Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:364, Did:0, useCase: 3


Latvija kā radoša platforma: Jūrmalā notikusi Lanskoy & Co mūzikas video filmēšana

Redakcija
Redakcija

Jaunākajā projekta Lanskoy & Co mūzikas video redzamas Jūrmalas piekrastes ziemas ainavas. Grupas līderis ir Dmitrijs Lanskojs – krievu mūziķis, dziedātājs, komponists un daudzu populāru Krievijas seriālu mūzikas producents, tostarp “Fizruks”, “Saldā dzīve”, “80-tie”, “Reāli puikas”, “Nabaga ļaudis” un citi. Februāra beigās Jūrmalā notika video filmēšana kanāla TNT jaunā seriāla “Adaptācija” skaņu celiņam. Dmitrijs ir seriāla mūzikas producents un fināla kompozīcijas “Trūkst vārdu” autors un izpildītājs. Tieši šai dziesmai tika filmēts videoklips Jūrmalā. Šodien, 2.martā iznāk video relīze, kas tapusi ekstremālos apstākļos.

“Jūrmalas izraudzīšanās video uzņemšanai bija pašsaprotama,” stāsta video režisore, Dmitrija sieva Jekaterina Lanskaja. “Mēs ilgi gaidījām, kad varēsim iemūžināt mūsu mīļo Baltijas jūras piekrasti. Mūsu uzdevums nebija mānīt skatītājus, uzdodot to par jūras piekrasti Krievijas ziemeļos, kur norisinās filmas notikumi. Filmējot ar dronu, īpaši augstumā, piekraste šajā gadalaikā drīzāk atgādina kosmisku ainavu: ledus blāķi, neizmērojams plašums, horizonts, daudz gaisa. Lai noķertu īsto gaismu, filmējām gaisā ļoti agri no rīta. Gaisa temperatūra bija ap -17 grādiem un grūtības sagādāja tas, ka drona akumulatori šādos apstākļos ļoti ātri izlādējās, visu nācās darīt maksimāli ātri. Bet bija tā vērts. Es vēlējos panākt maksimāli reālistisku iespaidu, lai ikviens skatītājs atcerētos sevi “neprātīga” izmisuma brīžos, kad apkārt nav jūtams ne aukstums, ne vējš, jo sirdī plosās emociju vētra.”

Šis video darbs Jekaterinai ne tuvu nav pirmais – savas televīzijas karjeras laikā viņai bijusi iespēja strādāt pie lieliem telekanālu projektiem, viņa ir uzņēmusi seriālus TNT, MTV, kā arī mūzikas videoklipus Krievijas un ārvalstu izpildītājiem. Pirms dažiem gadiem Dmitrijs un Jekaterina pārcēlās uz dzīvi Latvijā, kur aktīvi darbojas latviešu mūzikas un labdarības projektos.

Par Latvijas kinematogrāfiskajām kvalitātēm jau spējuši pārliecināties daudzi ārvalstu režisori. Kopš 2010.gada Rīgā un tās apkārtnē uzņemtas 16 filmas, tai skaitā daudzsēriju. Arī populārā TNT seriāla “Saldā dzīve”, kura mūzikas producents ir Dmitrijs Lanskojs, filmēšana visas trīs sezonas noritēja Latvijā.

Videoklipa uzņemšanā piedalījās: režisore Jekaterina Lanskaja, operators Ainārs Krauklis, operatora asistente Nadežda Kraukle, grima māksliniece Karīna Zommere, fotogrāfi Vita Plūme, Aleksandrs Puzijs.

Saite uz video “Trūkst vārdu”

https://www.youtube.com/watch?v=Vw6...


Projekts Lanskoy&Co: lanskoymusic.com

Kuģi aizpeldējuši



“Krītu” (no seriāla “Fizruks”)