Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris ar divām izrādēm viesosies Latvijas Nacionālajā teātrī

Redakcija
Redakcija

Oktobra sākumā Liepājas teātris dosies uz Rīgu – Latvijas Nacionālo teātri, lai galvaspilsētas skatītājiem parādītu divus no saviem iestudējumiem.

7. oktobrī plkst. 18:00 būs iespējams noskatīties Mārtina Makdonas skumjo komēdiju „Līnenas skaistumkaraliene”, ko veidojis režisors Dž.DŽ.Džilindžers. Makdonas luga ir stāsts par mātes un meitas toksiskajām attiecībām. Abas dzīvo nelielā Īrijas ciematiņā Līnenā, dienas pavadot nebeidzamā rutīnā, dzīvojot pārmetumos vienai pret otru. «Dažkārt es sapņoju, ka… jebko. Jebko, kas būtu citādi nekā tagad,» saka Morīna, cerot reiz izrauties… Līdz kādu dienu ciematiņā uzrodas Pato, dodot patiesu cerību uz laimi…

„Dž. Dž. Džilindžera izrāde ir par cilvēka nespēju izlauzties no savas apkārtnes, no savas čaulas, par traģikomisku nespēju dzīvot cienīgu un pilnvērtīgu dzīvi. Šo izrādes ideju ar milzu ārējo un iekšējo spēku apvienojumu iemieso Ineses Kučinskas Morīna, nospēlējot gan raupjo un iekšēji aizlauzto būtni, gan to, kas visiem spēkiem turas pie cerības izplēst sev lemto laimes tiesu. Milzu emocionālā amplitūda vienā lomā un aktieriska ekvilibristika, vedot skatītāju sev līdzi pa visiem dvēseles labirintiem,” par izrādi rakstījusi teātra kritiķe Gundega Saulīte.

Lomās arī Mārtiņš Kalita, Kaspars Gods (kurš par Pato lomu saņēmis 2021./2022.gada „Spēlmaņu nakts” balvu kategorijā „Gada aktieris 2. plāna lomā”) un Artūrs Irbe.

Savukārt 8. oktobrī plkst. 18:00 skatītāji tiek gaidīti Regnāra Vaivara veidotajā muzikāli traģikomiskajā dzimtas sāgā „Igauņu bēres 1999”, kas ir režisora versija par Andrusa Kivirehka lugu. Tai radīts savdabīgs muzikālais materiāls, kura tapšanā izmantotas pat teātra skatuves stangas. Aktieri apguvuši arī dažādu instrumentu spēli, kas dzīvajā izpildījumā būs baudāma arī iestudējumā.

Dzimtas patriarhs Andress nespēj no malu malām sasaukt savus tuviniekus. Nespēj sasaukt Ziemassvētkos, nespēj dzimšanas dienā. Andress nolemj nomirt, tad viņi visi atbrauks, jo mantojumā ir māja un zeme.

„Ja palūkojamies uz Regnāra režisoriskajiem paņēmieniem, var ievērot, ka viņam patīk izmantot lielus spēles laukumus, kas dāvā lielāku brīvību lomas zīmējuma veidošanā un prasa no aktieriem enerģiskāku darbību un spilgtākas rīcības izpausmes. Liepājas aktieriem profesionāli tā nav problēma, lugas personāžu galeriju izrādē viņi atdzīvina visā cilvēcisko pārdzīvojumu un emociju daudzkrāsainajā paletē, liekot zālē sēdošajiem izvilkt pa kādai rīcības paralēlei, atpazīt sevi kādā situācijā un izbaudīt aktierdarbu individuālās kvalitātes,” pēc pirmizrādes rakstīja teātra kritiķis Normunds Akots.
Lomās: Leons Leščinskis, Hugo Puriņš, Madara Kalna, Ilze Trukšāne, Mārtiņš Kalita, Kaspars Kārkliņš, Signe Dancīte, Egons Dombrovskis, Armands Kaušelis, Agnese Jēkabsone, Karīna Tatarinova, Everita Pjata-Gertnere, Agnija Dreimane, Kārlis Artejevs.

Biļetes uz abām izrādēm iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī Īsta biļešu paradīze - biļetes uz vairāk nekā...