Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:9, Did:0, useCase: 0



Derīgi padomi par dārzeņiem

Sen zināma ābeces patiesība, ka visveselīgākie, vitamīnu un organismam nepieciešamo uzturvielu bagātākie ir dabiskos apstākļos auguši, tikko novākti dārzeņi, kurus steigsimies baudīt vasaras pilnbriedā.

- Lai ieplīsuši tomāti nepelētu, plaisa bagātīgi jānober ar rupju sāli,

- Tomātus vieglāk mizot, ja tos pārlej ar verdošu ūdeni,

- Kartupeļi nekļūst zaļi, ja tos ieber papīra maisā un uzglabā vēsā, tumšā vietā,

- Lai dilles saglabātu svaigas vairākas dienas, tās jāapslaka ar ūdeni, jāieliek polietilēna maisiņā vai vaļīgi jāietin un jāglabā ledusskapī,

- Gurķus dažas dienas var saglabāt svaigus, iegremdējot tos ūdenī līdz ¾ ar piestiprinājuma galiem uz leju, ūdens jāmaina katru dienu,

- Lai vaļējā traukā iesālīti gurķi nepelētu, virs tiem liek skaidiņās sagrieztus mārrutkus,

- Mizojot dārzeņiem jāgriež pēc iespējas plānākas mizas, jo tieši zem mizas atrodas visvērtīgas barības vielas,

- Dārzeņus vāra sālsūdenī, tad tie iegūst labāku garšu un saglabā vairāk barības vielu,

- Jo lielākos gabalos sagriezti dārzeņi, jo vārot tie zaudē mazāk barības vielu,

- Visus veikalā pirktos dārzeņus vēlams nomizot, jo mizā uzkrājas pesticīdi,

- Kartupeļus, kabačus, baklažānus un ķirbjus var vispirms izvārīt un tikai pēc tam notīrīt mizu,

- Dārzeņi, kas saskarē ar gaisu ātri maina krāsu (piemēram, selerijas), jāapstrādā ar nerūsējošu tērauda nazi,

- Pēc blanšēšanas sakņu dārzeņi kļūst mīkstāki, bet brokoļi, spināti un citi zaļumi labāk saglabā krāsu,

- Ja dārzeņus maisot cep pannā, tie saglabā krāsu, taču nekļūst pārāk mīksti. Dārzeņus jāsagriež nelielos, vienādos gabalos, jo tad tie apcepas ātrāk un vienmērīgāk.

     [+] [-]

, 2010-07-03 22:51, pirms 9 gadiem
O, jauki, ka par gurķiem uzzināju. man tieši ar to plēvīti vienmēr problēma