Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:232, Did:0, useCase: 0



Sāļais kabaču pīrāgs

Burvīgi krauksķīgs pīrāgs, kas būs ideāla piedeva tējai brīvdienu pēcpusdienās.

Nepieciešams:

300 g kabaču vai cukini
1 ēdamkarote olīveļļas,
250 g kārtainās mīklas,
250 g biezpiena,
1 ķiploka daiviņa,
2 zariņi svaiga bazilika,
100 g krēmsiera,
1 ēdamkarote miltu.

Pagatavošana:

1. Cukini vai kabačus sagriež gareniskās šķēlītēs un uz vidējas liesmas viegli apcep no abām pusēm.

2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un ievieto tajā ietaukotu cepešpannu, lai tā uzkarstu- tas palīdzēs mīklai palikt kraukšķīgai.

3. Traukā samaisa biezpienu, sieru, sāli, svaigi maltus melnos piparus, sasmalcinātu ķiploku un bazilika lapiņas.

4. Mīklu izrullē un ieklāj uzkarsētajā cepešplātī, izveidojot tai bortiņus.

5. Pa virsu liek sagatavoto krēmsiera masu, virs tās kārto apceptās kanaču vai cukini šķēlītes.

6. Pīrāgu cep apmēram 30 minūtes vai, līdz tas kļūst zelatini brūns. Gatavu sagriež gabaliņos.