Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:5, Did:0, useCase: 3


5 ieteikumi, kā izvēlēties auto ledusskapi

Redakcija
Redakcija

Lai arī bieži vien par to neaizdomājamies, auto ledusskapji ir ļoti lietderīgi. Dodoties garākos izbraucienos, vai, piemēram, pavadot dienu pludmalē, tie ļauj baudīt svaigu pārtiku un atspirdzinošus dzērienus. Arī ikdienā auto ledusskapji var būt pat ļoti noderīgi - tie, pasargājot produktus no vasaras svelmes, neizkusušā veidā ļauj nogādāt mājās veikalā iegādātu ledu vai saldējumu.

Ir pieejami trīs dažādu veidu auto ledusskapji:

● Ledus kaste ir viegla, izturīga un viegli transportējama. Ledus kastes ir dažādu tilpumu, sākot ar pāris litriem līdz pat simts un vairāk. Ledus kaste nodrošinās aukstumu trīs līdz desmit dienas, atkarībā no lietošanas, uzglabātajiem produktiem un ārējiem apstākļiem. Garākiem ceļojumiem ledus kaste nebūs piemērots risinājums.

● Ja domā par to, kādi ir auto ledusskapji, tad termoelektriskie dzesētāji ir vidus ceļš – tie nav ledus kaste, bet tie arī nav īsti auto ledusskapji. Šāda kaste spēj nodrošināt temperatūru, kas ir aptuveni par 15 līdz 20 grādiem zemāka nekā ārējā. Iespēja pieslēgties strāvas padevei auto ļaus to izmantot arī garākos braucienos.

● Ja skaties, kāda ir sadzīves tehnika online, tad līdzīgākie auto ledusskapji tam, kāds ir ledusskapis Tavās mājās, ir pārvietojamie ledusskapji, kas darbojas ar kompresora principu. Šādi auto ledusskapji izmanto tieši tādu pašu tehnoloģiju, kā sadzīves tehnika mājās, un to darbināšanai nepieciešams akumulators.
Jāpievērš uzmanība tam, vai auto akumulatora jauda ir pietiekama, lai šādu ierīci darbinātu, vai ledusskapis jāaprīko ar atsevišķu papildus akumulatoru. Šādi auto ledusskapji ir dārgāki, bet līdz ar to tie arī pilnvērtīgāk kalpos, un ļaus uzglabāt svaigu pārtiku un aukstus dzērienus, piemēram, nakšņojot kempingā vairāk kā nedēļu.

Izvēloties auto ledusskapi, ieteicams apsvērt:

Cik ilgi vienā lietošanas tas tiks izmantots. Kā jau iepriekš minēts, īsiem braucieniem ērta būs arī ledus kaste. Bet, ja vēlme ir ceļot ar auto nedēļu un vairāk, piemērotāki būs auto ledusskapji, kas pievienojami kādam strāvas avotam.

Cik bieži vienas lietošanas reizē tas tiks atvērts. Jāapsver ne tikai tas, vai auto ledusskapis tiks izmantots tikai vienu reizi vasaras laikā, vai, piemēram, katru dienu, bet arī tas, cik bieži auto ledusskapis dienas vai pat stundas laikā tiks atvērts, jo katra atvēršanas reize ielaiž tajā silto gaisu.

Kāds ir nepieciešamais tilpums. Lai auto ledusskapis kalpotu pēc iespējas labāk un ilgāk uzturētu aukstumu, neizmantotu daudz elektroenerģijas, tajā ieteicams ievietot jau iepriekš atdzesētus produktus un to ieteicams turēt piepildītu. Arī ledus kaste, kas pilna ar ledu un atvēsinātiem produktiem, spēs noturēt aukstumu ilgāk nekā tāda, kurā ir tikai daži ledus kubiņi un viena ūdens pudele.

Jo pilnāks auto ledusskapis, jo mazāk aukstuma tiek zaudēts brīdī, kad tas tiek atvērts. Tieši tādēļ jāapdomā, cik lielu auto ledusskapi vajag un jāizvēlas savām vajadzībām atbilstošu tilpumu, nevis lielāko.

Cik liels aukstums nepieciešams. Atkarībā no tā, vai vēlies pārvadāt saldējumu un tādus produktus, kuru uzglabāšanai nepieciešamas zemākas temperatūras, jāpievērš uzmanība tam, cik auksts ir auto ledusskapis.

Piemēram, termoelektriskie dzesētāji spēj nodrošināt aptuveni 15 līdz 20 grādus zemāku temperatūru nekā ārējā vidē, līdz ar to, ja vasaras svelme pārsniedz trīsdesmit grādu atzīmi, iespējams šis nebūs labākais risinājums. Vislielāko aukstumu nodrošinās ar kompresoru darbināmi auto ledusskapji.

Kāds dzesēšanas avots tiks izmantots. Kā jau minēts, ir iespējams iegādāties auto ledusskapjus jeb aukstuma kastes, kas dzesējamas ar ledu vai ledus pakām, un tādi auto ledusskapji, kas jāpieslēdz strāvai. Atkarībā no tā, cik ilgā laika posmā vēlies izmantot auto ledusskapi, jāapdomā, kāds būs aukstuma avots.

Ledus, protams, izkusīs un brauciena laikā būs jāatjauno, bet, ja strāvas padevei netiek izmantots papildus akumulators, tad auto ledusskapis var izlādēt auto bateriju. Jāpievērš uzmanība tam, kāda ir auto ledusskapja jauda, cik daudz enerģijas nepieciešams tā darbināšanai. Ja auto un ledusskapis tiks darbināts ar vienu akumulatoru, jāizvērtē, cik ilgā laikā ledusskapis izlādēs akumulatoru automašīnai, kas netiek darbināta.