Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:380, Did:0, useCase: 3


8 lietas, kas jāņem vērā, ja partneris ir empātisks

Redakcija
Redakcija

Ko dzīvē nozīmē attiecības ar empātu (cilvēks, kam piemīt empātija – prasme iejusties cita cilvēka vietā, saprast viņa domas un jūtas)? Vispirms jau to, ka attiecības ar šādu cilvēku pārsteidzoši atšķirsies no pārējām. Kas tad jāņem vērā, ja partneris ir empātisks?

Attiecības ar empātu ir gan brīnišķīgas, gan izaicinoši sarežģītas, tās noteikti nav vienkāršas. Lieliskas, jo būtu grūti atrast citu tik iejūtīgu un gādīgu partneri. Grūtas - jo šādi cilvēki ir jūtīgi un tāpēc daudzus dzīves mirkļus uztver saasināti. Viņi ir viegli ievainojami, trausli un pret viņiem jāizturas diezgan uzmanīgi un saudzīgi.

1. Viņam vajadzīgs laiks sev

Empātiem attiecības ir ļoti svarīgas. Kopā ar kādu, kurš viņu mīl, ciena un pieņem tādu, kāds viņš ir, šāds cilvēks vienkārši uzplaukst. Tomēr viņi "absorbē" partnera enerģiju un emocijas, un, lai nepārslogotu sevi un spētu atjaunot spēkus, viņiem nepieciešamas pauzes un laiks sev. Personīgā telpa viņiem nav greznība, bet dzīves nepieciešamība, un šīs viņu tiesības jāciena un jāņem vērā.

2. Saskarsmē ar viņu jābūt maksimāli delikātam

Empāti parasti divreiz apdomā, pirms ko saka vai dara, jo baidās netīšām aizskart vai aizvainot un to pašu sagaida arī attiecībā pret sevi. Tāds cilvēks ir viegli ievainojams, tai skaitā ar kritiku vai rīcības novērtējumu, un viņam nebūs viegli atgūties: viņš ilgi pārdzīvos.

3. Viņš nevar paciest virspusēju attieksmi

Lai viņu saprastu, ir vajadzīga liela empātija. Viņš ir patiesi dziļa personība un uztver pasauli neparasti smalki un saasināti. Viņš visu pārdzīvo ar "maksimālo ātrumu", ieskaitot mīlestību. Vai kādreiz esi iemīlējies tā, ka jūti katru sava ķermeņa šūnu, jūties kā septītajās debesīs? Tā iemīlas empāts.

4. Viņam vajag, lai tu viņam ticētu.

Lielākā daļa šo cilvēku ir ļoti radošas personības, kas sapņo, fantazē un iztēlojas vīzijas. Lai gan šādam cilvēkam ir noderīgi būt attiecībās ar kādu, kurš stingri stāv ar kājām uz zemes, tikpat svarīgi, lai partneris atbalstītu un ticētu, ka viņam viss izdosies.

5. Ļauj viņam brīvi izteikt emocijas

Empāti jūt – daudz un dedzīgi - un nevar vienkārši “atlaist” situāciju, pat ja viņiem tā būtu labāk. Nemēģini to mainīt savā partnerī. Nesaki, ka viņš ir pārāk jūtīgs vai visu ņem pārāk tuvu sirdij.

Viņš jau zina šīs savas īpatnības. Viņš vienkārši nespēj citādi. Turklāt viņš pats ir visstingrākais sevis kritiķis, un nosodot tu situāciju tikai pasliktināsi. Labākais, ko vari darīt, ir atbalstīt sarežģītā situācijā, nomierināt, parādīt, ka esi viņa pusē. Viņš būs par to pateicīgs.

6. Nespied viņu komunicēt ar citiem, ja viņš to nevēlas

Daudziem empātiem patīk komunicēt ar apkārtējiem, taču, tā kā viņi ir pārāk uzmanīgi pret citiem un to vajadzībām, viņus pārņem citu noskaņojums un viņi seko, lai tikai kādam nenodarītu pāri. Šis process atņem daudz enerģijas un spēka. Ja partneris nevēlas kur doties un komunicēt ar kādu, vajadzētu cienīt šo nevēlēšanos. Nekā personīga - visticamāk, viņam vienkārši "jāuzlādē akumulators".

7. Nekad nemelo viņam

Protams, vari mēģināt samelot, un viņš varbūt pat spēlēs tev līdzi, izliekoties, ka ir noticējis, bet patiesībā viņš uzreiz sajūt viltu un atpazīst melus. Ja vēlies izvairīties no konfliktiem, saki visu, kā ir, bet dari to maigi, delikāti.

8. Saudzē viņu - viņš jau tā bieži par kaut ko pārdzīvo un ir noraizējies

Nevienlīdzība, apkārtējās pasaules netaisnība - empāti uztraucas par lietām, par kurām lielākā daļa no mums pat nedomā. Viņš darīs visu iespējamo, lai aizsargātu tevi un tavas jūtas. Šāds cilvēks citu intereses nostāda augstāk par savām, kas nozīmē, ka tev nevajadzētu uztraukties, ka viņš varētu tevi pievilt, pazust bez paskaidrojumiem vai citādi sāpināt.

Tev ar viņu jābūt pēc iespējas saudzīgākam - kā pret radību no citas planētas, kurai mūsu klimats nav īpaši piemērots.