Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:121, Did:0, useCase: 3


Trenažieru zāle mājas apstākļos - vai tas ir iespējams?

Redakcija
Redakcija

Vēlies uzturēt sevi formā, taču nevari atļauties regulāru trenažieru zāles apmeklējumu? Varbūt gluži vienkārši Tev nepatīk trenažieru zāles kņada un citu cilvēku klātbūtne treniņa laikā? Ir laiks izveidot pašam savu trenažieru zāli mājas apstākļos!

Atrodi piemērotu vietu

Sākumā jāizlemj, kura vieta mājoklī varētu būt piemērota trenažieru zāles izveidei. Tas, cik daudz vietas nepieciešams, atkarīgs no Taviem mērķiem – ja, piemēram, grasies ierīkot smagsvarus, Tev noteikti būs nepieciešama atsevišķa telpa. Lielisks variants ir pagrabs, kur ir cieta virsma, vēsums un pietiekami liela platība – viss, kas nepieciešams. Ja tomēr grasies ierīkot vietu vingrošanai, labākā opcija ir dzīvojamās istabas vai guļamistabas stūris.

Izvēlies nepieciešamo aprīkojumu

Kad jūties motivēts, var būt vilinoši nopirkt teju vai visu pieejamo aprīkojumu, taču sākumā jāsaprot savas vajadzības – ne vienmēr mājās nepieciešams izvietot visu, kas atrodams trenažieru zālē. Pašreiz veikalos sporta aprīkojums pieejams ļoti plašā izvēlē, līdz ar to katrs var atrast sev ko piemērotu. Padoms - sāc ar pāris elementiem, ar laiku centies saprast, kas Tev trūkst un papildini savas trenažieru zāles klāstu! Daži elementi, kas varētu noderēt trenažieru zālei mājas apstākļos:

● Vingrošanas paklājiņš

Vingrošanas paklājiņš novērš slīdēšanu un noder daudz un dažādu vingrojumu veikšanai – gan jogai, gan izturības treniņiem, gan vienkārši, lai izstaipītos. Lai būtu drošs, ka izvēlētais vingrošanas paklājiņš ir piemērots, pārliecinies, vai tas ir pietiekami liels (garumā un platumā) un ērts (nespiež, neslīd prom).

● Hanteles

Arī hanteles noder daudz un dažādu vingrojumu veikšanai, tomēr ielāgo – piemērotākās hanteles atšķiras atkarībā no vingrojumiem, prasmju līmeņa un fiziskajām spējām. Sākumā ieteicams iegādāties vieglākas, iesācēju hanteles, ar laiku tās aizstājot ar smagākām.

● Fitnesa gumijas

Fitnesa jeb pretestības gumijas ir neatņemama trenažieru zāles sastāvdaļa – tās padara vingrojumus efektīvākus. Arī šajā gadījumā sākumā ieteicams iegādāties elastīgākas, iesācēju gumijas, ar laiku tās aizstājot ar stingrākām.

● Trenažieris

Kas gan ir trenažieru zāle bez vismaz viena kvalitatīva trenažiera? Arvien vairāk cilvēku izvēlas izvietot trenažierus savā mājoklī, tādējādi var trenēties kaut skatoties iemīļoto seriālu vai filmu. Viena no sportistu iecienītākajām izvēlēm ir kardio trenažieri, kas veicina normālu sirds darbību, stiprinot izturību, turklāt šādi trenažieri ir universāli un mājoklī neaizņem daudz vietas. Tie var būt dažāda tipa trenažieri, piemēram, skrejceliņi, eliptiskie trenažieri, steperi, velotrenažieri – viss atkarīgs no Taviem fitnesa mērķiem!

● Masāžas paklāji, ruļļi, bumbas

Pēc kārtīga treniņa noteikti noderēs masāžas paklāji, ruļļi un/vai bumbas, kas palīdzēs atbrīvot muskuļus. Pašreiz ļoti aktuāli ir akupunktūras paklājiņi, kas mazina stresu, noņem muguras un kakla sāpes.

Sastādi vingrojumu programmu

Viens no ieguvumiem, dodoties uz maksas trenažieru zāli – sporta treneris, kas izstāsta un iemāca dažādus vingrojumus. Pateicoties interneta resursiem, mūsdienās teju visu nepieciešamo informāciju iespējams iegūt bez maksas, tai skaitā treniņu programmas, tādējādi mājas apstākļos iespējams izveidot pilnvērtīgu trenažieru zāli.

Kad esi apņēmies izveidot trenažieru zāli mājas apstākļos un nu vēlies sākt trenēties, izmanto šos resursus, smelies iedvesmu un sastādi savu vingrojumu programmu! Dažādus vingrojumus un pat pilnas programmas vari atrast vietnē Youtube.com, savukārt ar vērtīgiem padomiem dažkārt sporta entuziasti un treneri dalās sociālajā medijā Instagram un Facebook!

Kā redzi, izveidot trenažieru zāli mājas apstākļos ir iespējams – nepieciešams vien nedaudz pacietības! Visu nepieciešamo sportam atradīsi interneta veikalā Xnet.lv – plašā klāstā hanteles un viss cits, lai ierīkotu trenažieru zāli mājas apstākļos. Lai izdodas!