Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ziemas vai vissezonas riepas - ko izvēlēties?

Redakcija
Redakcija

Ja automašīna vēl nav aprīkota ar ziemas sezonai piemērotām riepām, tad šis ir beidzamais brīdis to darīt. Viens no būtiskākajiem jautājumiem, par ko domā daļa autovadītāju - izvēlēties ziemas riepas vai tomēr dot priekšroku vissezonas riepām? Lai gūtu atbildi uz šo jautājumu, vispirms ir jāzina būtiskākās šo abu riepu veidu atšķirības, kā arī jāizvērtē savas prasības un plānotie braukšanas apstākļi.

Vissezonas riepas

Kā jau vēstī pats nosaukums, vissezonas riepas ir atļautas visa gada garumā. Tas var šķist ekonomiski izdevīgi, jo divu riepu komplektu vietā jāiegādājas tikai viens, tomēr, domājot ilgtermiņā, izdevīgāk tomēr ir iegādāties katrai sezonai citu riepu komplektu.

Izvēloties vissezonas riepas, var ietaupīt arī riepu montāžai paredzēto laiku. Kā arī - nav jādomā, kur tiks uzglabāts otrs riepas komplekts.

Tomēr ir jāņem vērā arī šo riepu trūkumi. Vasaras mēnešos vissezonas riepas nodilst ātrāk. Savukārt ziemā veiktspējas ziņā tās krietni atpaliek no ziemas riepām. Šo iemeslu dēļ vissezonas riepas vajadzētu izvēlēties tikai īsiem braucieniem, ne ikdienas braukšanai.

Vissezonas riepas var atpazīt pēc apzīmējumiem - All Season, AW un 4S.

Ziemas riepas

Ziemas riepas tiek ražotas tā, lai tās tiktu galā ar šīs sezonas tipiskajiem laikapstākļiem. Ziemas riepas ir ar speciālu gumijas sastāvu un protektora zīmējumu, kas nodrošina labu saķeri ar sniegu un ledu.

Ziemas riepas ir pieejamas gan ar radzēm, gan bez. Izvērtējiet paredzētos braukšanas apstākļus un izvēlieties atbilstošu risinājumu. Ja apsverat domu iegādāties radžotas riepas, ņemiet vērā to, ka, braucot pa pilsētas ceļiem, tās radīs lielāku troksni. Tāpat ir jāzina, ka riepas ar radzēm nav atļautas dažās Eiropas valstīs.

MMK Riepu Serviss - labas riepas Jūsu auto

Kvalitatīvas ziemas un vissezonas riepas no labākajiem ražotājiem ir pieejamas “MMK Riepu Serviss” piedāvājumā. Apskatiet piedāvājumu tiešsaistē www.mmkserviss.lv, kur ir pieejamas ne tikai riepas visām prasībām, bet arī lietie diski un plašs pakalpojumu klāsts.

Gan lietie diski, gan riepas mājaslapā ir ērti atrodami pēc parametriem. Vajadzības gadījumā jautājiet padomu “MMK Riepu Serviss” zinošajiem speciālistiem!