Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


Mājokļa remonta plānošana: 5 noderīgi padomi

Redakcija
Redakcija

Mājokļa remonts ir komplicēts process, kur ir jāņem vērā visdažādākie aspekti - gan budžets, gan veicamie darbi un arī meistaru piesaiste, kur tas ir nepieciešams. Ja arī Jūs domājat par mājokļa remontu, noderīgi būs padomi, kas ļaus sagatavoties un sasniegt vēlamo rezultātu pēc iespējas labāk un mierīgāk.

1. Izveidojiet darāmo darbu sarakstu

Pirmais solis ir izvērtēt esošo situāciju un sastādītu darāmo darbu sarakstu. Tas Jums palīdzēs sastādīt remonta plānu, aprēķināt budžetu, laikus sarunāt meistarus, kā arī iegādāties nepieciešamos instrumentus un materiālus.

2. Nosakiet budžetu

Nākamais solis ir budžeta noteikšana. Plānojot budžetu, neaizmirstiet arī par neparedzētiem tēriņiem, kas noteikti radīsies. Šim nolūkam atveliet vismaz 10 % procentus no paredzētajām izmaksām.

Tāpat ņemiet vērā arī netiešās remonta izmaksas, piemēram, lielākus benzīna izdevumus, ja ir jābrauc pēc materiāliem, biežākas maltītes ārpus mājas, nakšņošanas izdevumus, ja remonta laikā paliekat kur citur u.c.

Ja aprēķinot visas gaidāmās izmaksas, saprotat, ka ar saviem līdzekļiem vien nepietiks, noderēt var kredīts no VIASMS.lv. Pirms aizdevuma noformēšanas gan svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

3. Veiciet izpēti

Gatavojoties remontam, ir svarīgi zināt, ar ko rēķināties, īpaši, ja šī ir pirmā reize, kad plānojat lielākus labiekārtošanas darbus.

Runājiet ar draugiem un radiniekiem, kuri nesen ir veikuši remontu. Uzziniet, kāda bija viņu pieredze un ar kādām grūtībām viņi saskārās. Tas ļaus Jums izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem un liekām izmaksām.

4. Nolīgstiet uzticamus meistarus

Runājot par meistariem, svarīgi ir piesaistīt labus sava aroda pratējus, kuri spēs īstenot Jūsu ieceres un ieteikt labākos risinājumus. Izvēloties meistarus, iepazīstieties ar atsauksmēm. Un, pats svarīgākais, veiciet šo soli laicīgi, jo labi speciālisti ir ļoti noslogoti.

5. Nosakiet termiņus

Plānojot remonta termiņus, ņemiet vērā gan darāmo darbu sarakstu, gan meistaru pieejamību. Tāpat rēķinieties arī ar svētku dienām un citiem svarīgiem notikumiem, kā dēļ remonts var aizkavēties.

Lai darbi ritētu uz priekšu raiti, svarīgi noteikti aptuveno termiņu, līdz kuram remontu plānots pabeigt. Tomēr ir svarīgi, lai tas būtu reālistisks.