Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


Tests: Kā saprast, ka esi līdzatkarīgās attiecībās

Redakcija
Redakcija

Attiecības ar manipulatoru nozīmē upura emocionālo atkarību no viņa, un tā var izpausties dažādos veidos: sākot ar “es nevaru viņu aizmirst” līdz “viņš noteikti nemīl mani, bet nelaiž vaļā”. Saprast, ka nav runa par neatbildētu mīlestību, bet gan par destruktīvu, pārmērīgu emocionālu pieķeršanos, palīdzēs šis tests.

Izlasi apgalvojumus un atzīmē tos, kas attiecas uz tevi:

• Tu nevari iedomāties, kā dzīvosi bez atkarības objekta, netici, ka bez viņa iespējama laimīga dzīve. Doma, ka jūsu attiecības varētu beigties, ļoti biedē.

• Tevi vajā uzmācīgas domas - gan par pašu manipulatoru (kur viņš atrodas, ko dara, ar ko ir kopā), gan par iespējamo šķiršanos. Var rasties patoloģiska greizsirdība, kas izraisa sociāli nepieņemamu uzvedību (izsekošana, skandāli, histērija).

• Tava ierastā uzvedība ievērojami mainās. Mainās ieradumi, pasaules uzskats, atsakies no personīgajām robežām, pazemo sevi, lai tikai izdabātu partnerim. Komunikācijas loks sašaurinās, mainās hobiji un vaļasprieki (visbiežāk - uz manipulatora hobijiem). Tu ar grūtībām atpazīsti sevi.

• Kad atkarības objekts neatrodas tuvumā, ciet no “abstinences sindroma”, ko pavada skumjas, izmisums, depresija, bailes no nākotnes, psihosomatiskas izpausmes (ķermeņa vājums, trīcošas rokas, sāpes). Visi šie simptomi izzūd, kad satiec manipulatoru.

• Tu centies burtiski saplūst ar atkarības objektu, piederēt tikai viņam, visā kontrolēt, būt tuvumā 24 stundas diennaktī.

• Tas, kas agrāk iepriecināja, tagad neizraisa emocijas. Spēj priecāties tikai atkarības objekta klātbūtnē.

• Ja partneris tevi ekspluatē vai māna (krāpj, sit, apzog), tu izdomā attaisnojumus, kas it kā racionāli izskaidro viņa izturēšanos. Varbūt pat vaino sevi notiekošajā (“Es kaut ko izdarīju nepareizi”, “man jāmainās”).

Jo vairāk atbilžu “jā”, jo asāka ir atkarības problēma.

Atceries, ka gandrīz jebkura atkarība, kā piemēram, totalizatori vai citas azartspēles, ir saistītas ar līdzatkarību. Biežām nekā retāk tā nav tikai konkrētā indivīda problēma, bet arī viņa līdzcilvēku problēma. Pārliecinies, ka neesi daļa no tās!