Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Noslēdzies festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala – 2018”

Redakcija
Redakcija

Svētdien, 22.jūlijā, koncertzālē “Dzintari” noslēdzās festivāls “Laima Rendezvous Jūrmala – 2018”. Krāšņajā Grand Gala koncertā skatītāji veltīja ovācijas Hiblai Gerzmavai, bet Filips Kirkorovs duetā ar Laimu Vaikuli izpildīja efektīgo dziesmu “Orhideja melnā”. “Milzīgs paldies par to, ka šīs četras dienas bijāt kopā ar mums. Atzīstoties mīlestībā apburošās Laimas radošajam darbam – aicinām jūs visus nākamgad uz “Laima Rendezvous Jūrmala” piecu gadu jubilejas festivālu!” aicināja festivāla organizācijas komitejas vadītājs Aleksandrs Šenkmans.

Pēdējā no četriem “Laima Rendezvous Jūrmala – 2018” koncertu vakariem skatītājus priecēja īpaši daudz duetu un trio. Radoša sadarbība dažādos muzikālajos žanros un valodās ir neatņemama šī starptautiskā festivāla daļa. Kompozīcijas izpildīja Lauris Reiniks un dziedātāja Liepa (Saki man), Filips Kirkorovs un Laima Vaikule (Orhideja melnā), pasaules operas dīva Hibla Gerzmava duetā ar Laimu grupas “DaGamba” pavadībā izpildīja dziesmu “Tu man patīc”, bet Jeļena Vaenga dziedāja duetu gan ar gruzīnu Ači Purceladzi, gan kubieti Roberto Kel Torresu, gan ar pašu Laimu. Tango “Atkausēšana” izpildīja Vera Brežņeva, tērpusies sarkanā, un Laima Vaikule – baltā. Kompozīciju skatītāji zina pēc populāra televīzijas seriāla.

Koncerta pirmās daļas noslēgumā skatītājus gaidīja vēl viens pārsteigums – Filipam Kirkorovam, Laimai Vaikulei un Freedom Ballet pievienojās Krievijas mākslas vingrotāju izlase pilnā sastāvā un mūzikas pavadībā dejoja pie skatuves. Sportistes uz Jūrmalu bija atvedusi izlases patronese Irina Vinere-Usmanova, kura arī atradās skatītāju zālē. Viesu vidū bija arī neskaitāmi sabiedrībā pazīstami cilvēki: komponists Igors Nikolajevs, aktieris Emanuils Vitograns, Rietumu Bankas padomes priekšsēdētāja vietnieks Arkādijs Suharenko, arhitekts Andis Sīlis, uzņēmuma “Domenikss” īpašniece Benita Sadauska, biznesa lēdija Irēna Pulkinena, Krištopanu ģimene: Aija un Vilis, bijušais premjerministrs Valdis Birkavs ar kundzi, uzņēmējs un rakstnieks Marks Garbers (Amber Group), Aleksandrs Milovs (LNK Group) ar kundzi, Ivars Strautiņš (LDDK), uzņēmējs Kirovs Lipmans ar kundzi un citi.

Grigorjs Ļepss koncertā nepiedalījās, jo bija saslimis, bet mākslinieka vietā uz skatuves kāpa viņa meita Eva, kura uzstājās grupas “Cosmos Girls” sastāvā. Emina Agalarova uzstāšanās bija dziesmas “Neticamā” pirmatskaņojums. Savukārt grupa “DoReDos” enerģiskā dziesmu popūrijā bija apvienojusi Gorana Bregoviča dziesmu “Gas! Gas!” un itāļu partizānu dziesmu “Bella Ciao”. Īpašas publikas ovācijas Laima lūdza veltīt arī jaunajam un daudzsološajam māksliniekam The Ludvig, kurš pasniedza Laimai ziedus pēc “Autobraucēja dziesmiņas”, kuru izpildīja kopā ar Lauri Reiniku un Jāni Stībeli.

Grand Gala koncertā uzstājās arī latviešu dziedātājs Igo, kurš šogad atzīmē savas radošās darbības 40. jubileju, vokāla grupa “Framest”, kā arī populārais mākslinieks no Vidusāzijas – Azi Jonibeks.

Koncertu un festivālu noslēdza trio - Laima Vaikule, Lauris Reiniks un Jānis Stībelis, kuri nerimstošu ovāciju pavadījumā izpildīja kompozīciju “Teic, kur zeme tā”.

Festivāla atbalstītāji: Jūrmalas pilsēta, Rīgas Tirdzniecības Osta, VIADA Baltija, Rietumu banka, Jurmala Golf Club and Hotel, AirBaltic, restorāns “Laivas”, “Lighthouse”, Laima Lux, 36. līnija, Pegasa Pils.