Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Latvijā radītas īsfilmas mūzika nominēta prestižai Holivudas mūzikas balvai

Redakcija
Redakcija

Igauņu un latviešu veidotās asprātīgās un aizraujošās pilnmetrāžas animācijas filmas "Kaka, pavasaris un draugi" īsfilmas „Pazudušās zeķes“ mūzika nominēta prestižajai „Hollywood Music in Media Awards“ balvai. Mūzikas autors ir komponists Rihards Zaļupe.

Īsfilma „Pazudušās zeķes“ ir viens no stāstiem pilnmetrāžas animācijas filmā „Kaka, pavasaris un draugi“, kas veidota pēc Andrusa Kivirehka grāmatām "Kaka un pavasaris", "Karnevāls un kartupeļu salāti" un "Spoks un Feisbuks" ar mīļākajiem Kivirehka varoņiem galvenajās lomās: suņa kaka, pienene, pelmeņi un frikadeles, tēta zeķes-perētājas un citi sirsnīgi tēli. Animācija veidota piecās dažādās formās. Īsfilma „Pazudušās zeķes“, kuras mūzika nominēta prestižajai balvai, veidota ar jaunākajām leļļu animācijas tehnoloģijām.

“Pazudušo zeķu” režisors un scenārija autors ir Oskars Lehemā. Filmu producējusi Kristele Toldsepa, kopproducente Kristele Pudane. „Pazudušo zeķu“ oriģinālmūziku radījis komponists Rihards Zaļupe, tās ierakstā piedalījusies Annija Putniņa, Dace Zālīte-Zilberte, Ivars Brīnums, Ieva Šablovska, Oskars Petrauskis, Viktors Veļičko un Jānis Bērziņš.

Balvai nominētā mūzika klausāma platformā Spotify: https://open.spotify.com/album/5mM3...



Īsfilma jau plūkusi laurus ievērojamos starptautiskos kinofestivālos: - Īsfilmu kategorijā uzvarējusi Starptautiskajā Vācijas kinofestivālā “IFF SCHLiNGEL”, ieguvusi galveno balvu Seulas Starptautiskā bērnu filmu festivālā, saņēmusi jauno skatītāju balva par labāko Ziemeļvalstu vai Baltijas valstu īsfilmu Lubekā, demonstrēta filmu festivālos Čikāgā, Saporo, Upsalā, Sietlā, Mančesterā, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu bērnu konkursos. Kā labākā bērnu filma atzīta festivālā “SIFF” Šarjahā (Abu Dabi).

14. gadskārtējā Holivudas mūzikas mediju balvas pasniegšanas ceremonija norisināsies trešdien, 2023. gada 15. novembrī. Īsfilmas „Pazudušās zeķes“ mūzika nominēta animācijas īsfilmu kategorijā, kamēr citās kategorijās nominēta mūzika no tādām gada skatītākajām filmām kā „Bārbija“, „Openheimers“, „Vonka“, „Mazā Nāriņa“ u.c.

Pilns nomināciju saraksts: 2023 HMMA Nominations - Hollywood Music In Media Awards (hmmawards.com)

Filma "Kaka, pavasaris un draugi" skatāma televīzijā Tet TV+ (https://tet.plus/media/1695377889096 ) un LMT Viedtelevīzijā (https://viedtelevizija.lv/skaties/kaka-pavasaris-un-draugi

Animācijas filmu producē A Film Eesti un Sunday Rebel Films.