Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Uz laikmetīgu un sajūtās neparastu ceļojumu brīvdabā aicina mūzikas virtuoze Ieva Vītoliņa

Redakcija
Redakcija

Uz laikmetīgu un sajūtās neparastu ceļojumu brīvdabā aicina mūzikas virtuoze Ieva Vītoliņa
Ieva Vītoliņa
Foto: Lāsma Vītoliņa

27. jūlijā plkst. 22.00 “Siltumnīcā” (Beverīnas novadā, netālu no Valmieras) laikmetīgā un muzikālā improvizācijā aizvedīs mūzikas skaņu virtuoze Ieva Vītoliņa.

Kur meklējami pirmsākumi?

Māksliniece Ieva Vītoliņa nāk no vēsturiskās un gleznainās Durbes, kas ir viena no vecākajām un pēc iedzīvotāju skaita mazākajām Latvijas pilsētām. Jau kopš agras bērnības Ievu ir saistījusi mūzika un vilinājušas dažāda veida skaņas. Turpat Durbē ir apguvusi trompetes spēlēšanu, savukārt pēc pamatskolas beigšanas, Ieva iestājās Liepājas mūzikas vidusskolā, kur apguva mūzikas instrumentu – oboju.

(Foto: Lāsma Vītoliņa)

No idejas līdz tās realizācijai

Kādu vakaru Ieva ar savu labāko draudzeni divatā, nokļuvušas Durbes kultūras namā pie flīģeļa, sākusi improvizēti spēlēt. Izdziedājušās, mūzikas skaņās pavadītajā vakarā, improvizācijas process meiteni ir rosinājis neapstāties un turpināt eksperimentēt arī mājās pie parastā sintezatora. Laikam ritot un tehnoloģijām pilnveidojoties, Ieva šobrīd uzstājās dažādos projektos, kuru laikā muzikālā performance rodas uz vietas koncertā. Ievai kā sajūtu māksliniecei ir plaša radošā komanda, kas parūpējas par to, lai mākslinieciskais sniegums būtu gan audiāli, gan arī vizuāli pilnvērtīgi baudāms. Tādā veidā no sajūtām, kuras Ieva ir ieguvusi no apkārtējās vides un apmeklētājiem, rodas skaņdarbs – komunikācija mūzikas formā –, kas nav atkārtojams un ir unikāls, raksturojot tikai to vakaru un vietu. Ievas koncertos jāapgūst prasme ļauties un būt šeit un tagad.

Muzikālā impulsa mājvieta

Šobrīd Ieva dzīvo vienā no kultūras bagātākajām pilsētām Cēsīs. Ieva kā ambientās un elektroniskās mūzikas komponiste un producente aktīvi seko laikmetīgās mūzikas tendencēm pasaulē, ienesot šīs vēsmas arī tepat Latvijā, tāpēc izveidojusi organizāciju ARTSOUND, kur mūzikas māksliniekiem ir iespēja satikties, apvienoties un radīt jaunus projektus. (Seko līdzi aktualitātēm ŠEIT.)

Tuvākās Ievas uzstāšanās plānotas jau pavisam drīz – viena no tām jau rīt, 27. jūlijā, plkst. 22.00 “Siltumnīcā”, savukārt sestdien, 30. jūlijā, plkst. 23.00 Ieva būs klausāma Mākslas telpā “Mala” Cēsīs.

(Foto: Pēteris Sproģis)

“Siltumnīca” – vieta mākslai, mūzikai un atpūtai pie dabas
“Siltumnīcā” tiek audzēta iedvesma. Tā ir radošā piestātne lauku vidē Beverīnas novadā, pavisam netālu no Valmieras, kur tiek rīkoti koncerti, filmu vakari, amatniecības darbnīcas, filozofiski un literāri saieti, svinētas kāzas un lielā sirsnībā tiek uzņemti viesi.

(Publicitātes foto)

Mākslas telpa “Mala”
Mākslas telpa “Mala” atrodas vēsturiskajā centrā, pašā Cēsu pilsētas sirdī. Jau trešajā darbības gadā kultūras platforma ir izslavēta ar īpašo noskaņu un sajūtu gammu, ko sniedz draudzīgais mākslas telpas kolektīvs un pārdomātais telpu vizuālais noformējums. Līdzšinējā “Malas” darbība ietver dažādu izstāžu, meistardarbnīcu un plenēru norisi, bet nu tā piesaka īpašo programmu arī mūzikas mākslā.

(Foto: Lāsma Vītoliņa)

Sadzirdi: soundcloud.com.

Ieplāno laiku un tiekamies vietā un laikā, kur pulsē mūzika, māksla un enerģija!