Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Ļaujies garšu piedzīvojumam Gastronomijas festivālā!

Redakcija
Redakcija

Arī šogad 12 dienas – no 31. augusta līdz 11. septembrim – notiks Gastronomijas festivāls, kas aicinās tevi izvēlēties savu garšu ceļojuma galamērķi un ļauties piedzīvojumam.Jauni ēdieni, šefpavāru komplimenti un labas cenas! Un jau piekto gadu festivāls atklās pārtikas izstādi „Riga Food”.

Gastronomijas festivālā piedalīsies 30 restorāni, kafejnīcas un bāri vairākās Latvijas pilsētās – Rīgā, Saldū, Inčukalnā, Siguldā, Jūrmalā, Pūrē, Baltezerā, Pilsrundālē un Daugavpilī. Festivāla laikādalībnieki gardēžiem piedāvāsjaunas ēdienkartes, kā arī īpašas cenas un speciālos piedāvājumus.

Talantīgi šefpavāri
Sarmīte Neimane no restorāna „Niklāvs”, Egils Grīnfelds no „Avalon”,Kristaps Jokmanisno „VIEW Restaurant&Lounge”,Deniss Ivankovs no „KASHA|Gourmet”, Ieva Upīte no „DeCommerceGastroPub 1871” unIvo Lamberts no kafejnīcas „Kasdārzā”... tie ir tikai daži no šefpavāriem, kuri ir aizrautīgi strādājuši, lai klientus pārsteigtu ar jauniem ēdieniem. Piedāvātās maltītes būs daudzveidīgas, tāpēc katrs atradīs savai gaumei un garšas kārpiņām atbilstošāko.

Sezonālie labumi
Restorāna „Gutenbergs” šefpavārs Ēriks Livmanis uzskata, ka ēdienkartē jāuzsver sezonalitāte, jo tāda ir Latvijas daba un tas ļauj pavāram kā māksliniekam izpausties katru sezonu ar citām krāsām un akcentiem.Jaunās ēdienkartes parāda, ka šāds uzskats vieno daudzus šefpavārus, jo ēdienos plaši izmantotas Latvijas dabas veltes – gailenes, baravikas un citas meža sēnes, ķirbji, zaļie zirnīši, cūku pupas un citi dārza labumi, kā arī vitamīniem bagātie gardumi –smiltsērkšķi, brūklenes, dzērvenes, piparmētras, u.c.

Piedāvājumos ir arī citu tautu virtuvēm raksturīgie ēdieni – restorānā „CasaNostra” šefpavāri no Itālijas garantē autentisku itāļu ēdienu garšu, uzbeku nacionālās virtuves labumus piedāvās restorāns „Uzbegims”, spāņu virtuvei raksturīgus ēdienu pasniegs kafejnīcā „Escargot Cafe”, savukārt sezonālās Latvijas dabas veltes Itālijas garšu noskaņās nobaudīt piedāvās restorāna „Baltvilla” šefpavārs Frančesko Dželo.

Ieskaties un izvēlies!
Ikviens ir aicināts ielūkoties festivāla mājaslapā, lai iepazītos ar visu dalībnieku īpašajiem piedāvājumiem un izvēlētos sev kārdinošākos: Gastronomijas Festivāls

Gastronomijas festivāls ir starptautiskās pārtikas izstādes „Riga Food 2016” gastronomiskais ievadpasākums, un to rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.