Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource1), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Četras lietas, lai jūsu ofiss būtu nekaitīgs veselībai

Redakcija
Redakcija

Ja jūs daudz laika pavadāt birojā, kurš pilns ar dažādu tehniku, tad ļoti svarīgi nodrošināt tajā pēc iespējas veselīgāku gaisotni. Jo svarīgākais, kas cilvēkam pieder- tā ir veselība. Un diemžēl, nepitiek ar to, ka veselīgi ēdat, sportojat un brīvdienas pavadāt pie dabas. Veselīgā vidē jāatrodas gandrīz vai pastāvīgi, un, ņemot vērā, ka darba vietā tiek pavadīta lielākā dienas daļa, pie tās iekārtojuma un atmosfēras ir jāpiedomā īpaši.

# 1 : Ergonomiski pareiza sēdēšana

Lielākā daļa muguras un kakla traumu rodas no nepareizas ilgstošas sēdēšanas. Tāpēc pārliecinieties, vai jūsu biroja krēsls ir ērts, ar regulējamu augstumu . Kad jūs sēžat taisni, kājām jāpieskaras pie grīdas, bet rokām brīdī, kad rakstāt datorā, jābūt saliektām 90 grādu leņķī. Ja jums jāstiepjas līdz datoram, tas nozīmē, ka tas novietots nepareizi (par tālu), kā rezultātā tiek izdarīta liela slodze uz pleciem un muguru, bet ilgtermiņā tas rada nopietnas veselības problēmas.

# 2 : Efektīvs apgaismojums

Pētījumi liecina, ka dabiska dienas gaisma palīdz palielināt darba produktivitāti un pazemina noguruma un stresa rašanos. Pie kam dienas gaisma lieliski uzlabo garastāvokli un samazina acu nogurumu . Tāpēc, ja pašlaik jūsu birojā netiek izmantotas dienas gaismas lampas, parūpējieties par to nomaiņu, un jūs redzēsiet, kā samazinās nogurums, acu spiediens un stresa līmenis.

# 3 : Pareizas krāsas

Krāsu terapija ir sena prakse, kas sakņojas Ēģiptē . Dažādi zinātniskie pētījumi ir parādījuši, ka krāsas cilvēkos mēdz izraisīt spēcīgas emocionālās reakcijas. Lai arī mēs tās uztveram kā pašas par sevi saprotamas lietas, tomēr krāsas mūs visus, kaut arī neapzināti, tomēr ietekmē ļoti lielā mērā. Tāpēc izmantojiet savā birojā tādas krāsas, kas raisa dažādās pozitīvas izjūtas.

Piemēram , apelsīnu krāsa palīdz stimulēt jaunradi , sarkanā dod enerģiju, zilā iedarbojas nomierinoši, dzeltenā paplašina intelektu un palielina motivāciju , bet zaļā harmonizē un nomierina. Izmantojiet šīs krāsas, kas dod kādu labumu jūsu produktivitātei un veselībai .

# 4 : Zaļie augi

Piepildiet savu biroju ar zaļajiem augiem, tai skaitā ziedošiem. Tie ne tikai uzlabos garastāvokli un priecēs acis, bet arī likvidēs kaitīgo enerģiju, kuru izstaro datori, printeri, kopētāji un cita biroja tehnika.