Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Ceptas kukurūzas vālītes

Šo ēdienu var gatavot gan uz grila, gan pannā. Veikalos reizēm ir nopērkami speciāli iesmiņi, kurus iedur vālītē katru savā galā, lai ērti un bez pūlēm varētu nolobīt grilētos graudiņus, taču, ja tādu nav, tad var izlīdzēties ar deserta dakšiņām.

Nepieciešams:

4 kururūzas vālītes,
1/2 asās paprikas pāksts,
2 ēdk. eļļas,
12 plānas caurauguša speķa šķēlītes,
sāls,
malti melnie pipari..

Pagatavošana:

Katru vālīti sagriež četrās vienādās daļās, liek verdošā ūdenī un uz ļoti mazas uguns vāra 10 - 15 minūtes. Piparam izņem sēklas un pašu pāksti sagriež ļoti smalkos gabaliņos. Samaisa ar eļļu, pievieno sāli un piparus. Speķa šķēlītes sarullē un pārmaiņas ar kukurūzu uzdur uz iesma. Iesmus liek uz grila vai arī uz pannas un, ik pa brīdim apziežot ar eļļu, cep 10 minūtes.