Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:195, Did:0, useCase: 0



Turku zirņi ar itāļu salātiem un ceptu vistas fileju

Turku zirņi ir ļoti labs olbaltumvielu avots, tāpēc tie sevišķi noderīgi veģetāriešu ēdienkartē, taču arī tā saucamajiem gaļēdājiem nav jāatsakās no šī garduma. Regulāri lietojot zirņus uzturā, pazeminās holesterīna līmenis un normalizējas cukura līmenis asinīs.

Nepieciešams:

2 vistas filejas,
sāls un pipari pēc garšas,
200 g turku zirņu,
1 neliels cukini,
1 sarkanā paprika,
1 liels sīpols,
eļļa cepšanai,
1 iepakojums itāļu salātu.

Pagatavošana:

1. Pirms vārīšanas, turku zirņi, tieši tāpat kā visi citi zirņi, jāizmērcē. Tāpēc labāk iepriekšējā vakarā tos pārliet ar aukstu ūdeni un atstāt uz 8-10 stundām mirkt.

2. Izmērcētus zirņus pārliek katliņā ar aukstu ūdeni un novāra. Sāli pievieno uz vārīšanās beigām, citādi zirņi ilgi būs cieti.

3. Kamēr vārās zirņi, filejas pārgriež uz pusēm, viegli izklapē ar gaļas āmuriņu, ierīvē ar sāli un pipariem, liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep no abām pusēm zeltaini brūnas.

4. Uz pannas, kur cepusies fileja, uzber, sasmalcinātu sīpolu, strēmelītēs sagrieztu cukini un papriku. Visu apcep. Beigās dārzeņiem pievieno novārītos zirņus, visu kārtīgi izmaisa.

Pasniedz kopā ar itāļu salātiem.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma