Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:287, Did:0, useCase: 3


6 iemesli, kāpēc vīrieši pazūd bez paskaidrojumiem

Redakcija
Redakcija

Šķiršanās gandrīz vienmēr ir sāpīgs process. Taču, ja tevi pamet, nepaskaidrojot, kas noticis, ir īpaši grūti samierināties ar nezināmo. Moka ne tikai sāpes un aizvainojums, bet arī jautājumi, kas paliek neatbildēti. Kas varēja izprovocēt situāciju un kā ar to tikt galā?

Iespējams, jūs iepazināties pavisam nesen, bet jau esat kļuvuši tuvi. Tev nav šaubu: attiecības ir dārgas abiem. Taču pēkšņi viņš pārtrauc atbildēt uz tavām īsziņām un zvaniem.

"Lai cik pārsteidzoši tas varētu šķist, pašā attiecību sākumā to izjukšana var mūsu dvēselē atbalsoties daudz sāpīgāk nekā ilgāku attiecību laikā," saka psiholoģe un ģimenes terapeite Darlene Lancer. "Kad mūsu jūtas vēl tikai uzliesmo, mēs idealizējam partneri. Ja attiecības attīstītos, tās pārietu reālas viens otra pazīšanas un pieņemšanas stadijā. Tā vienmēr rada neizbēgamus konfliktus, kurus cilvēki vai nu iemācās pārvarēt, vai arī to nedara un izšķiras. Tomēr šajā gadījumā viņi vismaz saprot, kāpēc nevarēja būt kopā un kas pamudināja otru pazust."

Kad visi mūsu sapņi un fantāzijas, kas saistītas ar nākotni, vienā mirklī sabrūk, tas vienmēr sāp. It īpaši, ja labākajā gadījumā saņēmi neko nepaskaidrojošu ziņu: "Atvaino, bet mēs vairs neredzēsimies." Kāpēc tā varētu notikt?

1. Viņš izvairās no nepatīkamas sarunas

Ir cilvēki, kuri baidās no jebkādām emocionālām sadursmēm, kas neizbēgami attiecībās var rasties. Saprotot, ka paziņojums par šķiršanos netiks uztverts ar prieku, viņi vispār izvairās no konflikta situācijas. Atklātu nerunāšanu par savu lēmumu viņi bieži attaisno tā, ka gribot saudzēt otra cilvēka jūtas. Patiesībā cilvēka atstāšana neziņā un nesapratnē ir vēl daudz nežēlīgāka rīcība.

2. Viņš baidās no satuvināšanās

Par sevi nepārliecināts cilvēks neapzināti baidās: laika gaitā tu attiecībās vilsies un tādējādi liksi ciest viņam. Viņš pazūd tieši tajā brīdī, kad sāk rasties jūtas pret tevi. Emocionālās atkarības sajūta, kas saistīta ar tuvām attiecībām, dažādu iemeslu dēļ biedē šādus cilvēkus, un viņi dod priekšroku nemaz nesatuvināties.

3. Viņš vienlaikus satiekas ar vēl citām

Kamēr tu biji pārliecināta, ka “tas ir nopietni”, partneris rakstīja īsziņas vai gāja uz randiņiem ar citām. Viņš varēja vienkārši piemirst atbildēt uz tavām ziņām, jo bija aizrāvies ar ko citu. Kad saprata, ka ilgu laiku atstājis tevi bez atbildes, jau bija neērti taisnoties un visu paskaidrot.

4. Viņš spēlējas ar tevi

Dažiem cilvēkiem ar narcistiskām iezīmēm attiecības galvenokārt saistītas ar sava Ego apliecināšanu. Viņi var būt šarmanti, apburt kā iejūtīgi un uzmanīgi sarunu biedri, būt virtuozi mīlnieki. Tomēr tas viss tikai līdz brīdim, kad viņi jūt, ka emocionāli esi nonācis viņu varā, un tagad viņi var izbaudīt tavu atkarību. Pēc tam viņi pazūd, viegli pārejot pie jauna upura.

5. Viņam ir depresija

Varbūt viņš pēkšņi zaudējis darbu vai saslimis, tas viņu izsita no ierastā dzīves ritma, bet viņam ir grūti tev atzīties tādos pārdzīvojumos. Vai varbūt tu satikies ar kādu, kuram jau bija depresija - dažiem cilvēkiem izdodas uz laiku nomaskēt nomākto garastāvokli, un jaunas attiecības var nedaudz paaugstināt viņu dzīves tonusu. Kad viņš atkal netiek galā ar situāciju, pazūd vēlme un spēks turpmākajām tikšanās reizēm.

6. Viņš nejūtas ar tevi labi

Viņš varēja tevī pamanīt tādu rakstura īpašību izpausmes, kuru dēļ viņš šķīrās no bijušās partneres. Piemēram, mēģinājumi iejaukties viņa personiskajā telpā, kas izpaužas kā pārāk uzstājīgas ziņas vai zvani. Iespējams, viņu pievilina un vienlaikus biedē tavs skaistums un seksualitāte - viņš baidās nebūt atbilstošs partneris.

Ko darīt, ja esi nonākusi tādā situācijā

Atzīt notikušo

Viņš nolēma pārtraukt attiecības, un šī fakta pieņemšana šobrīd ir daudz svarīgāka nekā mēģinājums saprast, kāpēc viņš to darīja. Ar savu rīcību viņš parādīja, ka neciena tavas jūtas un nespēj atklāti apspriest problēmas, bez kurām nav iedomājamas pilnvērtīgas attiecības.

Ļauj sev izrādīt jūtas

Dod sev laiku, lai izdzīvotu dabiskās emocijas - aizvainojums, rūgtums, dusmas, taču atvēli tam tikai noteiktu laiku. Tavas dusmas ir svarīgs un dabisks pārdzīvojumu posms, taču neļauj tām pārāk ilgi pārņemt sevi. Tā tu nekad emocionāli netiksi vaļā no šī cilvēka, lai gan fiziski viņš jau sen būs aizgājis no tavas dzīves.

Nevaino sevi

Vissvarīgākais ir saprast, ka notikušais nav tava vaina. Pazušana bez paskaidrojumiem raksturo (ne tai labākajā veidā) otru cilvēku, nevis tevi. Pat ja viņš neatrada tevī tās īpašības, kuras meklēja, tas nenozīmē, ka tu nespēsi piesaistīt citu cilvēku, kuram tu kļūsi patiesi dārga.

Nemeklē kontaktu

Ja plāno satikties un lai ko tas nemaksātu gūt notikušā izskaidrošanu, padomā: vai saņemsi patiešām godīgu atbildi? Dažreiz cilvēks nevar pilnībā izskaidrot iemeslus ne tikai tev, bet arī pats sev, jo nespēj izprast savas jūtas. Vai ir jēga padziļināt traumu un otrreiz pārliecināties - attiecību turpinājuma nebūs?

Un pats galvenais - ļoti drīz tu sapratīsi: cilvēks, kurš pašā attiecību sākumā izrīkojās ar tevi tik gļēvi, nekļūstot par dzīves līdzgaitnieku, patiesībā tā pasniedza tev dāvanu.