Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Daugavpils teātris rudens viesizrādes Rīgā noslēgs ar izrādi „Kliedzēji”

Redakcija
Redakcija

29. oktobrī pl. 17.00 un pl.19.30, VEF Kultūras pilī, Daugavpils teātris noslēgs savas rudens viesizrādes Rīgā ar izrādi „Kliedzēji” (rež. V. Roziņš). Izrāde „Kliedzēji” ir pārstāvēta četrās „Spēlmaņu nakts 2019” nominācijās, tostarp „Gada mazās formas izrāde”. Iestudējuma pamatā ir Jāņa Klīdzēja psiholoģiskais romāns „Sniegi” (1963), kuru dramatizējusi Ludmila Roziņa. Tas vēsta par neparastu attiecību trijstūri starp neredzīgu meiteni Tāsīti, ar tuberkulozi sasirgušu zemnieku Eduku un muzikantu-klejotāju Ruduku. Režisors Viesturs Roziņš stāsta, ka viņu vienmēr ir interesējusi dažādu maņu ietekme uz cilvēka pasaules uztveri un saskarsmi ar apkārtējiem, un šī tēma tika pētīta arī izrādē „Kliedzēji”.

Teātra kritiķis Atis Rozentāls rakstījis: „Daugavpils teātra izrādei Kliedzēji piemīt īpaša virsskaņa – tā par dzīves pabērnu gaitām runā bez lieka patosa, trausli un emocionāli atklājot galveno varoņu likteņus.” Savukārt teātra kritiķe Edīte Tišheizere rakstījusi: „Redzēt ar dzirdi, klausīties ar acīm — tā ir šīs izrādes būtība.”

Izrādes muzikālo noformējumu veidojis komponists Jēkabs Nīmanis, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks ir Valters Kristbergs, gaismu mākslinieks – Sergejs Vasiļjevs. Lomās: Milena Savkina (Tāsīte), Mihails Abramovs (Eduks), Agris Krapivņickis (Ruduks), Zanda Mankopa (Benalīna), Egils Viļumovs (Juris Kalvāns), Kristīne Veinšteina (Lolita).
Izrāde ir latviešu valodā, paredzēta skatītājiem, kas vecāki par 16 gadiem.

Biļetes: „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā Bilesuparadize.lv