Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:127, Did:0, useCase: 3


J. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris ar emocionālu priekšnesumu viesojas slimnīcā

Redakcija
Redakcija

Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kora priekšnesums Lieldienu koncertā „Te invocamus” 5. aprīlī P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā izraisīja aizkustinošu, pavasarīga prieka un pārdomu kāpinājumu slimnīcas ārstiem, medicīnas personālam un pacientiem. Tā bija jauna emocionāla pieredze kora dalībniekiem, dziedot pacientiem un ārstiem labdarības projekta „Dzīvo tālāk” ietvaros.

Zēnu kora programma izskanēja kā atbalsta apliecinājums nenovērtējamam mediķu ikdienas darbam ne vien P. Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, bet arī citās Latvijas medicīnas iestādēs, nodrošinot palīdzību ikvienam, kuru skārusi slimība.

Romāns Vanags, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas zēnu kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents: „Šis koncerts zēnu korim bija jauns izaicinājums, atsaucoties un iesaistoties labdarības programmā „Dzīvo tālāk!”. Simboliski to iecerējām kā pavasarī tik nepieciešamo vitamīnu devu, kas izpaudās daudzveidīgos muzikālos priekšnesumos, sākot no latviešu kora mūzikas klasikas un tautasdziesmu atskaņojuma līdz mūsdienu autoru skaņdarbiem un gospeļu kora dziesmai. Šie „vitamīni” bija nozīmīgi arī kora dalībniekiem. Esam pārrunājuši, cik svarīgs ir atbalsts smagās dzīves situācijās, un domājam, ka tas šogad nebija vienīgais šāda veida koncerts mūsu kora koncertdzīvē.”

Renārs Putniņš, neiroķirurgs, politiķis: „Ārsti ikdienas darbā velta lielas pūles, lai palīdzētu pacientiem. Savstarpēji sadarbojoties tiek meklēti labākie risinājumi un veidi, kā uzvarēt slimību. Vēzis vairs nav nāves spriedums. Precīzi izmeklējumi, jaunākās zāles dod cerību par uzvaru. Veselības aprūpei, tai skaitā onkoloģijas nozarei, tiek piešķirti papildu naudas līdzekļi. Tas dod iespēju arī Latvijas iedzīvotājus vismaz daļēji nodrošināt ar ārstēšanas metodēm, kas citur jau pieejamas un nes rezultātus. Progress ir sācies un vairs nevar apstāties! Liela nozīme ir bijusi sabiedrības un nozares ārstu atbalstam. Ļoti ceru, ka pārskatāmā laika posmā izdosies ikvienam nodrošināt pieejamu diagnostiku un terapiju, kas vedīs mūs pie izciliem rezultātiem veselības aprūpes jomā. Šāds emocionāls atbalsta koncerts lai ir tam iedvesmas avots!”

Koncerts „Te invocamus” ir onkoloģijas pacientu atbalsta programmas “Dzīvo tālāk!” dāvinājums Onkoloģijas klīnikas, P. Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcas ārstiem, medicīnas personālam un pacientiem. Šīs programmas pusgada darbības rezultātā mūsdienīgos un terapijas noteikšanai kardināli nepieciešamos pozitronu emisijas tomogrāfijas jeb PET/CT diagnostikas izmeklējumus bez maksas saņēmuši jau 125 limfomas pacienti. Programmu „Dzīvo tālāk!” īsteno veselības uzņēmumu grupa „Repharm” un pacientu atbalsta fonds “O fonds”.