Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:447, Did:0, useCase: 3


Mīlestības hipnoze

Redakcija
Redakcija

Vīrieši dažkārt negatīvi reaģē uz tiešiem lūgumiem un faktu konstatēšanu, jo tie neatstāj iespēju pašiem pieņemt lēmumus. Arī sievietes ne jau visas padevīgi piekrīt, bet gan labprāt pastrīdas pretī. Palīdzēt panākt savu (vai varbūt – pamanīt, ka pret tevi tiek lietoti) var psihoterapeita un hipnozes speciālista M. Ēriksona atklātie nedirektīvās iedvešanas paņēmieni. Aplūkosim, kā tos var pielietot romantiskās attiecībās. Paņēmieni palīdzēs vēl vairāk nostiprināt jūsu attiecības un pārliecināt partneri, ka nevar būt labākas par tevi!

Vispirms jāveic “augsnes sagatavošana”. Ieņem tādu pašu pozu kā partneris. Mēģini elpot un kustēties tādā pašā ritmā. Tavam balss tempam un tembram jābūt līdzīgiem kā sarunu biedram. Piemēram, viņš runā lēni un stiepti, mēģini nedaudz "parunāt viņa valodā". Bet dari to uzmanīgi un pamazām, lai sarunu biedrs nepamanītu krasas izmaiņas tavā uzvedībā. Parunājiet par vispārīgām tēmām, par kurām jums ir pilnīga saskaņa. "Citē" dažus viņa izteikumus.

Šādus paņēmienus labāk vispirms izmēģināt uz draugiem. Mēģini kaut ko no viņiem iegūt: palīdzību darbā, tasīti kafijas, komplimentu, ielūgumu uz vakariņām. Tad izmēģini šīs metodes uz mīļoto cilvēku. Tavs mērķis var būt maigu jūtu uzplūdi pret tevi, piekrišana kaut kam utt.

Izvēle bez izvēles. Piemēri: “Vai tu man piezvanīsi rīt vai šajā nedēļas nogalē?" – cilvēkam formāli tiek dota izvēles iespēja, bet fakts, ka viņš piezvanīs, nav apšaubāms. "Mēs dosimies uz teātri vai pastaigāsimies parkā, kā teiksi, mīļais?" (bet mājās noteikti nesēdēsim). "Nez, kāpēc tu šodien esi tik romantisks un seksīgs?" - tiek uzdots jautājums "kāpēc?", bet fakts, ka viņš šodien tāds ir, netiek apšaubīts. Tagad cilvēks neapzināti atbildīs šim tēlam.

Saki "jā". Lai cilvēks piekristu kaut kam, par ko vēl šaubās, vispirms jāsaka 3-4 frāzes, uz kurām pavisam noteikti atbilde būs "jā", lai viņa zemapziņa noskaņotos piekrist. Modrība tiek nedaudz iemidzināta un cilvēks atbild ar "jā" uz piekto (tev svarīgo) apgalvojumu. Piemērs: "Mēs esam kopā jau pusgadu... Tuvojas vasara... Mēs daudz strādājām... Un sapņojām atrasties pie jūras... Tagad ir pienācis laiks beidzot doties pie jūras!"

Ievietota frāze. Vajadzīgā frāze tiek ievietota garā paplašinātā teikumā un tiek izcelta ar pauzēm un balsi (piemēram, izteikta skaļāk, lēnāk, skaidrāk). Piemērs: “Šodien noskatījos filmu, ļoti interesanta. Tur bija tik spraigs sižets! (Tad seko "aizpļāpāšana", kas iemidzina modrību, piemēram, sižeta detaļas). Bet filmas varone vienmēr atkārtoja: (pauze) "Mēs esam radīti viens otram!" (Pauze). Un pēc tam notika..." Izceltā frāze nonāk zemapziņā (ja, protams, neizraisa acīmredzamu sarunu biedra protestu un ievietošana veikta labi).

Retoriski jautājumi, banalitātes. Tu vēlies saņemt dāvanā gredzenu un esi pārliecināta, ka vīrietis tevi uzskata par "savu" (viņš pats tā ir izteicies)? Tad tu jautā: "Kāpēc, kad vīrietis uzskata sievieti par savu, viņš vienmēr dāvina gredzenu?" Tu vēlies pārbaudīt, kāda saimniece ir tava izredzētā: “Nez, kāpēc tiek uzskatīts, ka ceļš uz vīrieša sirdi iet caur vēderu? Lai gan, iespējams, tā ir taisnība... Un sieviete, kura vēlas iepriecināt savu vīrieti un likt viņam vēl vairāk iemīlēties, cenšas pagatavot ko īpašu vai vienkārši garšīgu, piemēram, pīrādziņus!"

Metafora. Piemērs: tu vēlies noskaņot partneri uz mīlas rotaļām. Paskaties partnerim acīs un noslēpumaini pasmaidi, runā lēni, izjusti, izcel vajadzīgos vārdus: “Zini, es šodien devos uz kafejnīcu. Tur es apsēdos uz ādas dīvāna. Viņš bija tik ciets un stingrs. Bija lieliski uz tāda sēdēt. Blakus stāvēja galdiņš, kas pārklāts ar tik mīkstu, maigu, taustei patīkamu audumu. Logs bija atvērts, aizkari plivinājās, un es it kā sajutu vēja skūpstu. Man atnesa ļoti garšīgu kafiju, tik eksotisku un aromātisku. Un saldu kūku. Es to izbaudīju!"

Apjukums. Izdarīt vai pateikt ko tādu, ko šajā situācijā negaida, sagraujot stereotipu un uz dažām sekundēm (kamēr tiek apstrādāta informācija) ievedot cilvēku transā. Šajās dažās sekundēs var viņam nodot informāciju ar skatienu (ļoti vilinošu, seksīgu, iemīlējušos utt.) vai ar vārdiem: "Mēs esam lielisks pāris!"

Piemērs: (sievietēm) pastiept roku skūpstam un, neļaujot tam pieskarties ar lūpām, atraut. Sakot: "Ļauj man noskūpstīt tevi uz vaiga", stiepties pie vaiga un negaidīti noskūpstīt uz lūpām. Daži cilvēki rada apjukumu citos ne tikai ar negaidītām darbībām, bet arī ar tēla un uzvedības neatbilstību. Piemēram, “mīlīgas meitenes” tēlā cirst malku vai smēķēt cigāru, “karalienes” tēlā pienest vīrietim čības. Laulību afēristi izmanto paņēmienu: "mačo" un "kovboja" (kas sievietei ir ļoti seksuāli pievilcīgs) tēlā sāk izdarīt spiedienu uz žēlumu, piemēram, runāt par savām neveiksmēm un grūtībām. Un sieviete nekavējoties mēģina viņu glābt, nejūtot melus! Mūsu smadzenes, tāpat kā dators, "uzkaras" uz dažām sekundēm, kad mēs redzam vai dzirdam kaut ko, kas neatbilst parastajiem stereotipiem. Un, kamēr smadzenes "uzkārušās", jebkura informācija tajās nonāk bez jebkādas "aizsardzības".

Negaidīta saskarsmes pārtraukšana – pēkšņa došanās prom vai sarunas pārtraukšana “visinteresantākajā vietā” liek cilvēkam atkal un atkal domāt par tevi. Ieintriģē viņu ar kaut ko un uz brīdi pazūdi. Aiziešanas iemeslu nav grūti izdomāt: “Ak, atcerējos, steidzama lieta”, “Man piezvanīja un man nu jāskrien” utt.

Ir vēl viens ļoti svarīgs noteikums - pirmajos randiņos atvadies, kad interese par tevi vislielākā, un tad par tevi paliks visbrīnišķīgākais iespaids. Pat ja vēlies turpināt sarunu un runāt par visu uzreiz, ieklausies šajā ieteikumā. Negaidi, kamēr randiņa partneris sāks atslābināties un jau nedaudz garlaikoties, uzskatot, ka "gandrīz visu jau uzzinājis". Ja randiņš beidzas tādā noskaņojumā, visticamāk, viņš vairs nevēlēsies tevi redzēt pēc iespējas ātrāk.

Tēmu aplūkoja praktizējošā psiholoģe, personības izaugsmes semināru vadītāja Andžela Haritonova.