Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:21, Did:0, useCase: 3


Aicina uz senās mūzikas ansambļa “4 Times Baroque” koncertu

Redakcija
Redakcija

Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivāla turpinājumā otrdien, 2017. gada 15. augustā, plkst. 18.00 Rīgas Senās mūzikas centrs sadarbībā ar Mākslas muzeju RĪGAS BIRŽA (Doma laukumā 6, Rīgā) aicina uz 2016. gada labākā jaunā senās mūzikas ansambļa “4 Times Baroque” (Vācija) koncertu ar programmu “La Rosignola”.

PASĀKUMS

Jēdziens “senā mūzika” apzīmē viduslaiku (500–1400), renesanses (1400–1600) un baroka laikmeta (1600–1700) skaņdarbus. Tomēr, neraugoties uz salīdzinoši ilgo laika posmu, kas pagājis kopš to tapšanas, senās mūzikas kompozīcijas var kalpot par avotu, no kura smelties nepārtrauktu enerģiju. Ar to saistīts arī Vācijas senās mūzikas ansambļa “4 Times Baroque” dalībnieku mērķis – pasniegt vēsturisko mūziku dzīvā, uzrunājošā izpildījumā.

Programmā “La Rosignola” (franču: lakstīgala), ar ko mūziķi uzstāsies Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA, soprāna balss un blokflauta imitēs lakstīgalas balss skaņas. Šāds atveids parādās 17. gadsimta madrigālos, ārijās un citās muzikālajās formās, kuras varēs dzirdēt vakara gaitā.

Uz koncertu Mākslas muzejā RĪGAS BIRŽA aicināts ikviens interesents!
Biļešu cena: ieejas biļete Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA pastāvīgajā ekspozīcijā (pieaugušajiem – 3,00 EUR; skolēniem – 0,50 EUR; studentiem, pensionāriem – 1,50 EUR).
Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA kasē.
Koncertā vietu skaits ir ierobežots (zāles ietilpība – 80 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas.
Uzziņas pie Ievas Andžānes, zvanot pa tālruni (+371) 67 357534 vai rakstot uz e-pastu Ieva.Andzane@lnmm.lv.

PAR FESTIVĀLU

Rīgas Senās mūzikas centrs aicina ikvienu izbaudīt patiesi skaistus svētkus – piekto Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālu, kas no 2017. gada 2. augusta līdz 3. septembrim norisināsies Latvijas galvaspilsētā. Par nozīmīgu mākslas tradīciju Baltijas reģionā kļuvušais festivāls kā allaž pārsteigs ar daudzveidīgu programmu, aizraujot ar vienīgi baroka mūzikai raksturīgo graciozitāti, smalkumu un greznumu.

Festivāla mērķis ir iepazīstināt uzticamos klausītājus un skeptiķus ar senās mūzikas nebeidzamajiem dārgumiem, padarot šo interesanto kultūras mantojumu tuvu un saprotamu. Festivāla dalībnieki koncertus atskaņo vienīgi uz vēsturisko instrumentu kopijām, īpaši pietuvinot laikam, kurā mūzika tapusi. Šādi, uzburot maģisku atmosfēru, katram ir iespēja izjust laikmeta elpu.

Koncertos piedalīsies izcilākie pašmāju mākslinieki un ārzemju viesi, izpildot gan Latvijas vēsturiskajā teritorijā tapušo mūziku, gan daudzveidīgu baroka mūzikas buķeti no dažādu Eiropas baroka komponistu daiļrades. Sadarbībā ar “Radošā Eiropa” projektu “eeemerging Emerging European Ensembles” festivālā uzstāsies lieliskais senās mūzikas ansamblis “4 Times Baroque” no Vācijas. Tāpat īpašs notikums būs Henrija Pērsela operas “Didona un Enejs” uzvedums.

Vairāk informācijas par festivāla norisi: earlymusic.lv.

BIĻEŠU CENAS:
Ieejas biļete Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA pastāvīgajā ekspozīcijā:
pieaugušajiem – 3,00 EUR
skolēniem – 0,50 EUR
studentiem, pensionāriem – 1,50 EUR
Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā Mākslas muzeja RĪGAS BIRŽA kasē.
Vietu skaits ierobežots (zāles ietilpība – 80 sēdvietas). Sēdvietas nav numurētas.