Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:18, Did:0, useCase: 3


Vannas istabas remonts - 5 noderīgi ieteikumi

Redakcija
Redakcija

Vannas istaba ir viena no mājokļa svarīgākajām, ja pat ne pati svarīgākā telpa – tā ir vieta, kur varam atpūtināt prātu un ķermeni no ikdienas skrējiena, kā arī sagatavoties un uzlādēties ar pozitīvu enerģiju, pirms dodamies ikdienas darīšanās. Lai atrašanās vannas istabā būtu patīkama, svarīgi, lai telpa būtu estētiska un funkcionāla.

Plānojat remontēt vannas istabu? Lai Jūs spētu izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem, pārtērēšanās un citiem remonta šķēršļiem, esam apkopojuši 5 noderīgus padomus, kuri atvieglos vannas istabas remonta procesu!

Nosakiet remonta budžetu

Vannas istabas remonts nav lēts prieks, turklāt remonta procesā ir pavisam viegli pārtērēties, tādēļ sākumā nosakiet remonta budžetu! Lai remonta procesā patiesi varētu iekļauties noteiktajā budžetā, nosakiet to reālistisku – izpētiet būvniecības materiālu veikalu cenas; nepieciešamo remonta speciālistu pakalpojumu cenas; apdomājiet visu remontam nepieciešamo.

Ņemiet vērā, ka budžets nebeidzas vien ar flīžu, tualetes poda, vannas vai dušas un izlietnes skapīša iegādi! Vannas istabas remonts nozīmē daudz vairāk – tam nepieciešami daudz un dažādi būvmateriāli, un nereti kvalitatīvi būvmateriāli var izmaksāt pat vairāk nekā mēbeles.

Izveidojiet plānu

Lai būtu drošs, ka gala rezultātā vannas istaba apmierina visas Jūsu ģimenes vēlmes un vajadzības, izveidojiet plānu! Lieliska ideja ir sarīkot ģimenes sapulci, kopīgi nosakot, kādas funkcijas sagaidāt no izremontētās telpas. Kā vannas istaba tiks izmantota? Kādu vēlaties to redzēt? Lai atvieglotu šo uzdevumu, iesakām par vannas istabu domāt kā par trīs zonām:
● Tualetes zona;
● Dušas kabīnes vai vannas zona;
● Izlietnes zona.
Detalizēti apspriediet katru no šīm zonām! Remonta procesu pamatīgi atvieglos plāns, kurā esat konkrēti noteicis, kur, ko un kā izvietot. Plānam nav jābūt profesionālam – to varat ar brīvu roku uzskicēt uz papīra lapas.
Izvēlieties – dušas kabīne vai vanna?

Mūžīgais jautājums, veicot vannas istabas remontu – ko izvēlēties? Dušas kabīni vai vannu? Meklējot atbildi uz šo jautājumu, iesakām uz to raudzīties galvenokārt praktiski. Ja vannas istaba ir maza un nepieciešams taupīt vietu, izvēlieties dušas kabīni, savukārt, ja vannas istaba ir plaša, noteikti izvēlieties vannu. Ja nevarat izšķirties par labu ne vienam, ne otram variantam, ir lielisks risinājums – ierīkot abus! No finansiālā aspekta dušas kabīnes un vannas iegādes un ierīkošanas izmaksas ir ļoti līdzīgas.

Izvēlieties dizainu

Vannas istabas dizaina atjaunošana netiek veikta bieži, tādēļ svarīgi, lai tiktu izveidots dizains, kas atbilst ne tikai tendencēm šobrīd, bet ilgtermiņā. Ilgtermiņa panākumu atslēga ir vienkāršība – viendabīgi toņi, vienkārši dekori, funkcionālas mēbeles. Nekad nekļūdīsieties, ja dosiet priekšroku gaišām krāsām, kas padarīs vannas istabu plašāku, noslēps ūdens piļu nospiedumus, ziepju un kaļķakmens nogulsnes.

Atcerieties, ka flīzes ir ne tikai praktisks, bet arī dekoratīvs elements, ar kuru varat izcelt vienkāršo dizainu, izvietojot, piemēram, rakstainas grīdas flīzes. Ja jūtat, ka dizaina izstrāde nav Jūsu stiprā puse un zināt, kādu vēlaties redzēt vannas istabu pēc remonta, laba ideja ir vērsties pēc padoma pie interjera dizainera.
Necentieties visu paveikt paša spēkiem

Varētu šķist, ka remonta pakalpojumi ir dārgi, tomēr patiesībā tas var palīdzēt ietaupīt finanses, jo, lai sasniegtu vēlamo rezultātu paša spēkiem, bieži vien tiek iztērēts vēl vairāk.

Necentieties visu paveikt paša spēkiem – ne vienmēr varam būt zinoši visās jomās! Veicot vannas istabas remontu, īpaši svarīgi ierīkot kvalitatīvu ventilāciju, kanalizāciju un cauruļvadus, nereti arī elektrību, tādēļ, ja tajā neorientējaties, labāk neriskējiet! Atcerieties, ka skopais maksā divreiz, tādēļ, ja plānojat izmantot profesionāļu palīdzību, izvēlieties meistarus ļoti rūpīgi – apskatiet citu cilvēku atsauksmes un nekautrējieties aprunāties ar meistaru, kā arī lūgt paveikto darbu piemērus!

Kopumā vannas istabas remonts prasa ievērojamu finansiālu ieguldījumu, un ne visi to spēj paveikt par paša līdzekļiem. Tomēr omulīga un funkcionāla vannas istaba ir svarīga ikvienam! Ja arī Jūsu plānā ir vannas istabas remonts, savukārt šobrīd nav pieejamas brīvas finanses vai nedaudz pietrūkst, iespējams, var noderēt naudas kredīts. Vairāk par to varat uzzināt šeit.

Ferratum.lv pieejams arī kredīts mājokļa labiekārtošanai vai remontam. Atcerieties, ka ikviens kredīts nozīmē nopietnas saistības, kas var radīt finanšu slogu, tādēļ, pirms aizņematies, rūpīgi izvērtējiet savas iespējas kredītu atmaksāt!