Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:382, Did:0, useCase: 3


Komēdijas “Sniega gūstā” pirmizrāde Daugavpils teātrī

Redakcija
Redakcija

21. janvārī Daugavpils teātrī notika pirmizrāde komēdijai “Sniega gūstā” (rež. I. Lūsis) par diviem pilnīgiem pretstatiem, kurus zem viena jumta iesloga dabas stihija. Sniega gūstekņu lomās - Ivars Lūsis un Jūlija Ļaha.

Ziemas vakars, jau vairākas dienas plosās spēcīgs sniegputenis. Kamēr Patriks bauda mieru un klusumu savā vecpuiša miteklī, kāda aizdomīga būtne mērķtiecīgi lavās pāri kupenām uz viņa mājas logu gaismas pusi. Patriks pat nenojauš, ka tie ir pēdējie miera mirkļi pirms viesuļvētras vārdā Džudīte.

Izrādes pamatā ir angļu dramaturga Pītera Kviltera 2020. gadā uzrakstītā luga “Snowbound”, kura tapa “lokdauna” jeb mājsēdes laikā. Tā laika apstākļi rosināja autoru paraudzīties ar humoru uz situāciju par pret pašu gribu vienā mājā iesprostotiem cilvēkiem. Pīters Kvilters atzīmē, ka šī luga jau ir ļoti populāra Eiropā, it īpaši Itālijā, savukārt “Sniega gūstā” Daugavpils teātrī ir pirmais šīs lugas iestudējums Latvijā.

“Es ļoti sen meklēju lugu, kura būtu uzrakstīta ne senāk kā pirms pieciem gadiem, kura nebūtu pārblīvēta ar pārgudru didaktiku; kura būtu ļoti vienkārša, sirsnīga, dzīvi apliecinoša. Pirms gada uzdūros šādam brīnumam un neticēju savām acīm, ka šodien kāds vēl tā raksta, labā nozīmē,” stāsta režisors par lugas izvēli.

Komēdija “Sniega gūstā” ir aizkustinošs un negaidītiem atklājumiem bagāts stāsts par divām vientuļām sirdīm, kuras pamazām atmaigst, kamēr aiz loga plosās nežēlīgs putenis. Lai arī izrāde ir definēta kā komēdija, radošā komanda ir pārliecināta, ka skatītājus sagaida plašs emociju spektrs.

Izrādes “Sniega gūstā” scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Egils Viļumovs, gaismu mākslinieks Sergejs Vasiļjevs. Izrāde latviešu valodā.

Nākamā izrāde – 1. martā plkst. 18.30.

Biļetes: Daugavpils teātra kasē (654 26