Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 3


4 garšīgas kabaču receptes ziemas krājumiem

4 garšīgas kabaču receptes ziemas krājumiem
Foto: Ivars Puķe


Šogad atkal prāva kabaču raža, un iespējams, ka to mīļotājiem noderēs kāda no šīm receptēm, kas ik ziemu tradicionāli un gardi papildina ēdienkarti.

„Sievasmātes mēle”

Nepieciešams:

3kg kabaču,
4 gab. sarkanās paprikas,
1 glāze eļļas,
1 glāze cukura,
2 ēd.k. sāls,
50 gr. ķiploku,
1 litrs tomātu mērces,
2-3 ēd.k. etiķa.

Pagatavošana:

Kabačus nomizo, attīra no sēklām, sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē,
Pievieno pārējās sastāvdaļas,
Maisot vāra aptuveni 40 minūtes,
5 min. pirms vārīšanas beigām pievieno etiķi,
Pilda izkarsētās, tīrās burkās.
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Kabaču ikri

Nepieciešams:

3kg kabaču,
0,5kg burkānu,
1 glāze cukura,
2 ēd.k. sāls,
50 gr. ķiploku,
4-5 lieli sīpoli,
1 litrs „Spilva” vai kādas citas tomātu mērces,
Eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

Kabačus nomizo, attīra no sēklām, sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē,
Sīpolus un burkānus notīra, sarīvē, nedaudz apcep eļļā,
Pievieno pārējās sastāvdaļas,
Maisot vāra aptuveni 40 minūtes,
5 min. pirms vārīšanas beigām pievieno sasmalcinātus ķiplokus,
Pilda izkarsētās, tīrās burkās,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Kabači korejiešu gaumē ( 1.variants)

Nepieciešams:

3kg kabaču,
2 gab. čilī piparu,
3 gab. sarkanās paprikas,
1 glāze eļļas,
1 glāze cukura,
2 ēd.k. sāls,
2 galviņas ķiploku,
2-3 ēd.k. etiķa esences.

Pagatavošana:

Kabačus nomizo, attīra no sēklām, sarīvē kā Korejas burkānus,
Piparus attīra no sēklām un sasmalcina,
Pievieno pārējās sastāvdaļas,
Maisot vāra aptuveni 50 minūtes,
Pilda izkarsētās, tīrās burkās,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.

Kabači korejiešu gaumē (2.variants)

Nepieciešams:

3kg kabaču,
0,5 kg burkānu,
2 galviņas ķiploku,
200 gr. cukura,
2 ēd.k. sāls,
2 ēd.k. etiķa esences,
1 glāze eļļas,
2 paciņas parasto un 1 paciņa aso piedevu korejiešu burkāniem (nopērkamas lielveikalos).

Pagatavošana:

Kabačus nomizo, attīra no sēklām, sarīvē kā Korejas burkānus,
Burkānus notīra, sarīvē kā Korejas burkānus,
Sīpolus un ķiplokus sasmalcina,
Pievieno pārējās sastāvdaļas,
Visu sajauc, atstāj ievilkties uz 3 stundām, periodiski apmaisa,
Pilda izkarsētās, tīrās burkās,
Pasterizē 25 minūtes 90 grādu temperatūrā,
Aizvāko un glabā vēsā vietā.