Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:337, Did:0, useCase: 3


Liepājas teātris ar 4 iestudējumiem viesosies Valmierā

Redakcija
Redakcija

Februārī liepājnieki uz piecām dienām dosies uz Valmieru, lai iepazīstinātu skatītājus ar 4 iestudējumiem, viesojoties gan Valmieras Drāmas teātrī, gan koncertzālē “Valmiera”.

20. februārī plkst. 19:00 koncertzālē “Valmiera” būs iespēja noskatīties krievu režisora Sergeja Ščipicina veidoto iestudējumu “Nākamgad tai pašā laikā,” kurš pirmizrādi piedzīvos vien nedēļu pirms gaidāmās viesizrādes, tādējādi valmieriešiem būs iespēja iestudējumu noskatīties vieniem no pirmajiem.

Izrāde ir stāsts par kādu pāri, kas, lai arī abi precējušies ar citiem cilvēkiem, vairāk kā 20 gadu garumā tiekas reizi gadā - tai pašā laikā, tai pašā vietā. Galvenās lomas atveidos Agnese Jēkabsone un Sandis Pēcis.

21. februārī Valmieras Drāmas teātrī trijās izrādēs (plkst. 11:00, 14:00 un 18:00) skatītājus iepriecinās “Sniegbaltītes skolas” varoņi - nerātnais vilcēns, Sniegbaltīte, apzinīgais lācēns Miška u.c. Iestudējums ir teātra repertuārā jau 12 gadus, ar to izauguši daudzi bērni, tas kļuvis par neatņemamu teātra repertuāra sastāvdaļu. Izrāde ir ļoti sirsnīga un muzikāla, tā piemērota arī vismazākajiem skatītājiem, taču labestīgais un rotaļīgais stāsts aizraus arī pieaugušos.

22. un 23. februārī (attiecīgi plkst. 18:30 un 15:00) teātrī būs iespējams noskatīties vienu no teātra “Zelta fonda” izrādēm ar Agnesi Jēkabsoni titullomā - “Piafa” (režisore Laura Groza-Ķibere), kas vēsta par slavenās dziedātājas Edītes Piafas likteni. Aktrise par lomas atveidojumu saņēmusi daudzus apbalvojumus, tai skaitā “Spēlmaņu nakts” Gada aktrises godu.

“Agneses Jēkabsones darbs Piafas lomā pārsteidz, sajūsmina, iedvesmo ne tikai ar talantu un meistarību .. Mūsu priekšā ir piedzimusi jauna tipa skatuves zvaigzne, satikšanās ar viņu dod ko vairāk nekā tikai prieku par labi nospēlētu lomu, tā kļūst par skatītāja, vismaz to varu teikt par sevi, personiskās dzīves notikumu,” pēc pirmizrādes rakstīja teātra kritiķe Silvija Radzobe.

Savukārt viesizrādes noslēgsies 24. februārī, kad plkst. 13:00 un 18:30 teātrī tiks rādīta Dž.Dž.Džilindžera veidotā komēdija “Paldies tev, draudziņ!” ar Egonu Dombrovski galvenajā lomā. Viņš iejutīsies TV šova vadītāja Patrika Samnera lomā, kurš pamazām sācis zaudēt savu zvaigznes statusu. Lai atgūtu popularitāti, viņš sarunā savā dzīvoklī tikties ar producentu Regu. Kā jau komēdijā ierasts, it kā ikdienišķo situāciju sarežģīs fakts, ka Regs, kuram ir ārkārtīgi augsti tikumības standarti, Patrika dzīvoklī uz dīvāniņa ieraudzīs neatvairāmi skaistu sievieti, labi zinot, ka Patrika sieva atrodas Parīzē. Smiekli un labi pavadīts vakars - garantēti.

Biļetes iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski Bilesuparadize.lv