Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:57, Did:0, useCase: 3


ADAS sistēmas kalibrēšana - kādēļ tā ir tik svarīga?

Redakcija
Redakcija

Lai braukšana ar auto būtu droša un patīkama, liela nozīme ir tā tehniskajam stāvoklim. Tas nozīmē uzturēt automašīnu labā tehniskā kārtībā un ātri reaģēt uz visām izmaiņām, lai varētu novērst jebkādus drošības riskus.

Auto ražotāji patstāvīgi uzlabo transportlīdzekļu drošības risinājumus, lai sniegtu autovadītājiem maksimāli komfortablu un drošu braukšanas pieredzi. Pie šādiem risinājumiem pieskaitāma arī ADAS sistēma - autovadītāja asistēšanas programma, kuras galvenā funkcija ir brīdināt par iespējamiem drošības riskiem uz ceļa.

Šī sistēma var atšķirties atkarībā no transportlīdzekļa veida un markas, bet svarīgs pamata elements tajā ir autovadītāja kamera. Ar tās palīdzību tiek fiksēti braukšanas apstākļi, bīstamas situācijas, kā arī atpazītas ceļazīmes un izteikti brīdinājumi, ja tās netiek ņemtas vērā.

Vairumā gadījumu šī kamera atrodas vējstiklam augšpusē, tomēr situācijā, kad vējstikls tiek mainīts, mainās arī kameras atrašanās vieta. Svarīgi – pat, ja pēc vējstikla nomaiņas kameras atrašanās vieta no iepriekšējās atšķiras tikai nedaudz, sākotnējās kalibrēšanas iestatījumi var ievērojami atšķirties - tādā gadījumā sistēmas darbība vairs nebūs precīza. Šī iemesla dēļ vajadzīga ADAS sistēmas kalibrēšana.

Kalibrēšanu var veikt dažādos veidos. Piemēram, statiskā kalibrēšana tiek veikta servisā. Tās laikā tiek ņemti vērā tādi aspekti, kā automašīnas marka un tās prasības. Savukārt dinamiskā kalibrēšana notiek braukšanas laikā. Šim nolūkam tiek izmantota speciāla diagnostikas ierīce.

Kalibrēšana ir ļoti būtisks process, kas palīdzēs parūpēties par korektu ADAS sistēmas darbību un drošību uz ceļa. Lai tā tiktu veikti pareizi, jāizvēlas uzticams serviss.

Ja Jums ir aktuāls šis pakalpojums, ieskatieties Carglass piedāvājumā www.carglass.lv. Tur pieejama visa svarīgākā informācija par ADAS sistēmas kalibrēšanu un citiem pieejamiem pakalpojumiem. Tāpat mājas lapā ir iespējams pieteikt vizīti Jums tuvākajā Carglass centrā, kā arī uzdot interesējošos jautājumus zinošajiem servisa speciālistiem.

Uzņēmums Carglass piedāvā ne tikai ADAS sistēmas kalibrēšanu, bet arī vējstiklu remontu un maiņu. Servisa darbā tiek izmantoti kvalitatīvi materiāli, kas garantē teicamu un ilgtspējīgu rezultātu.