules iedarbību. Tieši tāpēc mēs savam bērnam varam vairāk uzticēties, nekā paši sev: bērniem nav nekādu zināšanu par ārpasauli, viņiem nav pārliecības un sabiedrības veidotu stereotipu par to, kam un kā ir jābūt.

Bieži jaunizceptie vecāki uztraucas par to, ka jaundzimušais slikti guļ vai bieži slimo, daudz raud un, teiksim tā, nemaz nepriecājas par savu ierašanos pasaulē. Jāsaka, ka diezgan bieži, izņemot bērnu slimību standartkomplektu, tas saistīts ar mūsu dzīvesvietas enerģiju, tās aprīkojumu un iekārtojumu.

Bērnistabas izvietojums

Labāk, ja bērnistaba atradīsies tuvākajā (attiecībā pret ieejas durvīm) mājas vai dzīvokļa daļā. Protams, ja jūs nevēlaties, lai bērns ģimenē visus komandētu,- tālākā mājas daļa atbilst vadītāja un noteicēja lomai, arī mājas centrālā daļa nav piemērota bērnistabai. Nav vēlams, lai bērna istabas ieejas durvis būtu pretī vecāku guļamistabas durvīm- bērns būs nepaklausīgs.
Ja ir iespējams izvēlēties debespusi, kurā atradīsies bērnistaba, tad vēlams, lai bērnistabas logi būtu vērsti uz austrumiem. Austrumi- tā ir atmoda, izaugsme un attīstība. Varētu teikt, ka šajā gadījumā pati daba labvēlīgi ietekmēs jūsu mazuļa augšanu.

Rotaļlietas, grāmatas, miegs

Lielākā daļa no mums diez vai piekristu strādāt vai gulēt darba kabinetā. Tā taču ir, vai ne? Tomēr, kad runa iet par bērniem, mēs ne mirkli nešauboties, novietojam vienā istabā gan gultu, gan rakstāmgaldu...Kaut gan tas ir dabiski- ne jau katram ir iespēja iedalīt bērnam divas istabas. Tāpēc bērnu istabu vajadzētu sadalīt tādās kā divās zonās- aktīvajā (rotaļām un mācībām) un pasīvajā (atpūtas zonā).

Aktīvo zonu labāk izveidot tuvāk pie istabas durvīm, tā kā pašas durvis un zona blakus tām ir aktīva. Nenovietojiet gultu durvju tuvumā, bet galdu- tālākajā istabas stūrī,- šajā gadījumā jūsu bērnam būs jānokļūst pie galda, šķērsojot atpūtas zonu, kā rezultātā tas var iespaidot sekmes mācībās. Bērns reti sēdīsies pie galda, par cik nokļūšanu līdz tam traucēs gulta. Daudz veiksmīgāks izkārtojums būs, ja no gultas nevarēs redzēt rakstāmgaldu un otrādi. Pretējā gadījumā tiks izjaukts enerģiju līdzsvars.

Novietojot bērnistabā gultiņu, atceraties, ka guļamajai zonai nav jāatrodas pārāk tuvu grīdai vai griestiem, tas izjauks enerģijas cirkulāciju. Ja pie gultas atrodas naktsskapītis, tas nedrīkst būt augstāks par matraci. Arī tas tieši tāpat rada šķērsli enerģijai un traucē tai cirkulēt mazuļa miega laikā.

Starp citu, labāk, ja skapītis ir ar noapaļotiem stūriem. Kaut gan tas attiecas uz pilnīgi visām mēbelēm.
Stūris- tā ir bulta. Atrodoties teritorijā ar asiem izvirzījumiem, tie traumēs un ievainos jūsu mazuļa (kaut gan arī pieauguša cilvēka) enerģētisko lauku.

Kas attiecas uz rakstāmgaldu, kā jau iepriekš minēts, to labāk novietot pie ieejas istabā. Un vēlams, lai bērns sēdētu ar muguru pret sienu. Jau izsenis zināms, ka mugura ir pati neaizsargātākā un visvieglāk ievainojamā cilvēka ķermeņa daļa. Un, ja bērns neredzēs, kas viņam notiek aiz muguras, viņš pastāvīgi novērsīs uzmanību no darāmā un kļūs izklaidīgs. Bet mācīšanās procesā tas nav pieļaujams.

Pacentieties jau no bērnības radināt savu atvasi pie kārtības. Tā, lai spilvens neatrastos uz galda, bet grāmatas gultā. Kaut gan, neskatoties uz to, ka pēdējo ievērot ir samērā grūti, atceraties, ka lasīšana guļus stāvoklī ir kaitīga bērna veselībai, sevišķi redzei un stājai. Arī bērna rotaļlietām jāzina sava vieta. Ja bērnam daudz rotaļlietu, tad bērnistabā noteikti jābūt skapjiem ar atvilktnēm vai aizveramām durtiņām to glabāšanai. Centieties nepiebāzt bērna istabu ar liekām mantām. Jebkurš priekšmets, kas netiek izmantots, noved pie sastāvējušās enerģijas, bet tas var slikti ietekmēt bērna pašsajūtu.

Apgaismojums

Diez vai jums ir noslēpums, ka telpas centrālā zona ir veselības zona. Tai jābūt gaišai un tīrai. Parūpējaties par to, lai bērnistaba būtu spoži apgaismota. Piemēram, kristāla lampas kupols laidīs cauri gan saules, gan elektrisko gaismu, piepildot istabu ar varavīksnes atspulgiem. Tāds apgaismojums radīs gaišu enerģiju.

Nav grūti iedomāties, ka bērnistabā nedrīkst būt tumši kakti. Gaismas avotu bloķēšana, tai skaitā dabīgu gaismas avotu, pēc fen šui speciālistu domām, rada problēmas ar veselību, pašsajūtas pasliktināšanos un fizisku diskomfortu.

Krāsas, kas uzlabo garastāvokli

Bērniem patīk sulīgas un aktīvas krāsas. Fen šui valodā viss aktīvais saucas Jaņ, savukārt, viss pasīvais- Iņ. tāpēc bērnistabu labāk veidot Jaņ krāsās: nokrāsojiet atbilstošas sienas vai uzlīmējiet tapetes, piemeklējiet krāsainas mēbeles vai pielieciet pie sienas jautrus plakātus (gleznas).

Ja istabā dzīvo maza meitene, sienas jākrāso siltajos toņos (oranžā, bēšā), savukārt, ja tur dzīvo zēns- aukstajos toņos (zilā, pelēkā). Bērniem līdz septiņu gadu vecumam vispār nav ierobežojumu krāsu daudzveidībai istabā, viņi var gulēt arī stiprā Jaņ atmosfērā.

Mazulim pieaugot, jāpievērš uzmanība sekojošiem fen šui speciālistu ieteikumiem: bērni- balta krāsa, ģimene- zaļa, zināšanas- zila, bagātība- violeta, karjera- melna, laulība un attiecības- rozā, slava- sārta, veselība- dzeltena, jaunu lietu uzsākšana- pelēka. Un visas šīs krāsas nav nejaušas.

Labvēlīgi jūsu bērna vispārējo stāvokli ietekmē gaiši un maigi bērnistabas toņi. Taču daži koši akcenti nekad netraucēs. Spilgti zili rakstāmpiederumi uz galda (zilais ir zināšanas), zaļš pleds vai sega uz gultas utt. Tālākais jau atkarīgs no jūsu fantāzijas. Taču vienmēr atceraties! Ja mazulis ir hiperaktīvs- dodiet priekšroku maigiem toņiem un aizvāciet no istabas kustīgus priekšmetus, kas zemapziņas līmenī bērnam vienmēr liks būt kustībā, neļaujot ne mirkli nosēdēt uz vietas.

Noderīgi

Labi, ja bērna istabā būs daži istabas augi- tie gan attīra gaisu, gan arī labvēlīgi iedarbojas uz enerģētiku. Tikai jāņem vērā, kuri augi piemēroti bērnistabai. Vērojot augu attīstību, arī bērns pats augs un mainīsies.

Pirmajā brīdī var šķist, ka viss ir diezgan sarežģītu un nereāli, tomēr...ja nedaudz aizdomāsities, viss ir iespējams. Pat, ja kaut kas ir neiespējami, pacentieties izdarīt tā, lai bērnistaba būtu maksimāli pietuvināta ideālajam Fen šui variantam.
Jo bērni taču mums ir viss!